natječaj

Mioritics Association – poziv na partnerstvo


prijava: 01.06.2010

Rumunjska nevladina organizacija Mioritics Association poziva sve zainteresirane da se prijave za partnerstvo u projektu razvoja civilnog društva, kojeg financira IPA fond Europske Unije. Prijave se primaju do 1. lipnja.

Prijaviti se mogu kandidati iz Hrvatske, Albanije, BiH, Makedonije, Crne Gore, Srbije i Turske. Potencijalni partneri su nevladine organizacije, istraživački centri, neprofitne organizacije i sl, koje djeluju na nacionalnoj i internacionalnoj razini na području kulture i kulturnog turizma.

Cilj prijedloga projekta je identificirati zajedničke teme i partnere za razvoj kulturnih ruta, stvarajući mrežu između organizacija civilnog sektora koje rade na regionalnoj i/ili nacionalnoj razini.

Program je dio Civil Society Facilityja pokrenutog 2008. godine s fokusom na organizacije civilnog društva, tj., neprofitne strukture izvan vladine i javne administracije. Civil Society Facility pruža mogućnost podrške razvoja civilnom društvu. To se postiže fokusiranjem na različita područja intervencije, kao npr. civilne inicijative i izgradnja kapaciteta na nacionalnoj razini, People 2 People projekte posjeta kao i djelatnosti u multilateralnom partnerstvu između organizacija Zapadnog Balkana, Turske i EU, što može dovesti do transfera znanja, uspostaviti nove mreže i transnacionalne inovativne projekte.

Regionalna partnerstva nužna su za stvaranje ideja i inicijativa. Idealno, trebala bi se sastojati od barem tri organizacije iz tri različite zemlje Zapadnog Balkana ili turskih korisnika (IPA korisnika) i jedne iz EU-a. Njihov je cilj potaknuti dijalog između organizacija civilnog sektora unutar regije i s EU suradnicima te javnim vlastima, kako bi poboljšali i povećali umrežavanje i kvalitetu rezultata organizacija, čiji će se utjecaj proširiti cijelom regijom, kako bi popravili prekograničnu suradnju, dijelili iskustva, uspostavljali mreže i gradili zajedničke EU vrijednosti.

Poziv na partnerstvo - smjernice