predstavljanje, najave

Predstavljanje projekta 1postozaumjetnost i platforme 1postozagrad


vrijeme: 27.2.2013. 18,30
mjesto: Zagreb; Društvo povjesničara umjetnosti Hrvatske, Preradovićeva 44

U Društvu  povjesničara umjetnosti Hrvatske, u srijedu, 27. veljače, u 18,30 sati, održat će se predstavljanje projekta 1postozaumjetnost, pokrenutog 2010. godine, koji se bavi pitanjima umjetničkoga sadržaja u javnom prostoru, te predstavljanje platforme 1postozagrad. Projekte će predstaviti Lidija Butković Mićin, asistentica na Odsjeku za povijest umjetnosti Filozofskog fakulteta u Rijeci i Saša Šimpraga, publicist iz Zagreba.

Projekt 1POSTOZAUMJETNOST čine nekoliko udruga i nezavisnih suradnika: Nataša Bodrožić, Ivana Meštrov - Slobodne veze /Sonja Leboš - Udruga za interdisciplinarna i interkulturalna istraživanja / Lidija Butković Mićin, Ana Elizabet, Antonija Komazlić, Saša Šimpraga - nezavisni suradnici /Ante Čepić, i Silva Kalčić- stalni vanjski suradnici.

Platforma 1POSTOZAGRAD osnovana je 2012. godine kao isključivo volonterska platforma usmjerena na poboljšanja grada.

Na predavanju će biti prikazan dokumentarni video 'Više svjetla' o svjetlosnoj instalaciji 'Dišeš?' vizualne umjetnice Ane Elizabet koja je bila postavljena u okviru projekta 1postozaumjetnost u Savskoj ulici u Zagrebu u zimi 2011./2012.

Uz dokumentiranje akcije, video donosi reakcije na rad od stručne i šire javnosti te se dotiče povijesti umjetničkih intervencija svjetlom u javnom prostoru Zagreba.