natječaji


IstrArt 2021 - Fotografski natječaj / Isolation

Pučko otvoreno učilište Buje i Turistička zajednica Grada Buja objavljuju fotografski natječaj XVII IstrArt na temu izolacije, s rokom prijave 24. svibnja.
 

Poziv za sudjelovanje / #VR_inc 2021

Format C objavljuje poziv na sudjelovanje u produkciji digitalnih 3D skulptura i skupnih postava u virtualnom prostoru - #VR_inc 2021. Aplikacije će biti zaprimane kontinuirano tijekom 2021.
 

Poziv na sudjelovanje u ljetnom izdanju Karlovac Dance Festivala 011 – izvedbe na otvorenom

Centar za plesnu i izvedbenu umjetnost F.R.E.E. D.A.N.C.E. Karlovac poziva umjetnike na sudjelovanje u ljetnom izdanju Karlovac Dance Festivala 011, a posebice one koje zanima izvedbena umjetnost na specifičnoj lokaciji i rad u javnim prostorima. Poziv je otvoren do 1. srpnja 2021.!
 

Fondacija za kinematografiju Sarajevo objavila natječaje za podršku proizvodnji i komplementarnim djelatnostima za 2021. godinu

Fondacija za kinematografiju Sarajevo objavila je natječaje za podršku proizvodnji filmskih projekata svih kategorija, komplementarne djelatnosti i odabir članova žirija za vrjednovanje svih projekata za 2021. godinu kao i sve prateće pravilnike i poslovnike i obrasce.
 

Natječaj za izlaganje u 2022. godini - Galerija Oblok

Program Galerije Oblok usmjeren je prema mladim autorima, kao i već potvrđenim autorima, bilo amaterima, bilo akademskim umjetnicima, s ciljem promoviranja različitih aspekata umjetnosti, s mogućnošću izvođenja radionica u samom prostoru Galerije.
 

15. Festival dokumentarnog rock filma DORF - natječaj

Raspisan je natječaj za petnaesti po redu Festival dokumentarnog rock filma DORF, koji će se u kolovozu 2021. održati u Vinkovcima. Organizatori festivala DORF '21 pozivaju autore i producente dokumentarnih glazbenih filmova da ih prijave na natječaj koji je otvoren do 15. lipnja 2021.!
 

Poziv za sudjelovanje u tematskom projektu HDLU-a Istre 'Komunikacija'

HDLU Istre poziva članove HDLU-ova u Hrvatskoj na sudjelovanje u selektiranom tematskom projektu radnoga naslova/ na temu „Komunikacija“. Rok za prijavu: 20. svibnja 2021.
 

Natječaj za izložbu karikatura ZeGeBOOM!

Centar za kulturu Trešnjevka organizira natječaj za međunarodnu izložbu karikatura izložbu ZeGeBOOM!, posvećenu aktualnim temama koje su u proteklih godinu dana obilježile živote ne samo Zagrepčana već i ljudi diljem svijeta. 
 

Međunarodno natjecanje 'Vivat Musica' (online)

National College of Arts (CNA) 'Dinu Lipatti', Bukurešt, organizira prvo natjecanje Vivat Musica namijenjeno osnovnim i srednjim glazbenim školama te glazbenim akademijama. Natjecanje će se zbog pandemije održavati online, a rok za prijavu je 9. svibnja 2021.
 

Natjecanje iz eseja na temu religije i kulture

Papinsko sveučilište svetog Tome Akvinskog (Pontifical University of St. Thomas Aquinas - Angelicum) organizira natječaj iz eseja na temu religije i kulture, za zemlje središnje i istočne Europe.
 

Natječaj za sudjelovanje na grupnoj žiriranoj izložbi 'Sva lica Hrvatske'

Dom kulture Nova Gradiška organizira natječaj za sudjelovanje na grupnoj žiriranoj izložbi 'Sva lica Hrvatske'. Prijave se primaju do 5. srpnja 2021.
 

Natječaj i kolumna 'Haiku krugovi'

Urednički tim 'Haiku krugova', u suradnji s Lanterna magazinom, pokrenuo je haiku natječaj i kolumnu 'Haiku krugovi' koji će svaki mjesec birati najbolja tri haiku rada na određenu temu koji će biti nagrađeni te objavljeni u sklopu Lanterna magazina. Haiku natječaj za svibanj 2021. posvećen je Olimpijskim igrama u Tokiju, a mogu se prijaviti svi koji pišu na hrvatskom jeziku. Natječaj je otvoren do 25. svibnja 2021.!
 

Likovni natječaj za 37. Susret likovnih stvaralaca i izložbu Susreta

Otvoren je likovni natječaj za ovogodišnji 37. Susret likovnih stvaralaca koji će, ukoliko to dopusti epidemiološka situacija i propisane mjere, biti održan 23. listopada 2021. u izložbenom prostoru suorganizatora - Gackog pučkog otvorenog učilišta Otočac, gdje će od 17. 9. do 23. 10. 2021. biti postavljena izložba Susreta.
 

