natječaji


13. Likovna nagrada Ptuj Karneval 2021 - Poziv

Općina Ptuj, Javni zavod za turizam Ptuj i Kulturno umjetničko društvo Art Stays, zajedno s ostalim partnerima, pozivaju umjetnike da sudjeluju u natječaju za međunarodnu likovnu nagradu Ex-tempore koja se organizira u sklopu tradicionalne slovenske manifestacije Kurentovanje.
 

Literarno-likovno-filmski natječaj 'Kaštelanske štorije 2021.'

U povodu Dana Grada Kaštela, Gradska knjižnica Kaštela raspisuje Literarno – likovno – filmski natječaj na temu Kaštela pod naslovom 'Kaštelanske štorije 2021.'. Natječaj je otvoren do 12. veljače 2021., a u istome mogu sudjelovati državljani Republike Hrvatske – djeca i odrasli!
 

Natječaj za neobjavljeni rukopis

Nakladnička kuća Antìpōd raspisuje natječaj za neobjavljeni rukopis (roman, zbirka kratkih priča, zbirka pjesama) na hrvatskom jeziku. Natječaj traje do 21. ožujka 2021.!
 

Javni poziv za prikupljanje ponuda za dodjelu bespovratnih sredstava pružateljima medijskih usluga s područja gradova Petrinje, Gline i Siska

Vijeće za elektroničke medije u srijedu, 20. siječnja, donijelo je odluku o raspisivanju Javnog poziva za prikupljanje ponuda za dodjelu bespovratnih sredstava pružateljima medijskih usluga s područja gradova Petrinje, Gline i Siska s ciljem proizvodnje i objavljivanja programa/sadržaja informativnog programa.
 

Peti Međunarodni trijenale autoporteta - Poziv

Peto izdanje Međunarodnog trijenala autoportreta, žirirane i tematske izložbe održat će se pod nazivom "Ja – između zbilje i imaginacije“ od 9. travnja do 16. svibnja u Samoboru. Prijave za sudjelovanje se primaju do 2. veljače 2021.
 

Eurimages objavio poziv za sponzoriranje projekata i događanja u području ravnopravnosti spolova

Upravni odbor europskog koprodukcijskog fonda Eurimages objavljuje natječaj za prijedloge za sponzoriranje u okviru svoje Strategije za ravnopravnost spolova.
 

Natječaj za otkup dramskog teksta kreiranog posebno za Virtualno kazalište Promjena

Virtualno kazalište Promjena (VKP) objavljuje javni poziv za otkup dramsko-inovativnog teksta, posebno kreiranog za izvedbu na virtualnoj sceni u Delnicama ili Zagrebu u sklopu repertoara Virtualnog kazališta u 2021. Natječaj je otvoren do 15. veljače 2021.!
 

Natječaj za prijavu rješenja suvenira TZ Grada Krka 2021.

Turistička zajednica Grada Krka raspisuje deseti natječaj za prijavu rješenja suvenira koji će, ukoliko zadovolje propozicije natječaja, a potom i kriterije Stručnog povjerenstva, biti označeni markicom Dar iz Krka. Vodeći se percepcijom grada i otoka Krka kao atraktivne destinacije prošarane šetnicama i planinarskim stazama, ove je godine naglasak stavljen na prihvaćanje kreativnih rješenja suvenira inspiriranih otočnom prirodnom baštinom.
 

Forecast mentorship program 2021–22, Berlin

Otvoren je poziv za prijavu projekata na šesto izdanje međunarodnog mentorskpog programa Forecast koji umjetnicima i kreativcima u kulturi nudi priliku da rade s etabliranim mentorima kako bi realizirali svoje projekte.
 

Natječaj HDS-a 'Rudolf i Margita Matz'

Hrvatsko društvo skladatelja 11. siječnja 2021. raspisalo je natječaj za stimulaciju stvaralaštva mladih skladatelja iz sredstava fonda „Rudolf i Margita Matz“. Cilj Natječaja je poduprijeti i promovirati glazbeno stvaralaštvo najmlađe generacije, odnosno pomoći mladim autorima u odabiru poziva profesionalnog skladatelja.
 

Regionalni nagradni natječaj: Spasimo putopis 2021.

Klub putnika je neprofitna organizacija koja u potrazi za zanimljivim putopisima raspisuje regionalni natječaj pod nazivom 'Spasimo putopis'. Natječaj je otvoren do 15. veljače 2021.!
 

i-Portunus objavio novi poziv za mobilnost umjetnika iz područja arhitekture

i-Portunus nastavlja podržavati mobilnost umjetnika i kulturnih profesionalaca u državama koje sudjeluju u programu Kreativna Europa. Kroz ovaj program odobren je drugi pilot projekt kojeg čini partnerski konzorcij Goethe-Institut, Institut français i Izolyatsia, a koji će trajati od kraja 2020. do kraja 2021. godine.
 

