nagrada

Film Irene Škorić '7 seX 7' nagrađen u Veroni


vrijeme: 1.8.2012.
mjesto: Verona, Italija

Dugometražni igrani film "7 seX 7" redateljice i scenaristice Irene Škorić dobio je Nagradu za najbolju režiju u kategoriji igranog filma na 18. San Gio' - međunarodnom filmskom festivalu u Veroni, priopćeno je iz Artizana filma.
 
U službenom priopćenju festivala stoji kako je odluka žirija donesena "zbog snage filmskog jezika kojim je ispričano žensko viđenje erotike''.
 
"7 seX 7" je na WorldFestu u Houstonu doživio međunarodnu premijeru, gdje je osvojio srebrnu nagradu za debitantski igrani film. Film je nastao u produkciji Artizane film iz Zagreba.

U erotskoj drami ''7 seX 7'' glume Jelena Perčin, Robert Kurbaša, Jelena Jokić, Kristijan Ugrina, Asim Ugljen i brojni drugi, a ovaj moderan filmski ''Decameron'' čini sedam erotskih novela (pet muško-ženskih parova, i po jedan žensko-ženski i muško-muški) koje skladno prati „one-take“ kamera snimatelja i direktora fotografije Darka Heriča, gosta iz susjedne Slovenije, a glazbene su dionice povjerene istaknutom hrvatskom skladatelju Berislavu Šipušu koji ih je prožeo pulsirajućom erotikom i mistikom.

Redateljica Irena Škorić o filmu je izjavila: ''Svih sedam filmskih novela, snimljene su u jednom kadru. Namjerno se odričući montaže kao jednog od najvažnijih filmskih izražajnih sredstava, nastojala sam na dokumentarnosti, uvjerljivosti, neposrednosti i istinitosti zbivanja, u kojem elipse, akcenti filmskih planova i sve ono što montaža pruža, neće artikulirati priče, već će to isključivo činiti njihov stvarni, unutarnji impuls i pokretač, a to su prije svega odnosi likova i radnja. Glumci nisu aranžirani za kameru, već kamera pokušava  slijediti zbivanje. Njeni slobodni pokreti, prirodna nesavršenost kompozicije, pridonosi erotskom suspensu''. (Hina)