Natječaj za dječje literarne radove 'Knjiga nije hrana, ali je poslastica'

Centar za kulturu Trešnjevka po četvrti put raspisuje natječaj za dječje književne radove 'Knjiga nije hrana, ali je poslastica', a natječaj traje do 1. listopada 2021.
 

Otvorene prijave za sudjelovanje u projektu Podcast u Digitalnom laboratoriju NSK

Digitalni laboratorij Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu otvorio je prijave za sudjelovanje u projektu Podcast u Digitalnom laboratoriju NSK, čija je svrha omogućiti know-how, tehničku infrastrukturu i prostor za stvaranje, distribuciju i promidžbu podcasta.
 

Raspisan natječaj za najbolju knjigu iz Domovinskog rata

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.), u suradnji s drugim Udrugama proizašlim iz Domovinskog rata, raspisala je  tradicionalni natječaj za najbolju knjigu na temu – Domovinskoga rata – 'Bili smo prvi kad je trebalo'.
 

68. Pula: Otvorene prijave za Studentski program

Pulski filmski festival otvara prijave za Studentski program za sve igrane, dokumentarne, eksperimentalne i animirane filmove iz Hrvatske i inozemstva. Poziv je otvoren za sva djela proizvedena u tekućoj ili prošloj godini i otvoren je do četvrtka, 20. svibnja 2021., u ponoć.
 

Otvorene prijave za volontere Star Film Festa 2021.

Osmo izdanje Star Film Festa održava se u Sisku u razdoblju od 26. do 28. kolovoza, a prijave za volontere su otvorene do 1. kolovoza 2021.!
 

Jānis Zābers II International Vocal Competition - prijave

Započele su prijave za međunaorodno vokalno natjecanje Jānis Zābers II International Vocal Competition koje će se održati u Rigi (Latvija), od 16. do 20. rujna 2021.
 

Objavljen Javni poziv za poticanje hrvatskoga glazbenog stvaralaštva

Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske objavilo je Javni poziv za poticanje hrvatskoga glazbenog stvaralaštva, s rokom prijave do 24. svibnja 2021. godine. Na ovaj Poziv mogu se prijaviti skladatelji ili skupine skladatelja isključivo suvremene umjetničke glazbe čije su skladbe nastale u 2020. godini, a za koje nisu primili autorsku naknadu.
 

Otvorene prijave za 'Kockice' na Zagreb Film Festivalu

Otvoren je natječaj za prijavu filmova za natjecateljski program domaćih kratkih filmova 'Kockice' na 19. Zagreb Film Festivalu, koji će se održati od 14. do 21. studenog, priopćio je Zagreb Film Festival (ZFF).
 

Natječaj za vizualno rješenje Mjeseca hrvatske knjige 2021.

Na natječaj KGZ-a za vizualno rješenje Mjeseca hrvatske knjige 2021. mogu se prijaviti sve zainteresirane fizičke i pravne osobe s prebivalištem na području Republike Hrvatske. Ovogodišnja manifestacija održava se u okviru Godine čitanja, na temu Hrvatski autori u Godini čitanja, a moto je: Ajmo hrvati se s knjigom!. Rok za dostavu radova je ponedjeljak, 31. svibnja 2021.
 

Natječaj za festival gifova GIFEST#9

Natječaj za regionalni festival animiranog gif-a - GIFEST#9 otvoren je do 28. svibnja ove godine.
 

Natječaj PraktiKultura

HDLU objavljuje natječaj Praktikultura - program volontiranja koji mladim i ambicioznim pojedincima omogućuje stjecanje praktičnog iskustva u kulturnom sektoru. Prijave se primaju do 16. svibnja 2021.
 

Natječaj za 55. tribinu 'Darko Lukić'

Na natječaj se do 3. svibnja mogu prijaviti solisti i komorni ansambli, državljani Republike Hrvatske, koji su u roku za predaju prijava mlađi od 30 godina (muški solo pjevači mlađi od 32 godine).
 

Natječaj za prijem novih članova u HULU Split

HULU Split raspisao je natječaj za prijem novih članova za umjetničke sekcije i kustoski tim, s rokom prijave do 12. svibnja 2021. 
 

Poziv za vanjske stručnjake iz područja novinarstva, medija i medijske pismenosti

Institucije Europske unije pozivaju vanjske stručnjake koji će koji će pomagati u ocjenjivanju zahtjeva za dodjelu bespovratnih sredstava, projekata i natječaja te davati mišljenja i savjete u određenim slučajevima u nadolazećem programskom razdoblju. Prijave su otvorene do 30. lipnja 2021.!
 

Fotografski natječaj šeste "Kulture u fokusu"

Natječaj projekta "Kultura u fokusu", otvoren do 30. travnja, u svom se šestom izdanju bavi proteklom godinom koju su obilježili pandemija i potresi.
 