Nagrada Višnja Machiedo za najbolje književno-esejističko djelo u 2020. godini. - poziv

Godišnja nagrada dodjeljuje se za najbolje književno-esejističko djelo napisano na hrvatskom jeziku u produkciji nakladnika registriranih u Republici Hrvatskoj i objavljeno u razdoblju od 15. prosinca 2019. do 15. prosinca 2020. godine. Poziv na natječaj otvoren je do 25. veljače 2021.!
 

Raspisan natječaj za 9. Festival duhovne glazbe 'Svjetlost dolazi' Zadar 2021.

Udruga 'Stihovi i Note' raspisala je javni natječaj za 9. Festival duhovne glazbe 'Svjetlost dolazi' Zadar 2021. koji će se održati 24. rujna 2021. u HNK Zadar. Natječaj je otvoren do 16. travnja 2021!
 

Objavljen Javni poziv za financiranje oglednih prijevoda djela hrvatskih autora na strane jezike u 2021. godini

Ministarstvo kulture i medija objavilo je Javni poziv za financiranje oglednih prijevoda djela hrvatskih autora na strane jezike u 2021. godini.
 

Godišnja izložba ostvarenja hrvatskih arhitektica i arhitekata u 2020. godini – poziv za prijave

UHA poziva na dostavu dokumentacije o projektima ostvarenim u razdoblju od 1.1.2020. do 31.12.2020. za Godišnju izložbu ostvarenja hrvatskih arhitektica i arhitekata u 2020. godini i nominacije za godišnje nagrade Udruženja hrvatskih arhitekata.
 

'Artist of the Year 2020' - natječaj

Otvoren je natječaj 'Artist of the Year 2020' komunikacijske online platforme za suvremenu umjetnost, arhitekturu, dizajn i modu ITSLIQUID. Rok za prijavu je 21. siječnja 2021.!
 

VID stipendije za fotografe - natječaj

Organizacija 'VID Foundation for Photography' nudi stipendije fotografima u usponu, a koji dolaze iz sljedećih zemalja: Albanije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Bugarske, Grčke, Kosova, Moldavije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Rumunjske, Srbije i Slovenije. Natječaj je otvoren do 19. veljače 2021.!
 

Murai: Javni poziv za društveno-kulturne i umjetničke programe 2021.

U sklopu projekta KEC (Kreativno edukativni centar u zgradi Murai) objavljen je Javni poziv za društveno-kulturne i umjetničke programe 2021. koji udrugama, umjetničkim organizacijama, neformalnim grupama, pojedincima, drugim subjektima, javnim ustanovama i institucijama nude mogućnost izlaganja odabranih radova te honorar u vrijednosti do 3.900,00 kuna po programu. Rok za prijavu je 1. veljače 2021.!
 

Refresh+: Otvoreni poziv za mlade umjetnike

Culture Hub Croatia poziva umjetnice i umjetnike do 30 godina starosti da se prijave na otvoreni poziv u sklopu projekta Refresh+. Dvoje odabranih umjetnika postat će dio međunarodnog multidisciplinarnog tima i sudjelovati u procesima ko-kreacije. Rok za prijavu je 10. veljače 2021.!
 

'Posvoji prostor' – javni poziv

U organizaciji platforme Culture Hub Croatia, 30. siječnja 2021. započinje novo izdanje projekta Praznine koji je u 2020. godini realiziran kao reakcija na višegodišnju problematiku rastućeg masovnog turizma. Projektom Praznine otvaraju se prostori u splitskoj gradskoj jezgri koji se ljeti koriste u turističke svrhe te ih se daje na korištenje umjetnicima i građanima 'van sezone', tijekom zimskog razdoblja.
 

'Ljubav u doba korone' - nagradni natječaj Hrvatskog doma Vukovar

Hrvatski dom Vukovar raspisuje nagradni natječaj za kratku priču, fotografiju ili videorad. Natječaj je otvoren za sve s prebivalištem ili boravištem u Vukovaru, pojedince ili skupine, bez obzira na dob. Zadana tema radova jest 'Ljubav u doba korone', a pristup temi je slobodan. Rok za prijavu je 5. veljače 2021. godine!
 

Javni poziv za dodjelu potpora samostalnim umjetnicima koji profesionalno obavljaju samostalnu umjetničku djelatnost i kojima se doprinosi plaćaju iz proračuna RH u 2021. godini

Slijedom prethodnih najava i krajem prosinca obavljenih konzultacija ministrice s predstavnicima udruga i dionicima u području kulture, Ministarstvo kulture i medija nastavlja s komplementarnim modelima potpora, primarno usmjerenim prema samostalnim umjetnicima i nezavisnim profesionalcima u području kulture.
 

