predstava

Metar 70 i nešto – plesna premijera


vrijeme: 25.2.2011. - 26.2.2011.
mjesto: Zagreb; Galerija SC, Savska 25

Andreja Široki i Iva Korenčić, u koprodukciji sa Zagrebačkim plesnim ansamblom, premijerno će predstaviti svoj novi plesni projekt 'Metar 70 i nešto', u subotu, 26. veljače, u Galeriji SC, s početkom u 20 sati. Pretpremijera je zakazana za 25. veljače u isto vrijeme na istom mjestu.

'Metar 70 i nešto' je priča o odrastanju koja predstavlja kaos odluka i čistoću njihovih posljedica. To je oda onim vremenima za koja nismo sigurni želimo li da definiraju metar 70 i nešto programirane osobnosti. Zato nam preostaje testiranje geometrijskih očekivanja pod pretpostavkom da je danas nemoguće šokirati, ali je možda moguće dirnuti ili barem prikazati ono nešto za što ste čuli, ali niste sigurni što je to.  

Koreografiju i ideju potpisuju Andreja Široki i Iva Korenčić. Izvodi Ivana Pavlović, a za kostime je zaslužna Emina Kušan.

 


Andreja Široki - koreografkinja i plesačica, nakon samostalnih projekata 'Mojih 5 minuta slave' i 'U traganju za izgubljenim vremenom', 2008. realizirala je svoj prvi cjelovečernji rad pod nazivom 'Kartografija' u Gliptoteci HAZU, u suradnji s plesačicom Majom Marjančić i dramaturgom Sašom Božićem. 2010. realizira svoj drugi cjelovečernji rad 'Težišta'. 'Metar 70 i nešto' je njezin treći cjlovećernji rad. Članica je Zagrebačkog plesnog ansambla i osnivačica Centra za ples i umjetničko istraživanje. Surađivala je sa Studijem za suvremeni ples, Sodabergom, Plesnim solistima, llinktom, ZeKaeM-om, Kazalištem Gavella, Trešnja, Komedija, ZKL-om, Dječjim kazalištem Dubrava i drugima.

Iva Korenčić školovala se na školi suvremenog plesa Ane Maletić i SEAD-u/ Salzburg Experimental Academy of Dance. Kao autorica i plesačica surađuje na brojnim projektima koreografskog laboratorija Sodaberg (The Store, Forenzika i fuga za fascikl, The Book, Arijadna na Naxosu,...) te s Martinom Nevistić i umjetničkom organizacijom O.N.E. radi na multimedijalnim projektima na razmeđi plesa, instalacijske i video umjetnosti. Također je aktivna kao fotograf te izlaže u raznim galerijama, a njen je rad objavljivan i nagrađivan. Radi kao plesni pedagog u plesnom centru Tala te surađuje s Centrom za ples i umjetničko istraživanje.