11. One Take Film Festival – počele prijave za program konkurencije

Jedanaesti po redu međunarodni festival filmova snimljenih u jednom kadru, One Take Film Festival, održat će se od 22. do 24. listopada u Zagrebu. Prijave filmova za ovogodišnji glavni program konkurencije započele su, a rok je 20. lipnja 2021.!
 

Nove nade jazza 'Marjan Marjanović' - natječaj

Jazz.hr objavljuje natječaj za sudjelovanje na koncertu Nove nade jazza „Marjan Marjanović“ koji će biti održan 11. 5. 2021. na platou Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu u sklopu festivala Jazz.hr/proljeće.
 

Prijave za Summer Sessions 2021 međunarodnu rezidenciju

Udruga Metamedij i MI+ platforma pozivaju umjetnike do 35 godina starosti da se jave na poziv za sudjelovanje na Summer Sessions rezidencijalnom programu.
 

Novi europski Bauhaus nagrađuje projekte kreativnih, održivih i zdravih životnih prostora

Nakon konferencije održane krajem prošlog tjedna, Europska komisija je objavila natječaj za 20 nagrada u 10 tematskih kategorija. U okviru tematskih kategorija bit će dodijeljene po dvije nagrade – New European Bauhaus Award (za postojeće i dovršene projekte u pojedinačnome iznosu od 30.000 EUR) i New European Bauhaus Rising Stars (za koncepte i ideje mladih do 30 godina u pojedinačnome iznosu od 15.000 EUR). Rok za prijavu je 31. svibnja 2021.!
 

DocsValència 2021 - natječaj

Otvoren je poziv za prijavu dokumentarnih filmova na festival DocsValència 2021 čije će se peto izdanje održati od 28. listopada do 6. studenog 2021. Prvi put se otvara poziv za sudjelovanje stranih filmova, a bit će otvoren do 11. lipnja 2021.!
 

Natječaj za dodjelu književne nagrade 'Albatros 2021.'

Pučko otvoreno učilište Velika Gorica (Nakladnička djelatnost) objavljuje natječaj za dodjelu književne nagrade 'Albatros 2021.'. Natječaj je namijenjen neafirmiranim piscima koji nisu članovi strukovnih književnih udruga i nisu dobitnici književnih nagrada, a rok za predaju rukopisa je 15. lipnja 2021.!
 

Raspisan natječaj novog ciklusa Književne nagrade Drago Gervais 2021.

Odbor Književne nagrade Drago Gervais raspisao je Javni natječaj za dodjelu Književne nagrade Drago Gervais 2021. godine. Grad Rijeka dodjeljuje književnu nagradu Drago Gervais za iznimna postignuća na području književnog stvaralaštva. Rok za predaju radova je  31. svibnja 2021.
 

Natječaj za Nagradu za mlade umjetnike 'Ivan Kožarić'

Muzej suvremene umjetnosti Zagreb raspisuje natječaj za Nagradu za mlade umjetnike 'Ivan Kožarić', koja uključuje otkup nagrada mladih umjetnika! Natječaj traje do 31. kolovoza 2021. u 23:59.
 

Otvorene prijave filmova za programe 68. Pule

Objavljen je poziv za prijavu filmova u programe 68. Pulskog filmskog festivala, koji će se održati od 17. do 25. srpnja. Javni poziv otvoren je do 13. svibnja 2021. u ponoć za filmove u Hrvatskom programu i Manjinske koprodukcije koje su, od ove godine, sastavni dio Međunarodnog programa. Poziv je otvoren za dugometražne igrane filmove, proizvedene u tekućoj ili prošloj godini.
 

Javni poziv za dodjelu stimulacija autorima za najbolja ostvarenja na području književnog stvaralaštva i prevoditeljima za najbolja ostvarenja na području književnog prevodilaštva u 2019. i 2020. godini

Nakon revidiranja i postupka prijavljivanja i postupka vrednovanja u bliskoj suradnji i dogovoru sa strukovnim udrugama s područja književnosti – Društvom hrvatskih književnika, Hrvatskim društvom pisaca, Hrvatskim društvom književnika za djecu i mlade te Društvom hrvatskih književnih prevodilaca, nakon prošlogodišnje pauze uslijed pandemije, otvara se Javni poziv za dodjelu stimulacija autorima za najbolja ostvarenja na području književnog stvaralaštva i prevoditeljima za najbolja ostvarenja na području književnog prevodilaštva u 2019. i 2020. godini.
 

Međunarodni projekt #365daysafter – natječaj

Otvoren je natječaj za međunarodni projekt i izložbu  #365daysafter, a rok za prijavu je 30. travnja 2021.!
 