Rovinj Photodays 2021 - natječaj

Četrnaesta edicija Rovinj Photodays-a u 2021. godini bit će otvorena velikim godišnjim natječajem za cjelokupnu  internacionalnu fotografsku scenu pod nazivom: International Competition of Contemporary Photography – 14th Rovinj Photodays, 2021. Natječaj traje do 31. ožujka 2021.!
 

Međunarodni natječaj za mlade radijske dokumentariste Ake Blomstrom Memorial Prize

Otvoren je međunarodni natječaj za mlade radijske dokumentariste Ake Blomstrom Memorial Prize. Rok za prijavu je 23. siječnja 2021!
 

Otvorene prijave na II. Međunarodni festival klaunskog kazališta – Zagreb Clown Festival

Zagreb Clown Festival međunarodni je festival koji pred publiku donosi aktualna ostvarenja klaunskog teatra, u organizaciji Triko Cirkus Teatra. Rok za prijavu za sudjelovanje je 5. veljače 2021.!
 

Javni poziv za iskaz interesa za korištenje prostora Mala Scena HD i Urbanog Parka HD 2021.

Savez udruga KAoperativa poziva udruge u kulturi, udruge mladih i za mlade, neformalne inicijative u kulturi i sve ostale zainteresirane udruge, umjetnike, performere, grupe i pojedince da do 30. siječnja 2021. godine ispune obrazac za iskaz interesa za korištenjem prostora Male scene i Urbanog parka Hrvatskog doma u Karlovcu, počevši od 1. veljače do 31. prosinca 2021.
 

SKC raspisuje natječaj za (su)financiranje studentskih projekata iz kulture i umjetnosti u 2021.

Otvoren je natječaj Studentskog kulturnog centra  (SKC) Sveučilišta u Rijeci za (su)financiranje studentskih projekata iz kulture i umjetnosti u 2021. godini. Na natječaj se mogu prijaviti studentice i studenti Sveučilišta u Rijeci, te studentske udruge i organizacije upisane u Registar Sveučilištu u Rijeci. Prijave se podnose putem online aplikacije, a rok za prijavu projekata je 24. siječnja 2021.!
 

Natječaj za prijem novih članova u Hrvatsko udruženje interdisciplinarnih umjetnika – HUIU

Hrvatsko udruženje interdisciplinarnih umjetnika prima nove članove, pa se pozivaju zainteresirani kandidati da se prijave na natječaj koji je otvoren do 15. veljače 2021.!
 

Otvorene prijave za filmove 19. izdanja Tabor Film Festivala

Ovogodišnje, devetnaesto izdanje Tabor Film Festivala održat će se od 8. do 11. srpnja i već tradicionalno u svom će natjecateljskom programu predstaviti filmove mnogih međunarodnih i domaćih autora. Prijave za filmove u domaću natjecateljsku konkurenciju otvorene su do 15. ožujka 2021.!
 

Javni poziv za dodjelu jednokratne potpore Grada Zagreba samostalnim umjetnicima radi ublažavanja negativnih posljedica uzrokovanih koronavirusom

Objavljen je Javni poziv za dodjelu jednokratne potpore Grada Zagreba samostalnim umjetnicima radi ublažavanja negativnih posljedica uzrokovanih koronavirusom Sars-CoV-2 (COVID-19). Prijave se podnose do 13. siječnja 2021.
 

Raspisan natječaj za filmove 14. Smaragdnog eco film festivala

14. izdanje Smaragdnog eco film festivala SEFF će se održati od 26. do 29. kolovoza 2021.godine. I na ovom izdanju ovog jedinstvenog u svijetu eko film festivala, festivalski tim će obilaziti mjesta Pounja, te Lonjskog polja, prikazujući publici filmove koji bude ekološku svijest.
 

Objavljen poziv 'Čitanjem do uključivog društva'

Ministarstvo kulture i medija objavilo je otvoreni privremeni poziv na dostavu projektnih prijedloga pod nazivom 'Čitanjem do uključivog društva'.
 

Natječaj za prijem novih članova u ULUPUH

ULUPUH – Hrvatska udruga likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti raspisala je Natječaj za prijem novih članova u ULUPUH-ove sekcije. Rok za prijave: 1. veljače 2021.
 

Poziv na prijavu na 54. međunarodni festival kazališta lutaka - PIF

Pozivaju se lutkari, lutkarska kazališta i skupine, iz zemlje i svijeta, da prijave predstave na 54. međunarodni festival kazališta lutaka – PIF, koji će se održati od 17. do 23. rujna 2021. godine u Zagrebu. Rok za prijave je 31. prosinca 2020.!
 

Art ćakula: Natječaj za nove članove i goste-izlagače

Art ćakula je online umjetnički projekt osmišljen kao virtualno druženje umjetnika s područja Hrvatske i regije preko ZOOM platforme. (Natječaj je produžen do 24. siječnja 2021., u ponoć!)
 

