predstavljanje

Hrvatska ljubavna lirika na internetu


vrijeme: 20.10.2011.

U Mjesecu knjige s ovogodišnjom temom: pjesništvo, na web adresi www.pjesnici-ane-horvat.net dovršen je i objavljen na internetu u novome 'ruhu' pjesnički portal hrvatske ljubavne lirike 19. i 20. stoljeća pod naslovom Pjesnici Ane Horvat. 
 
Na njemu je, u 165 digitalnih knjiga (koje se listaju mišem) razvrstanih u petnaest kola, predstavljena ljubavna lirika 165 hrvatska pjesnika.
 
Svaka digitalna knjiga sadrži 10-15 pjesama pojedinog pjesnika u izboru Ane Horvat (www.ana-horvat-poetry.net).
 
Vinjete na naslovnicama djela su akademskih slikarica Nevenke Macolić i Ljerke Žingerlin.
 
Portal je neprofitan i, u umjetničkom dijelu, volonterski. Cilj mu je da se poezija čita kako, bez čitatelja, ne bi izumrla. Autorica portala vidi u internetu slamku spasa za poeziju koju predstavlja novim generacijama čitatelja u njezinom najzanosnijem dijelu i u sažetku (i što se broja pjesama i bilješke o pjesnicima tiče). Na kraju svake knjige je popis objavljenih pjesničkih djela, pa oni koji se zaljube u moj internetski izbor nečije ljubavne lirike mogu u knjižnici posuditi - još!
 
Pristup portalu je besplatan, a u svako doba za čitanje lako dostupne digitalne knjige (ili pojedine pjesme) mogu se preuzeti, isprintati ili poslati mejlom.
 
Portal ima potporu Društva hrvatskih književnika i Knjižnica grada Zagreba.