Festival jednominutnih filmova u Požegi - natječaj

Ovogodišnje, 29. izdanje Hrvatskog festivala jednominutnih filmova, najstarijeg međunarodnog filmskog festivala utemeljenog u Hrvatskoj, održat će se 25. i 26. lipnja u Požegi. Svima koji jednominutnu filmsku formu smatraju izazovnom, zanimljivom i kreativnom organizatori poručuju da im pošalju svoja ostvarenja do 25. svibnja 2021.!
 

Riječko Art-kino bira mlade filmofile za odlazak na Venecijanski filmski festival

Svoje vjerne posjetitelje i posjetiteljice između 18 i 25 godina Art-kino poziva na prijavu u program 27 Times Cinema koji mlade predstavnike 27 članica Europske unije i ove godine odvodi na prestižni Venecijanski filmski festival. Mladim filmofilima, koji će na Mostri boraviti u ulozi žirija filmske selekcije Giornate degli Autori, pokriveni su svi troškovi puta i boravka u Veneciji.
 

Poziv na prijavu za sudjelovanje na Međunarodnoj izložbi grafika i knjiga umjetnika u Rijeci 'GraficaRi'

Pozivaju se svi studenti grafike i mladi umjetnici do 40 godina starosti da prijave svoje radove na natječaj za sudjelovanje na Međunarodnoj izložbi grafika i knjiga umjetnika u Rijeci 'GraficaRi' koja će se održati u Rijeci tijekom prosinca 2021. godine u Galeriji Kortil. Natječaj je otvoren do 10. lipnja 2021.!
 

Poziv za predlaganje programa koji omogućuju pristup i dostupnost kulturnih sadržaja za osobe s invaliditetom i djecu i mlade s teškoćama u razvoju u RH u 2021.

Ministarstvo kulture i medija objavljuje Poziv za predlaganje programa koji omogućuju pristup i dostupnost kulturnih sadržaja za osobe s invaliditetom i djecu i mlade s teškoćama u razvoju u Republici Hrvatskoj u 2021. Poziv je otvoren do 20. svibnja 2021.!
 

'Together in the Distance: Building New Solidarities in a Changing World' – poziv za prikupljanje fotografija

Pokrenuta je EUDEL kampanja prikupljanja foto-svjedočanstava na temu ‘Together in the Distance: Building New Solidarities in a Changing World’. Kampanja je pokrenuta u suradnji s Kongresom lokalnih i regionalnih vlasti i Centrom Sjever-Jug Vijeća Europe i ima za cilj prikupiti foto-svjedočanstva koja prikazuju kako se suočavamo s pandemijom COVID-19.
 

MUSE.AR: Natječaj za mlade umjetnike i kreativce

Mađarska tvrtka Pro Progressione organizira natječaj za kreativce i umjetnike koji žele biti sudionici međunarodnog europskog projekta MUSE.AR kojem je cilj popularizirati korištenje digitalnih narativa u muzejima i sličnim ustanovama pomoću digitanih tehnologija.
 

Festival suvremenog plesa i novog cirkusa - Periskop 2021. – poziv

Pozivaju se umjetnice/i i umjetnički kolektivi iz Hrvatske koji djeluju na području suvremenog plesa da prijave predstave na otvoreni poziv za sudjelovanje u programu Festivala suvremenog plesa i novog cirkusa - Periskop 2021.
 

Online umjetnička rezidencija 'Dnevnik kao metoda umjetničkog bilježenja'

Likovna udruga „Lika“ iz Gospića objavljuje natječaj za online umjetničku rezidenciju „Dnevnik kao metoda umjetničkog bilježenja“. Rok prijave: 15.5.2021.
 

Natječaj za sudjelovanje na 51. manifestaciji 'More ljudi obala'

Muzej grada Šibenika u ožujku je objavio natječaj za sudjelovanje na 51. manifestaciji More ljudi obala, za koji se prijave primaju do 17. svibnja 2021.
 

Prijave za međunarodnu izložbu 'They like to paint'

Međunarodna umjetnički selekcionirana izložba slikarstva 'Oni vole slikati' / 'They like to paint', u organizaciji LADICA-e, održat će se u zagrebačkoj Galeriji Zvonimir, od 24. 06. do 17. 07. 2021. Svi umjetnici zainteresirani za sudjelovanje mogu se prijaviti na natječaj do 3. lipnja 2021.
 

Pjesnička rezidencija 'Vesna Parun' - poziv

Kulturna udruga Fotopoetika iz Šibenika raspisuje prvi poziv za novoosnovanu pjesničku rezidenciju 'Vesna Parun' na otoku Zlarinu. Rok za podnošenje prijave je 5. svibnja 2021., u ponoć!
 

Natječaj za putničku nagradu Dijana Klarić 2021.

Hrvatski klub putnika iz Šibenika raspisuje natječaj za dodjelu Nagrade Dijana Klarić. Nagrada je pokrenuta u znak sjećanja na Dijanu Klarić, mladu šibensku putnicu i fotografkinju čiji su život i djelo bili vezani uz putovanja, umjetnost i radost življenja. Rok za prijavu je 10. svibnja 2021.!
 