Otvorene prijave za 'First Films First' program Goethe Instituta

First Films First je intenzivni edukativni program za mlade redatelje iz jugoistočne Europe tijekom kojega razvijaju svoj prvi dugometražni igrani film. Rok za prijavu je 1. ožujka 2021.!
 

Raspisan natječaj za 17. nagradu V.B.Z.-a za najbolji neobjavljeni roman

Izdavačka kuća V.B.Z. sedamnaesti put raspisuje javni natječaj za književnu nagradu za najbolji neobjavljeni roman godine. Rok za slanje rukopisa na natječaj je 20. veljače 2021. godine, a rukopisi se predaju pod šifrom!
 

Asian Art Biennale 2021 - poziv za sudjelovanje

Devetnaesti Asian Art Biennale, održat će se od 1. do 31. ožujka 2021., u Dhaki, glavnom gradu Bangladeša. Rok za prijave je produžen do 31. prosinca 2020.
 

Natječaj za dodjelu književne nagrade Milivoj Cvetnić za pjesničku zbirku

Društvo prijatelja knjige 'Milivoj Cvetnić', Hrvatska Kostajnica, objavljuje natječaj za dodjelu književne nagrade Milivoj Cvetnić. Rok za predaju rukopisa je 31. siječanj 2021.!
 

Raspisani Javni pozivi HAVC-a za 2021. godinu

Hrvatski audiovizualni centar raspisao je godišnji Javni poziv za poticanje audiovizualnih djelatnosti i stvaralaštva u 2021. godini u kategorijama: proizvodnje, manjinskih koprodukcija, razvoja scenarija i projekata, razvoja projekata serijskih televizijskih djela i kinodistribucije filmova.
 

Prijave za Godišnju izložbu ostvarenja hrvatskih arhitekata/-ica u 2020.

UHA poziva na dostavu dokumentacije o projektima ostvarenim u razdoblju od 1.1.2020. do 31.12.2020. za Godišnju izložbu ostvarenja hrvatskih arhitektica i arhitekata u 2020. godini i nominacije za godišnje nagrade Udruženja hrvatskih arhitekata. Rok za prijave: 17.1.2021.
 

Porto Design Biennale '21.

Objavljen je poziv za prijavu projekata na Porto Design Biennale (PDB’21). Rok za prijave je 17. siječnja 2021.
 

Poziv za nove skladbe i radionicu u sklopu Novalis Festivala

Novalis Concept u Osijeku raspisuje Javni poziv za nove skladbe i radionicu u sklopu Novalis Festivala 2021.
 

Landscapes of Care 2021 - poziv

Međunarodna platforma 'Future Architecture’ koju vodi Muzej za arhitekturo in oblikovanje (MAO), Ljubljana, poziva (krajobrazne) arhitekte, urbaniste, multidisciplinarne profesionalce i dr., da sudjeluju u programu ‘Landscapes of Care’/ 2021 European Architecture Program.
 

Otvoren natječaj 'Hrvatska lijepa knjiga'

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu otvorila je natječaj 'Hrvatska lijepa knjiga' radi odabira najljepše oblikovanih hrvatskih knjiga za međunarodni natječaj 'Best Book Design from all over the World', koji će se održati za trajanja Sajma knjiga u Leipzigu, te za izložbu Book Art International, koja se organizira u sklopu Sajma knjiga u Frankfurtu. Natječaj je otvoren do 20. siječnja 2021.!
 

i-Portunus: dva nova poziva za mobilnost umjetnika i profesionalaca u kulturi

i-Portunus nastavlja podržavati mobilnost umjetnika i profesionalaca u kulturi među državama koje sudjeluju u programu Kreativna Europa. Kroz ovaj program odobren je drugi pilot projekt kojeg čini partnerski konzorcij Goethe-Institut, Institut français i Izolyatsia, a koji će trajati od kraja 2020. do kraja 2021. godine.
 

Clubture-HR poziv za predlaganje projekata za 2021. godinu

Otvoren je poziv za prijavu prijedloga suradničkih projekata i turneja u 21. krugu programa 'Clubture-HR: Programska razmjena i suradnja'. Poziv je namijenjen udrugama, umjetničkim organizacijama i neformalnim inicijativama koje djeluju u području nezavisne kulture i mladih, s rokom prijave 4. veljače 2021., u 14 sati.
 

Poziv za SAM (Singapore Art Museum) rezidencijalne programe u 2021.

Singapore Art Museum (SAM) objavljuje poziv za rezidencijalne programe namijenjene umjetnicima i kustosima (Artist / Community & Education / Curatorial & Research), s rokom prijave 28. veljače 2021.
 

