natječaj

Next Things 2013 - Next Space


prijava: 15.03.2013
organizator: Telefónica I+D / LABoral

Pozivaju se kreatorima na polju između umjetnosti i tehnologije da prijave projekt na temu izazova globalne umjetnosti i tehnologije Next Things 2013 - Next Space. Rok prijave istječe 15. ožujka.

Organizatori traže inovativne i provokativne ideje o Internetu stvari u interakciji umjetnosti, tehnologije i arhitekture: umjetnost koja koristi povezane / pametne predmete / prostore kao medij ili umjetnost koja ponovno uokviruje, osmišljava i promatra što bi mogla biti uloga Interneta stvari u odnosu na fizički prostor.

Ovaj poziv, s referencom na javni prostor i njegovu aproprijaciju, specifično je usmjeren na generaciju umjetničkih prijedloga koji su povezani s ciljevima 'lokativnih medija'. Nastoji se proširiti koncept 'medija' kako bi obuhvatio nove medije i tehnologije, osobito one koji se bave konceptom Interneta stvari i M2M. Prednost imaju prijedlozi koji koriste ove koncepte i tehnologije u svrhu aktivacije novih funkcija javnih prostora, skicirajući nove mogućnosti odnosa između građana u prostoru, trajno ili privremeno.

Odabrani će projekti osvojiti šest mjesečnih stipendija, kojeg zajednički dodjeljuju LABoral Centro de Arte y Creación Industrial (kroz Plataforma Cero, njegov Research, Production and Resource Centre) u Gijónu za 2 mjeseca te Telefónica R&D u Barceloni za 4 mjeseca. Cilj stipendije je omogućiti realizaciju koncepta. Umjetnik dobiva 12 000 € te dodatnih 2 000 € za putne troškove, smještaj i druge troškove.

Jednu stranicu projektne ideje, jednu stranicu vizualnog opisa i CV potrebno je poslati na OP@laboralcentrodearte.org

Više