Pilot-program NOVAci za zainteresirane buduće kustose

NOVAci su pilot-projekt Pogona i kustoskog kolektiva WHW/Galerija Nova koji je osmišljen kako bi poticao mlade povjesničare/povjesničarke umjetnosti da se bave kustoskim praksama iz suvremene umjetnosti. Rok za predaju prijava na natječaj je 31.05.2021.
 

10. književni natječaj za kratku priču Muzeja anđela

Muzej anđela Varaždin uz desetu obljetnicu djelovanja (13. 5. 2011. – 13. 5. 2021.) raspisuje 10. književni natječaj za kratku priču.
 

Natječaj za književnu Nagradu 'Mato Lovrak' za dječji roman

Izvršni odbor Lovrakovih dana kulture raspisuje natječaj za književnu Nagradu 'Mato Lovrak' za dječji roman. Natječaj će biti otvoren do 12. svibnja 2021.!
 

Gornji Stenjevec - narativi mjesta / Poziv umjetnicima i umjetnicama

Umjetnička organizacija Otvoreni likovni pogon poziva mlade umjetnike i umjetnice do 35. godine da se prijave za sudjelovanje u umjetničko-istraživačkom projektu „Gornji Stenjevec – narativi mjesta”.
 

Javni poziv za predlaganje predmeta za Civilnu muzejsku zbirku

Građansko muzejsko vijeće Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka objavio je Drugi javni poziv za predlaganje predmeta za Civilnu muzejsku zbirku pod geslom „Kako želimo da nas pamte“. Poziv građanima bit će otvoren do 30. lipnja 2021.
 

Dva poziva HDLU-a Zagreb - 'Umjetnik na društvenoj mreži' i 'Umjetnik kao kustos'

HDLU Zagreb poziva zainteresirane likovne umjetnike iz Zagreba, Hrvatske i šire, nezavisno od članstva u strukovnim udrugama, da se odazovu na dva poziva kroz koje se želi, na inovativne, ali i praktične načine, predstaviti rad likovnih umjetnika u ovim uvjetima kada je rad mnogih izložbenih prostora otežan zbog pandemije, ali i zagrebačkih potresa. 
 

'Pišem pismo sebi, djetetu' - natječaj

Društva za promicanje kulture 'Kvaka' planira objavljivanje zajedničke knjige, zbirke pisama s temom 'Pišem pismo sebi, djetetu'. Radovi će se primati do 31. svibnja 2021.!
 

Natječaj za najbolje likovno rješenje dječje poštanske marke

Hrvatska pošta u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje u sklopu projekta „Kreiraj marku bajnu i osvoji nagradnu sjajnu!“ već četrnaestu godinu u osnovnim školama provodi natječaj za odabir likovnog rješenja dječje poštanske marke Republike Hrvatske. Tema ovogodišnjeg natječaja za poštansku marku u povodu UNICEF-ova 75. rođendana je „Za svako dijete - osmijeh“.
 

Corto Montenese – nova nagrada za domaće filmaše

Od ove godine, u cilju dodatne promocije hrvatskih autorskih snaga, te podrške u vrijeme kada nije lako doći do kino publike, Motovun Film Festival uvodi još jedno priznanje - Corto Montenese, rezervirano za domaće autore. Rok prijave: 15. svibnja.
 

DHK: Natječaj Fonda za kulturu za poticanje kulturnih aktivnosti

Društvo hrvatskih književnika raspisuje Natječaj za poticanje kulturnih aktivnosti na području književnosti, prevodilaštva i ilustracije iz Fonda za kulturu, prikupljenog od naknada za javnu posudbu za 2018. godinu.
 

Poziv za sudjelovanje na 9. Zagorskom likovnom salonu

Galerija grada Krapine koja djeluje u okviru Pučkog otvorenog učilišta Krapina, koje ove godine obilježava 60 godina djelovanja, poziva na sudjelovanje na 9. Zagorskom likovnom salonu u selekciji situacija: slikarstvo, kiparstvo, grafika, fotografija, video i ostali vidovi likovnog izražavanja.
 

Art Zagreb 2021

Društvo povjesničara umjetnosti Hrvatske u sklopu međunarodnog sajma Art Zagreb 2021 priprema izložbu suvremene hrvatske umjetnosti te poziva diplomirane povjesničare umjetnosti i (iznimno) studente diplomskog studija povijesti umjetnosti da osmisle temu/koncept izložbe.
 

'Tena i Tenica', javni poziv za prijavu tekstova

Hrvatsko društvo književnika za djecu i mlade i Umjetnička organizacija „Asser Savus“, s ciljem poticanja domaćeg dramskog stvaralaštva za djecu i dječjeg dramskog stvaralaštva, četvrti put objavljuju
Javni poziv za prijavu tekstova i dodjelu nagrade TENA I TENICA.
 