Otvoren XXV. literarni natječaj 'Nagrada Laurus nobilis'

Gradska knjižnica Poreč objavljuje XXV. literarni natječaj 'Nagrada Laurus nobilis' za izvorno prozno djelo; kratku priču, humoresku, kozeriju, pjesmu u prozi, putopis, biografski zapis, esej i slično. Pravo sudjelovanja u natječaju imaju svi učenici od V. do VIII. razreda osnovnih škola te srednjih škola Poreštine te svi učenici koji imaju prebivalište na području Poreštine.
 

HDS: Otvoren natječaj International

Hrvatsko društvo skladatelja 4. prosinca 2020. raspisalo je natječaj International za potporu produkcije hrvatske glazbe u inozemstvu.
 

Novi kreativni natječaji Instituta za razvoj i inovativnost mladih

Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM), kroz svoje projekte u suradnji s brojnim odgojno-obrazovnim i kulturnim ustanovama, omogućuje djeci i obiteljima upoznavanje s tehnologijom, robotikom i programiranjem, neovisno o sredini u kojoj stanuju.
 

Praznine2021: Javni poziv za umjetnike iz Hrvatske

Udruga “Culture Hub Croatia” Platforma za edukaciju, kreativnost i poticanje razvoja kroz kulturu objavila je javni poziv za umjetnike za sudjelovanje u programu otvorenih studija u sklopu projekta Praznine koji će se održati u veljači 2021. godine u Splitu.  
 

ARD: 70. međunarodni natječaj za glazbenike 2021.

Natjecanje za mlade glazbenike - 70th ARD International Music Competition 2021 - održat će se od 30. kolovoza do 17. rujna 2021. g. u Münchenu, a prijave se primaju do 31. ožujka 2021. 
 

Otvorene nominacije za Fierce Women WoW nagrade

Portal Vox Feminae i društveno poduzeće Fierce Women po drugi puta će organizirati dodjelu nagrada za strašne žene godine te predstaviti niz heroina koje su dale značajan doprinos za rodnu ravnopravnost, pravednost i socijalnu pravdu u Hrvatskoj u proteklom razdoblju. Nominacije se primaju do 10. siječnja 2021.!
 

Poziv za prijavu lokaliteta za Oznaku europske baštine 2021.

Objavljen je Poziv za prijavu lokaliteta za Oznaku europske baštine 2021. godine, koja se dodjeljuje na inicijativu Europske komisije, lokalitetima na području Europske unije sa snažnom simboličkom europskom vrijednosti koji ističu zajedničku povijest Europe, izgradnju EU, europskih vrijednosti i ljudskih prava na kojima se temelji postupak europskih integracija.
 

HRSK: Javni poziv za predlaganje online seminara i radionica

Hrvatski sabor kulture objavljuje javni Poziv za predlaganje online autorskih i originalnih umjetničko-edukativnih seminara i/ili radionica namijenjenih voditeljima kulturno-umjetničkih udruga koji će biti realizirani u 2021. godini.
 

Natječaj za recital kajkavske poezije 'Stara lipa'

Natječaj za recital kajkavske poezije pod nazivom 'Stara lipa' održava se po treći put u vrbovečkom kraju. Udruga Osebunjek, kao organizator natječaja, poziva sve koji pišu kajkavskim narječjem da se prijave do 1. veljače 2021.!
 

Raspisan natječaj 'Goran za mlade pjesnike'

Studentsko kulturno-umjetničko društvo 'Ivan Goran Kovačić', nastojeći stimulirati stvaralaštvo mladih pjesnika u Republici Hrvatskoj i drugdje gdje postoji književna aktivnost na hrvatskom jeziku, raspisuje natječaj za nagradu 'Goran za mlade pjesnike'' koji je otvoren do 31. prosinca 2020.
 

Otvorene prijave za 5. History Film Festival

Otvorene su prijave za 5. Međunarodni festival povijesnog dokumentarnog filma History Film Festival. Pozivaju se redatelji, producenti, distributeri i ostali filmski umjetnici da prijave svoje dokumentarne filmove na peto izdanje ovog festivala koji će se održavati u Rijeci od 14. do 18. rujna 2021.
 

Natječaj za izlaganje na ReArt festivalu – Božićno izdanje 2020.

Udruga za umjetnost i stvaralaštvo REART otvara natječaj za sudjelovanje, izlaganje i/ili prodaju umjetničkih i kreativnih radova za ReArt festival - Božićno izdanje 2020.
 

'Zašto skrivaš lice?' - natječaj za kratku priču

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, Centar za kreativno pisanje CeKaPe i Centar za participaciju žena u društvenom životu raspisuju natječaj za najbolju kratku priču. Tema natječaja je: 'Zašto skrivaš lice?', a otvoren je do 10. prosinca 2020.
 

Natječaj za 'najbolju aforističnu i humorističnu knjigu godine'

Povjerenstvo Udruge hrvatskih aforista i humorista poziva sve autore koji su u 2020. godini objavili knjigu aforizama i drugih kraćih humoristično-satiričkih vrsta da svoje knjige u digitalnom formatu pošalju Udruzi zaključno s 15. siječnja 2021.!
 

