predstavljanje

Ljudmila - Ljubljana Digital Media Lab @ I'MM_ lab


vrijeme: 18.5.2013. 20,00
mjesto: Zagreb; Klub SC, Savska 25

Umjetnici Žiga Kranjec, Igor Križanovskij i Urban Belina predstavljaju svog robota  Δ Lacanoid u sklopu programa Ljudmila - Ljubljana Digital Media Lab @ I'MM_ lab u subotu, 18. svibnja, s početkom u 20 sati, u Klubu SC.

Kao dio istog programa, u 21, 30 sati nastupit će Theremidi Orchestra zajedno s I'MM_-ovim gostom Karl Heinz Jeronom, izvodeći performans (Z)voćni mix. Nakon njihove izvedbe na scenu stupa matični I'MM_ bend MMessy Oscillators, koji će zajedno sa svim  izvođačima sudjelovati u elektroničkom impro performansu.
 
Δ Lacanoid – robot, umjetna inteligencija, ideja samodostatnog i poetičnog entiteta. Δ Lacanoid je stroj za učenje, njegova prisutnost je sada i ovdje, jednako tako i na mreži. Upravo ta prisutnost u prostornoj temporalnosti djeluje poput zrcalnog  objekta spajanja tehnoloških artefakata. Robot koji postoji u strukturnom spajanju s okolinom i njenom aktivnošću primajući istovremeno informacije kroz senzore i stvarajući time odgovarajuće algoritme. Δ Lacanoid robot sklon je analizi, te stalno koristi svoju prisutnost u prostoru za sakupljanje podataka. . Δ Lacanoid primjećuje. On uči. Djeluje kao punopravni član mreže, kao glavno računalo. Autori: Žiga Kranjec, Igor Križanovskij i Urban Belina

Theremidi Orchestra & Karl Heinz Jeron ujedinit će snage i improvizirati s voćnim zvukovima u performansu (Z)voćni mix. Uberi svoje voće i napravi malo buke. Članovi Theremidi Orchestra: Ida Hiršenfelder, Dare Pejić, Tina Dolinšek, Robertina Šebjanič, Saša Spačal, Dušan Zidar, Ian Soroka, Luka Frelih, Simon Bergoč, Žiga Kranjec i Igor Križanovskij
 
Theremidi Orchestra (TO) radi DIY gadgete, pomiče  granice elektroničkih sučelja i tome pripadajućeg imaginarija. Radijske frekvencije nalaze se okolo nas, i ponekad se ovom orkestru posreći i ulovi neki tračak tih silnica. TO su apsolutno fascinirani razvojem najnovijih gadgeta, posebno onih čija je prvotna namjera bila nešto sasvim drugo, ali u rukama kreativaca oni postaju moćni alat za stvaranje zvukova. TO koriste različite materijale, elektroničke komponente i strujne krugove za stvaranje zvukova. Do sada su nastupili na nekoliko festivala u Sloveniji, Hrvatskoj i Austriji: LiWoLi u Linzu, Slobodni festival u Murskom Sredušću, Rdeče Zore i CoFest u Ljubljani. Theremidi Orchestra također ima žensku sekciju svog  benda. Njihov début dupli EP 4011 objavljen je za Trivia records u ožujku, 2013.