natječaj, festival

Node 13 – festival digitalne umjetnosti


vrijeme: 11.2.2013. - 17.2.2013.
prijava: 30.11.2012
mjesto: Frankfurt, Njemačka; Frankfurter Kunstverein, Steinernes Haus am Römerberg, Markt 44

Festival digitalne umjetnosti Node 13 održava se u Frankfurtu, Njemačka, od 11. do 17. veljače 2013. Rok prijave za sudjelovanje na izložbenom dijelu Festivala je 30. studeni, a za sudjelovanje u radionicama i predstavljanje performansa 31. siječanj 2013.

Festival predstavlja audiovizualne performanse, izložbe umjetnika u analognom i digitalnom mediju iz čitavog svijeta, radionice i predavanja. Festival uključuje izložbu i simpozij koji istražuju implikacije najnovije tehnologije na našu kulturu i društvo.

Osnovna tema Festival je Pravila, no primaju se radovi i izvan navedene teme, koji istražuju odnos rada unutar kompjutorskih pravila te transformativnih procesa u našem društvu. Mi dizajniramo unutar softwarea, kroz njega i s njim, no dizajniramo i sami software: kompjuterski kod postao je autonomni medij. Istovremeno, software mijenja način organizacije znanja, način stvaranja, interakcije i organizacije nas samih unutar polja političkog. Novi softwarei stvaraju nove načine ponašanja te se čini da pravilnost software curi u 'stvarni svijet', mijenjajući sve što dotakne.

Prijavljeni projekti mogu biti bilo koje veličine i formata, od primjerice performansa, umjetničkih radova za izložbu ili radionicu; primaju se i dinamički i statički projekti, virtualni i fizički. Obzirom da je Node 13 intermedijski forum koji omogućuje međugraničnu razmjenu među umjetničkim disciplinama, pozivaju se umjetnici koji stvaraju na polju novih medija, izvedbene umjetnosti, videa, glazbe, arhitekture i softwarea.

Prijaviti se mogu vlastiti projekti ili projekti drugih autora koje smatrate važnima za predstavljanje na Festivalu. Dobrodošli su profesionalni, amaterski, nezavisni i komercijalni radovi.

Prijave se primaju elektronskim putem.