Circus Without Circus - natječaj

Otvoren je poziv za sudjelovanje u trogodišnjem interdisciplinarnom projektu na koji se mogu prijaviti hrvatski suvremeni cirkuski umjetnici i umjetnici iz ostalih umjetničkih područja kao što su film, glazba, ples, arhitektura, vizualne umjetnosti, dizajn, kazalište itd. Natječaj je otvoren do 3. prosinca 2020.!
 

Otvoren javni natječaj za Nagradu 'Grigor Vitez' za 2020. godinu

Savez društava 'Naša djeca' Hrvatske, osnivač i organizator najstarije domaće nagrade za dječju književnost i ilustraciju, otvorio je natječaj za Nagradu 'Grigor Vitez' za 2020. godinu.
 

Otvorene prijave za 15. Splitsku.tiramolu

Udruga 'Splitski portal' raspisala je natječaj za 15. 'Splitsku.tiramolu', tradicionalnu godišnju izložbu fotografija mladih fotografa, a prijave se zaprimaju do 6. prosinca 2020., do 23,59 sati!
 

Natječaj za 40. 'Mali bitolski Montmartre 2021'

Dječji likovni studio 'Sv. Kiril i Metodij' - Bitola, Republika Sjeverna Makedonija, raspisao je natječaj za tradicionalnu manifestaciju -  jubilarni 40. 'Mali bitolski Montmartre 2021', koja će se održati od 23. do 30. svibnja 2021. u Bitoli.
 

Natječaj za prijem novih članova u HULU Split / umjetničke sekcije

Hrvatska udruga likovnih umjetnika (HULU- Split), nacionalna strukovna udruga likovnih i multimedijalnih umjetnika sa sjedištem u Splitu, raspisuje natječaj za prijem u redovno članstvo slikarske, kiparske i multimedijalne sekcije. Rok za prijavu je 10. prosinca 2020.! (HULU Split je produžio rok za prijem u članstvo do 28.12.2020.!)
 

Poziv za prijavu filmova za 'Najkraći dan 2020.'

'Najkraći dan' je jednodnevna manifestacija koja se održava sedmi put za redom na najkraći dan u godini i dio je međunarodne proslave Dana kratkog filma. Poziv je otvoren od do 22. studenog 2020.!
 

Natječaj za izlaganje VGA02

Virtualna Galerija Akademija raspisuje natječaj za izlaganje na skupnoj izložbi koja će se održati u četiri hrvatska grada, točnije u Mini kinu Jadran (Rijeka), Galeriji Knifer (Osijek) , Klub zoni (Split) i Galeriji Prozori (Zagreb). Izložba će se održati od 14. do 20. prosinca 2020. godine. 
 

Nova mjera potpore kulturnom sektoru - 'Jer svirati se mora'

U suradnji s Hrvatskom glazbenom unijom Ministarstvo kulture i medija pripremilo je novu mjeru potpore kulturnom i kreativnom sektoru, ugroženom uslijed pandemije, kojom će se potaknuti odvijanje koncertne aktivnosti.
 

Međunarodni fotografski natječaj "CEWE Photo Award 2021"

Moto međunarodnog fotonatječaja "CEWE Photo Award" glasi "Our world is beautiful", a fotografije se mogu prijaviti u deset različitih kategorija. 
 

2021. metaFORA je igra!

Knjižnica Vladimira Nazora (KGZ) devetu godinu zaredom organizira natječaj za najbolju kratku priču metaFORA. Natječaj je otvoren do 15. ožujka 2021.
 

Objavljen je natječaj SozialMarie za 2021. g.

SozialMarie je nagrada za aktivne društveno inovativne projekte iz polja civilnog društva, javne uprave i poduzetničkog sektora. Osim u Hrvatskoj, dodjeljuje se u Austriji, Mađarskoj, Češkoj, Slovačkoj i Sloveniji. 17. po redu natječaj SozialMarie – Prize for Social Innovation bit će otvoren do 19. siječnja 2021. g.!
 

Objavljen Javni poziv za dodjelu Nagrade za dramsko djelo 'Marin Držić' za 2020. godinu

Ministarstvo kulture i medija objavilo je Javni poziv za dodjelu Nagrade za dramsko djelo 'Marin Držić' za 2020. godinu, a u svrhu poticanja i promicanja hrvatskoga dramskog i kazališnog stvaralaštva.
 

HDS: Otvoren natječaj 'Tradicional'

Hrvatsko društvo skladatelja raspisalo je Natječaj za stimulaciju glazbenih manifestacija i glazbenog stvaralaštva s područja tradicijske glazbe iz fonda sredstava prikupljenih od naknada za tradicijsku glazbu.
 

