koncert

Zvuci orgulja zagrebačke katedrale


vrijeme: 22.4.2012. u 17 sati
mjesto: Zagrebačka katedrala

Po uzoru na glazbena događanja u mnogim europskim katedralama i u zagrebačkoj katedrali, na inicijativu rektora zagrebačke katedrale preč. Josipa Kuhtića, pokreće se koncertni ciklus pod nazivom "Zvuci orgulja zagrebačke katedrale". Umjetnički voditelj ciklusa je prof. Mario Perestegi, a prvi koncert je na programu 22. travnja, kada će nastupiti Mario Penzar.

Ciklus započinje u nedjelju, 22. travnja kada će nastupiti Mario Penzar, a koncerti će se održavati svake prve i treće nedjelje u mjesecu u 17 sati i u trajanju od 30 minuta. Ovim koncertima želi se upoznati građane kao i brojne turiste s umjetničkom vrijednošću orgulja zagrebačke katedrale.
 
U svibnju je na programu više koncerata. Tako će 6. svibnja nastupiti Josip Magdić, 13. svibnja Mirta Kudrna, 20. svibnja Ante Knešaurek, te 27. svibnja Elizabeta Zalović. U lipnju će se održati dva koncerta, i to 3. lipnja kada će nastupiti Pavao Mašić i 17. lipnja kada će koncert održati Andraž Slakan.
 
Uroš Cej koncert će imati 1. srpnja, Mario Perestegi 15. srpnja, a Javor Valjak 29. srpnja. U kolovozu će biti dva koncerta i to 5. kolovoza kada će nastupiti Milan Hibšer i 19. kolovoza Richard Lea. Zdenko Kuščer imat će koncert 2. rujna, a Višeslav Jaklin 19. rujna. Mirta Kudrna koncertirat će na orguljama zagrebačke katedrale 7. listopada, a Elizabeta Zalović 21. listopada. Mario Perestegi će ponovno nastupiti 4. studenoga, a 18. studenoga koncert će imati Gorana Vidnjević Fabijanić.
 
U prosincu će također biti dva koncerta, i to 2. prosinca kada će nastupiti Ivan Bosnar, te 16. prosinca kada će završni koncert ciklusa održati Ursa Vukman. (IKA)