Objavljen deveti natječaj Gradske knjižnice Samobor za kratku priču

Gradska knjižnica Samobor raspisala je deveti po redu natječaj za kratku priču i poziva sve hrvatske kratkopričaše da do 1. lipnja 2021. pošalju svoje kratke priče.
 

Hrvatska zemlja partner industrijskog djela Doclisboe: otvoren poziv za projekte

Svake godine Nebulae, industrijski program Međunarodnog festivala dokumentarnog filma Doclisboa, odabire zemlju partnera i predstavlja filmske profesionalce iz te zemlje. Ove godine, uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra, Doclisboa ugošćuje Hrvatsku organizirajući prigodni program sastanaka, prezentacija te pitching sesiju za projekte iz Hrvatske. Rok za prijavu projekata je 1. srpnja 2021.!
 

Pivilion – otvoreni poziv za mrežnu umjetnost (2021.)

Otvoren je poziv na sudjelovanje u umjetničkoj produkciji namijenjenoj umjetnicima/cama, umjetničkim kolektivima i nezavisnim kustosi/ca/ma koji/e svoje web umjetničke projekte i/ili arhive digitalnih umjetnina žele predstaviti u postavu skupne izložbe #pivilion_dot_net, izgrađene na pivilion.net decentraliziranoj mrežnoj platformi za digitalnu umjetnost.
 

Apoteka - Otvoreni termin: Natječaj za izlaganje u 2021. godini

Otvoreni termin, nova je programska jedinica Apoteke, formirana u želji za stvaranjem novih mogućnosti za izlaganje, realizacijom programa, otvorenog za različite umjetničke medije, pozicije i prakse.
 

Otvorene prijave za 59. Reviju hrvatskog filmskog stvaralaštva djece

Otvorene su prijave za najstarije i najveće dječjeg filmsko događanje u Hrvatskoj, 59. Reviju hrvatskog filmskog stvaralaštva djece, koje će se održati od 30. rujna do 3. listopada u Varaždinu.
 

Poziv za prijavu studentskih i amaterskih filmova u nastanku za Pitching forum Vox Feminae Festivala

Vox Feminae Pitching forum svoje prvo izdanje imat će u 2021. godini, a posvećen je razvoju i financijskoj podršci amaterskih i studentskih filmskih projekata svih rodova i žanrova koji se bave temama rodne ravnopravnosti i društvene pravednosti. Prijave za Pitching forum Vox Feminae Festivala produžene su do 10. travnja 2021.!
 

Pišem ti pismo… natječaj za naj pismo: 'Moj razlog za čitanje'

'Pišem ti pismo…' natječaj je koji Gradska knjižnica Velika Gorica po jubilarni – deseti put – raspisuje povodom Svjetskog dana pisanja pisama (obilježava se 11. svibnja) s ciljem razvijanja pismenosti, ali i podsjećanja na pomalo zaboravljenu, starinsku vještinu pisanja pisama. Natječaj je otvoren do 30. travnja 2021.!
 

Natječaj Virtualnog muzeja Dotrščina 2021.

Virtualni muzej Dotrščina i Vijeće srpske nacionalne manjine Grada Zagreba raspisuju javni natječaj za privremenu memorijalnu umjetničku intervenciju u čast žrtava fašizma na prostoru spomen-parka Dotrščina u Zagrebu. Natječaj je otvoren do 3. svibnja 2021.
 

Stop Motion Scena 2021. - poziv za sudjelovanje

Kinoklub Karlovac i Savez udruga KAoperativa pozivaju sve zainteresirane na kreativnost od kuće i sudjelovanje u prvom karlovačkom festivalu DIY stop animacije 'Stop Motion Scena'.
 

Natječaj za izložbu 'GIF for FUSE 2021'

“GIF for FUSE” naziv je već tradicionalne međunarodne izložbe GIF formata koju platforma F12 organizira u okviru filmskog festivala FUSE – Film Under Severe Experiment u suradnji s Kinoklubom Karlovac.
 

Natječaj za Četvrto međunarodno studentsko biennale

Otvoren je Natječaj za Četvrto međunarodno studentsko biennale u organizaciji Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku te Umjetničke akademije u Splitu. Izložba će se održati u srpnju 2021. u Multimedijalnom kulturnom centru (MKC) Split, a tema je Greatest Hits. Rok za podnošenje prijava je 30. svibanj 2021.
 

Cirkuska rezidencijalna mreža 2021. - javni poziv za prijave na umjetničke rezidencije

Putem natječaja ‘Cirkuska rezidencijalna mreža’ udruge Cirkorama iz Zagreba, Cirkus Kolektiv i ROOM 100 iz Splita, Prostor Plus iz Rijeke, Čarobnjakov šešir iz Pule i K.V.A.R.K. iz Križevaca otvaraju svoje prostore za umjetničke rezidencije regionalnih cirkuskih umjetnika i umjetnica. Cilj natječaja je doprinos razvoju regionalne cirkuske scene. Natječaj je otvoren do 5. travnja 2021., u 23:59 sati!
 

