natječaj, konferencija, znanstveni skup

7th Young Cultural Policy Researchers Forum


vrijeme: 4.11.2013. - 5.11.2013.
prijava: 07.06.2013
mjesto: Bruxelles, Belgija
organizator: ECF / ENCATC

Europska kulturna fondacija  - ECF, zajedno s vodećom europskom mrežom za menadžment u umjetnosti i kulturi – ENCATC, organiziraju 7. izdanje Foruma za istraživače kulturnih politika - Young Cultural Policy Researchers Forum. Prijave su otvorene do 7. lipnja, a Forum se održava 4. i 5. studenog 2013., u Bruxellesu, Belgija.

Cilj Foruma je osigurati mladim istraživačima kulturnih politika da upoznaju kolege iz drugih dijelova svijeta, da podijele iskustva te analiziraju ključna istraživačka pitanja koja se odnose na sadržaj i metodologiju.

Forum će okupiti 45 istraživača i doktorskih studenata iz različitih zemalja svijeta, kojima će se pridružiti poznati znanstvenici, akademici i stručnjaci iz polja kulturnih politika kako bi osigurali vodstvo mladim kolegama na početku karijere.

Cilj je ove inicijative potaknuti i stimulirati prekograničnu razmjenu među mladim istraživačima kulturnih politika te na dugoročnoj osnovi doprinijeti razvoju snažne mreže istraživača europskih kulturnih politika.

Ove će godine sudionici Foruma ujedno prisustvovati svečanoj dodjeli Cultural Policy Research Award, na kojoj će sudjelovati istaknuti akademici, istraživači, kreatori kulturnih politika te vodeći kulturni menadžeri.

Kako bi se uspostavile snažne veze između mladih i starijih znanstvenika, odmah nakon Foruma organizira se 21. ENCATC godišnja konferencija, koja traje od 5. do 7. studenog u Bruxellesu.

Sudjelovanje na Forumu za istraživače kulturnih politika je besplatno, a devetoro sudionika dobiva stipendiju kojom se pokrivaju putni troškovi i / ili troškovi smještaja. Selekcija kandidata za ovu stipendiju vrši se na temelju priloženog sažetka i pisma preporuke.

Prijavu za sudjelovanje poslati na Elizabeth Darley, e.darley@encatc.org.