x ostalo

Nacionalni kviz za poticanje čitanja 'Kroz knjige do zvijezda'


vrijeme: 15.10.2009. - 15.11.2009.

Nacionalni kviz za poticanje čitanja je natjecanje za mlade čitatelje koje se provodi u Mjesecu hrvatske knjige (15. listopad – 15. studeni) u knjižnicama za djecu i mladež diljem Hrvatske. Organizatori kviza su Knjižnice grada Zagreba, Odjel za djecu i mladež Gradske knjižnice i Hrvatski centar za dječju knjigu, a pokrovitelj je izdavačka kuća 'Mozaik knjiga'.

Nacionalni kviz za poticanje čitanja 2009. organizira se u povodu Međunarodne godine astronomije i namijenjen je učenicima viših razreda osnovne škole.

Dječji odjel Knjižnice i čitaonice 'Fran Galović' Koprivnica poziva svu zainteresiranu djecu i mlade da se već sada uključe u kviz tako da pročitaju knjige 'Svemirski letovi' Iana Grahama i knjige Lucy Hawking 'Tajni ključ svemira' i 'Svemirski lov na blago'. Upitnici će se popunjavati u listopadu. Iz svake knjižnice bira se jedan pobjednik koji će sudjelovati na završnoj svečanosti na sajmu knjiga Interliber gdje će biti upriličeno javno izvlačenje i dodjela glavne i utješnih nagrada. D. Petrić