Natječaj za dodjelu M HKA / Van Abbemuseum istraživačke stipendije

Muzej moderne umjetnosti, Antwerp (M HKA) i Van Abbemuseum, Eindhoven objavljuju natječaj za dodjelu istraživačke stipendije za umjetnika, kustosa, pisca ili mislioca. Prijave će biti otvorene do 6. prosinca 2020.!
 

Nacionalni program stipendiranja 'Za žene u znanosti' 2021.

L'Oreal Adria i Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO pri Ministarstvu kulture i medija, uz pokroviteljstvo Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti i Rektorskog zbora Republike Hrvatske, petnaestu godinu zaredom objavljuju natječaj za Nacionalni program stipendiranja 'Za žene u znanosti'.
 

5. Međunarodni trijenale autoportreta - Poziv

Otvoren je Poziv za sudjelovanje na 5. Međunarodnom trijenalu autoportreta - „Ja – između zbilje i imaginacije“ (trijenalna, žirirana, tematska izložba). Prijave se primaju zaključno do 2. veljače 2021.
 

Foto natječaj 'Očinstvo u doba korone'

Udruga Status M, u suradnji s udrugom Roditelji u akciji - RODA, Zakladom Solidarna i Veleposlanstvom Kraljevine Švedske, pokrenula je online inicijativu Festival tata, u sklopu kojeg je organiziran foto natječaj koji ima za cilj prikazati aktivno očinstvo u Hrvatskoj u doba pandemije COVID-19.
 

Javni poziv programa Writers in Residence 2021 u Splitu

Pokretanjem rezidencijalnog programa 'Marko Marulić' i razvijanjem promotivnih aktivnosti vezanih za boravak stranih autora i prevoditelja, istraživača s područja književnosti, vizualnih i audiovizualnih umjetnosti, ostalih izvedbenih umjetnosti u Splitu, Udruga Kurs ima za cilj omogućiti upoznavanje literarnih, kulturoloških i socijalnih prilika u Hrvatskoj, a posebno u Splitu, dok se istodobno domaća publika upoznaje s odabranom europskom književnom i umjetničkom scenom.
 

Otvorene prijave na NEM Network natjecanje u pisanju scenarija

Prijave na drugo izdanje natjecanja u pisanju scenarija za televiziju otvorene su do 20. studenog 2020. Nakon uspješnog prvog izdanja koje se održalo u sklopu NEM-a Zagreb prošle godine, ove godine natjecanje se zbog trenutnih okolnosti održava online na NEM Network B2B platformi za profesionalce iz TV industrije.
 

Raspisan natječaj za neobjavljenu ljubavnu pjesmu 'Zvonimir Golob'

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.) raspisala je tradicionalni natječaj za najljepšu neobjavljenu ljubavnu pjesmu 'Zvonimir Golob', u sjećanje na tog hrvatskog pjesnika, esejista, kritičara, šansonijera, fotografa, antologičara, scenarista i prevoditelja.
 

Objavljen natječaj ElectroCRO

Hrvatsko društvo skladatelja dana 2. studenog 2020. raspisalo je Natječaj za stimulaciju glazbenih manifestacija, projekata i glazbenog stvaralaštva s područja klupske elektroničke glazbe iz Fonda sredstava prikupljenih od naknada za privremeno reproduciranje (umnožavanje) autorskih glazbenih djela od strane DJ-a.
 

Otvorene prijave za 31. izdanje svjetskog festivala animiranog filma - Animafesta Zagreb 2021.

Svjetski festival animiranog filma – Animafest Zagreb poziva vas da prijavite svoj film na 31. izdanje Festivala, koje će se održati od 7. do 12. lipnja 2021. u Zagrebu. Prijaviti se mogu svi kratki i dugi animirani filmovi te VR projekti završeni nakon 1. siječnja 2020. putem online obrasca.
 

Natječaj za najbolju humorističnu priču napisanu na čakavštini

Gradska knjižnica Kaštela raspisuje natječaj za najbolju humorističnu priču napisanu na čakavštini s ciljem očuvanja čakavštine kao nematerijalne kulturne baštine i hrvatskoga kulturnoga identiteta te s ciljem poticanja književnog stvaralaštva na čakavštini. Natječaj je otvoren do 15. studenog 2020., a u istome mogu sudjelovati državljani Republike Hrvatske – djeca i odrasli.
 

Nove mjere potpore kulturnom sektoru

Ministarstvo kulture i medija objavilo je nove mjere potpore kulturnom i kreativnom sektoru ugroženom uslijed pandemije, kojima će se dodatno podržati odvijanje umjetničkih aktivnosti i djelovanje u svim kulturnim djelatnostima. Riječ je o objavi Javnog poziva za potporu dijelu troška izvedbe u području kazališne, plesne i glazbene (klasična i jazz glazba) djelatnosti i Javnog poziva za programe digitalne prilagodbe i kreiranje novih kulturnih i edukativnih sadržaja.
 

