najave

Svjetske umjetničke igre


vrijeme: 29.6.2013. - 10.7.2013.

Više od 500 umjetnika iz 50 zemalja svijeta sudjelovat će, od 29. lipnja do 10. srpnja, na 1. svjetskim umjetničkim igrama, koje će se pod geslom 'Hrvatska u EU, svijet u Hrvatsku' održati u Zagrebu, Vukovaru, Umagu i Ludbregu.

Svjetske umjetničke igre održavat će se svake druge godine u drugoj državi, a ove će se godine, kako je najavio vukovarski gradonačelnik Željko Sabo, otvoriti u Vukovaru u subotu, 29. lipnja.

'Grad Vukovar je među prvima prepoznao vrijednost i plemenitu ideju Svjetskih umjetničkih igara. S Glavnim uredom igara surađuje već tri godine, a zajedno smo u Vukovaru već organizirali dvije umjetničke slikarske kolonije i keramičku koloniju', rekao je Sabo.

Igre će pratiti izložbe slika, skulptura, keramike, nakita i fotografija, bit će organizirani književni susreti, glazbeno-scenski nastupi i modne revije, a u Vukovaru će nastupiti više od 200 umjetnika iz Hrvatske, Kolumbije, Malezije, Meksika, Novog Zelanda i Crne Gore.

Organizator i intelektualni vlasnik projekta je organizacija sa sjedištem u Hrvatskoj - Svjetske umjetničke igre - World Art Games (WAG).

(Hina)