Raspisan natječaj za književnu nagradu 'Tin Ujević'

Društvo hrvatskih književnika (DHK) raspisuje natječaj za književnu nagradu 'Tin Ujević', koja se dodjeljuje za novu zbirku pjesama, priopćio je u utorak Upravni odbor DHK.
 

Natječaj za sredstva Međunarodnog fonda za kulturnu raznolikost (IFCD) 2021.

UNESCO je objavio otvoreni poziv za prijave na natječaj za sredstva Međunarodnog fonda za kulturnu raznolikost 2021. Sukladno propisima koje nalažu uvjeti natječaja, za sredstva Fonda (IFCD), iz Republike Hrvatske mogu se natjecati međunarodne nevladine organizacije.
 

Fotografski natječaj za izložbu 'Travno – život i transformacije'

Objavljen je poziv na natječaj za fotografiju: Izložba „ Travno – život i transformacije“, povodom Dana Travnog, s rokom prijave do 15. travnja. Sudjelovati mogu stanovnici i bivši stanovnici Travnog, stanovnici susjednih naselja, ali i cijelog Zagreba, te svi gosti i slučajni prolaznici...
 

Međunarodni natječaj za mlade umjetnike: 'MArteLive'

MARteLive je međunarodno natjecanje i festival namijenjen mladim umjetnicima iz Europe, u dobi između 18 i 35 godina.
 

Natječaj za proglašenje UNESCO-ova kreativnog grada

Ministarstvo kulture i medija i Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO objavljuju Poziv za prijavu na natječaj za proglašenje UNESCO-ova kreativnog grada za 2021. godinu.
 

58. Šimićevi susreti 2021. - Natječaj za najbolje pjesničke radove mladih pjesnika

Organizacijski odbor 58. Šimićevih susreta 2021. i Matica hrvatska Ogranak Grude raspisuju Natječaj za najbolje pjesničke radove mladih pjesnika.
 

Otvoren poziv za prijavu na Europski koprodukcijski sajam za videoigre

Njemačko-francuski program za mlade poduzetnike u gaming industriji SpielFabrique otvara poziv za sudjelovanje na Europskom koprodukcijskom sajmu za videoigre. Poziv je namijenjen malim i srednjim nezavisnim proizvođačima videoigara, a otvoren je do 5. travnja 2021. godine. (Rok za prijave produžen je do 18. travnja 2021. godine.!)
 

Natječaj za sudjelovanje na izložbi '5. Zagrebački ljetni likovni salon 2021 – Duhovnost i umjetnost'

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Zagreb petu godinu za redom organizira ”Zagrebački ljetni likovni salon”, koji će se i ove godine održati u srpnju 2021. u Galeriji Kontrast, pod nazivom ”5. Zagrebački ljetni likovni salon 2021 – Duhovnost i umjetnost”. I ove godine osim članova HDLU Zagreb, na izložbu se pozivaju umjetnici iz drugih umjetničkih udruga u Zagrebu i Zagrebačkoj županiji, a također i umjetnici koji nisu članovi strukovnih udruga, ali njihova djela odgovaraju koncepciji natječaja. Natječaj je otvoren do 10. svibnja 2021.
 

Poziv na audiciju za ulogu Cherubino u Mozartovom 'Figarovom piru'

Dana 15. travnja 2021. u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu održat će se audicija za ulogu Cherubino u Figarovom piru Wolfganga Amadeusa Mozarta. Prijave se primaju do 12. travnja 2021.
 

Natječaj za mlade likovne umjetnike / 58. Šimićevi susreti

Želeći potaknuti ljubav za likovnim stvaralaštvom, Organizacijski odbor 58. “Šimićevih susreta 2021..” i Matica hrvatska – Ogranak Grude raspisuju Natječaj za najbolje radove mladih likovnih umjetnika do navršenih 18 godina. Tema natječaja - „stihovi pjesme MOJ KRAJ Antuna Branka Šimića“.
 

Lapis Histriae 2021: Solidarité

22. Međunarodni pogranični susreti Forum Tomizza objavljuju 16. Međunarodni književni natječaj Lapis Histriae za kratku priču na temu: 'Solidarité'. Rok za slanje radova je 4. travnja 2021.!
 

Likovni natječaj za djecu – Lutka, maska, PIF…

U sklopu 54. Međunarodnog festivala kazališta lutaka / PIF-a provodi se IX. likovni natječaj za djecu - Lutka, maska… PIF. Sudjelovati mogu djeca starija od 3 i mlađa od 14 godina tako da izrade lutku ili masku i pošalju je na natječaj do 30. lipnja 2021.
 