UHAH traži najhumorističniji potpis ispod karikature

Prijedlozi za Natječaj "Ivan Haramija Hans" za najbolji (najhumorističniji) kratki potpis ispod karikature primaju se do 31. listopada 2020. (u ponoć). Natječaj raspisuje Udruga hrvatskih aforista i humorista (UHAH) i Humoristično-satirični list 'Uh!Aha!'. 
 

Natječaj za kratku humorističnu priču 'klUPKO smijeha 2021'

U organizaciji UPKO – Udruge za poticanje kulture i obrazovanja, Slavonski Brod i suorganizaciji Gradske knjižnice Slavonski Brod, Gradske knjižnice Nova Gradiška i Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek, objavljuje se Natječaj za kratku humorističnu priču 'klUPKO smijeha 2021'.
 

Rezidencijalni program 'Disruption: The Imprint of Man' (ADP 2021)

European Investment Bank (EIB) Institute najavljuje Artists Development Programme 2021 za koji će odbrati jednoj vizualnog umjetnika iz zemlje članice EU (rođenog nakon 1. siječnja 1986.), koji će u sklopu rezidencijalnog boravka raditi na projektu na temu “Disruption: The Imprint of Man”.
 

Poziv za sudjelovanje u projektu 'Spoznavanje stanja: tijek i mijena'

HDLU Istre poziva članove svih HDLU-ova u Hrvatskoj na sudjelovanje u selektiranom tematskom projektu 'Spoznavanje stanja: tijek i mijena'. Kustos projekta je Eugen Borkovsky. Prijave se primaju do 12. studenog 2020.
 

Otvorene prijave na Interface Video Art Festival

Interface Video Art Festival održat će se od 14. do 18. prosinca 2020. godine, a cjelokupni će program biti online. Prijave za sudjelovanje su otvorene do 15. studenog 2020.!
 

Oktavijan 2020: poziv na prijavu filmova

Početkom godine prvi je put samostalno dodijeljena nagrada Oktavijan za najbolji dugometražni film Dani Budisavljević i njenom filmu 'Dnevnik Diane Budisavljević', te je odlučeno da će se sve nagrade Društva u budućnosti dodjeljivati samostalno, početkom godine za prethodnu godinu. Proces prijava filmova za nagradu Oktavijan trajat će do 22. studenog 2020.!
 

Poziv za sudjelovanje na 33. Adria Art Annaleu

Umjetnička udruga Adria Art Annale Split, u razdoblju od 4. do 18. prosinca 2020., organizira manifestaciju suvremene umjetnosti - 33. Adria Art Annale, na temu 'Virus slobode'. 
 

Natječaj za Nagradu 'Ivan Goran Kovačić' za najbolju pjesničku zbirku

Goranovo proljeće (SKUD Ivan Goran Kovačić) po drugi puta raspisuje natječaj za Nagradu 'Ivan Goran Kovačić' za najbolju pjesničku zbirku u dvogodišnjem razdoblju. Za nagradu mogu konkurirati knjige objavljene u razdoblju od 1. studenog 2018. do 31. listopada 2020. godine. Rok za slanje knjiga je 1. prosinca 2020.!
 

Rezidencijalni program u Q21/MuseumsQuartier (Beč, 2021.) - Poziv

Otvoren je Poziv za prijave za rezidencijalni program za umjetnike, kustose i teoretičare koji će se održavati u Q21 / MuseumsQuartier u Beču, 2021. godine.
 

Poziv za prijavu za sudjelovanje na Rotterdam Labu 2021.

Rotterdam Lab pokrenut je 2001. godine. Riječ je radionici za producente u usponu, a glavni cilj je omogućiti producentima stručno usavršavanje u području financiranja filmova, prodaje i distribucije te im omogućiti međunarodno umrežavanje.
 

Artists Development Programme 2021 - Geographic Focus Residency

Institut Europske investicijske banke (EIB) objavljuje novo izdanje Programa za razvoj umjetnika / Artists Development Programme (ADP), za koji traži vizualnog umjetnika/-cu u dobi ≤35 godina (rođenog nakon 1. siječnja 1986.). 
 

Objavljen natječaj BTL

Hrvatsko društvo skladatelja dana 19. listopada 2020. raspisuje Natječaj za stimulaciju glazbenih manifestacija i glazbenog stvaralaštva s područja popularne glazbe iz fonda sredstava prikupljenih od naknada za prazne medije. 
 

Asian Art Biennale 2021 - poziv za sudjelovanje

Devetnaesti Asian Art Biennale, održat će se od 1. do 31. ožujka 2021., u Dhaki, glavnom gradu Bangladeša. Prijave se primaju do 30. studenog 2020.