nagrada

Nagrađeni filmovi Turističke zajednice Zagreba


vrijeme: 1.6.2011.
mjesto: Italija

Promidžbeni filmovi Turističke zajednice grada Zagreba (TZGZ) – 'Zagreb, Zagreb' i 'Moonlight sonata Zagreb' nagrađeni su na tek završenom 47. međunarodnom festivalu turističkoga filma 'Tourfilm Festival' u talijanskome gradu Lecce nagradom 'Grand prix Italia' za najbolji turistički spot.
 
Posebnu nagradu za karijeru u turizmu na tom je međunarodnome festivalu osvojila direktorica Amelia Tomašević, koja ovu nagradu smatra posebnim priznanjem za svoj dugogodišnji rad u turizmu, priopćio je TZGZ.
 
Podsjeća se da je 'Tourfilm festival' utemeljio 1962. ugledni novinar Antonio Conte iz Rima, koji je i njegov počasni predsjednik. Festival je održan u organizaciji Europske federacije turističkih novinara, Europskoga kluba za turizam te pokrajine Apulia i grada Lecce, a pod pokroviteljstvom Nacionalne turističke organizacije Italije (ENIT).
 
Turistička zajednica grada Zagreba osvojila je 21. svibnja ove godine i nagradu Arara de Bronze (brončanu araru) za film 'Zagreb, Zagreb' u kategoriji 'People, cultures and traditions' (Ljudi, kulture, tradicije) na međunarodnome festivalu turističkoga filma 'Tourfilm Brazil 2011.'. Nagradu je na svečanom proglašenju pobjednika u brazilskom gradu Florianopolisu preuzeo hrvatski veleposlanik u Brazilu Drago Štambuk.
 
Kako se ističe, TZGZ je zadovoljan postignutim uspjehom koji, navodi se, pokazuje da struka prepoznaje odlike Zagreba te cijeni trud i profesionalni rad uložen u promicanje Zagreba kao turističke i kongresne destinacije.

Na 46. Tourfilm Festivalu Lecce – Italija, što je održan od 27. do 30. svibnja, sudjelovalo je i 14 filmova iz Hrvatske, u konkurenciji turističkih filmova iz 60 zemalja svijeta, koji su se natjecali u deset kategorija. (Hina)