Otvoren Javni poziv za sufinanciranje audiovizualnih djela o Domovinskom ratu u 2021. godini

S ciljem očuvanja digniteta i promicanja vrijednosti Domovinskog rata kroz poticanje stvaranja audiovizualnih djela o Domovinskom ratu, podizanje njihove kvalitete i dostupnosti javnosti, Ministarstvo hrvatskih branitelja objavljuje Javni poziv za sufinanciranje projektnih prijedloga produkcije i postprodukcije audiovizualnih djela o Domovinskom ratu sredstvima Državnog proračuna Republike Hrvatske u 2021. godini.
 

Lauba poziva na natječaj za 4. izdanje Boutique Art Fair-a 'Nesvrstani'

Lauba poziva sve galerije, umjetničke udruge, umjetničke organizacije i samostalne umjetnike koji djeluju u području suvremene umjetnosti da se prijave na natječaj za 4. izdanje Boutique Art Fair-a 'Nesvrstani'. Natječaj traje do 7. travnja 2021.
 

Poziv za sudjelovanje na konferenciji 'Artıst and Carpet: Today and Tomorrow'

Azerbaijan National Carpet Museum (ANCM) organizira i poziva na sudjelovanje na međunarodnoj znanstveno-praktičnoj konferenciji “Artıst and Carpet: Today and Tomorrow”, koja će se održati u drugoj polovici 2021. u Bakuu. Poziv za predaju radova otvoren je do 30. travnja 2021.
 

Male vinkovačke jeseni – literarni natječaj

Gradska knjižnica i čitaonica Vinkovci bila je 1970. godine začetnik i organizator prvih Dječjih vinkovačkih jeseni te uz veliku 50. obljetnicu od začetka spomenute manifestacije, Knjižnica organizira i objavljuje Poziv za Literarni nagradni natječaj Male vinkovačke jeseni. Natječaj se objavljuje za literarni rad (kratka priča, esej, poezija) na temu 'Zavičaj', a otvoren je do 15. svibnja 2021.!
 

Otvorene prijave za sudjelovanje u Plesnom zbirkusu 2021.

Pozivaju se umjetnici/e s područja suvremenog plesa i pokreta, novog cirkusa i kazališta te posebno one interdisciplinarne, koji stvaraju programe za djecu da se prijave na natječaj Prostora Plus i Vijeća mladih Benčić za sudjelovanje u programu dječje manifestacije Plesnog zbirkusa, koji će se održati tijekom svibnja ili tijekom rujna u Rijeci, ovisno o epidemiološkoj situaciji.
 

Uskoro kreće fotografski natječaj 'Volim svoju županiju 2021.'

Foto natječaj „Volim svoju županiju“ u organizaciji Hrvatske zajednice županija bit će ponovno otvoren od 15. ožujka. U dva tjedna, koliko će trajati, profesionalni i amaterski fotografi moći će poslati svoje radove koji će u konačnici ući u postav izložbe „Volim svoju županiju 2021.“
 

Književni natječaj 'Moje drago serce' 2021.

Gradska knjižnica i čitaonica Ivana Belostenca Ozalj i Ogranak Matice hrvatske u Ozlju i ove godine organiziraju natječaj 'Moje drago serce'. Rok za prijavu kratkih ljubavnih priča jest 30. travnja 2021.!
 

Raspisan književni natječaj za najbolju kratku priču 'Priča se (p)o gradu'

Gradska knjižnica Trogir objavljuje VII. književni natječaj za najbolju kratku priču pod nazivom 'Priča se (p)o gradu'. Tema je slobodna, uz uvjet da priča ima neku poveznicu s Trogirom. Odabrane priče bit će objavljene u zbirci 'Priča se (p)o gradu'. Rok za slanje radova je 31. svibnja 2021.!
 

Natječaj za haiku poeziju: Prema suncu – ususret Olimpijskim igrama u Tokiju

Ususret Olimpijskim igrama u Tokiju, Društvo hrvatskih književnika, Hrvatski olimpijski odbor i Veleposlanstvo Japana u Republici Hrvatskoj raspisuju natječaj za najbolju haiku pjesmu Prema suncu – ususret Olimpijskim igrama u Tokiju u svrhu povezivanja kulture Hrvatske i Japana.
 

Natječaj za 32. Pjesničke susrete

Društvo hrvatskih književnika i Općinska narodna knjižnica Drenovci raspisuju Natječaj za najbolju zbirku poezije i najbolji rukopisni prvijenac 32. Pjesničkih susreta ''Drenovci 2021.''.
 

Poziv za sudjelovanje u Danu (karlovačke) povijesti

Gradski muzej Karlovac poziva sve povjesničare, arheologe, povjesničare umjetnosti, ali i druge osobe različitih struka koje se bave temama iz karlovačke povijesti da se prijave na sudjelovanje u Danu povijesti koji će se održati početkom svibnja 2021. godine.
 

Künstlerhaus Schloss Balmoral - stipendije, 2022.

Objavljen je poziv za rezidencijalne stipendije namijenjene vizualnim umjetnicima, u trajanju od četiri ili od osam mjeseci - Balmoral 2022 (Bad Ems, Njemačka).