x ostalo

Osijek: 400.000 kuna za obnovu Galerije likovnih umjetnosti


vrijeme: 28.2.2008. - 28.2.2008.
mjesto: Osijek

Osječko-baranjska županija darovala je u četvrtak osječkoj Galeriji likovnih umjetnosti 400.000 kuna, namijenjenih obnovi galerijina potkrovlja, čime bi se trebao riješiti problem manjka prostora u toj kulturnoj ustanovi.

Uručujući donaciju ravnateljici Galerije Branki Balen, župan Krešimir Bubalo podsjetio je kako je za istu namjenu prošle godine iz županijskog proračuna izdvojeno 120.000 kuna, dodavši kako se s dodatnih 400.000 kuna želi omogućiti potpuna obnova tog zapuštenog prostora.

S ovim sredstvima omogućit će se nastavak radova kako bi Galerija dobila nove korisne površine i bila što otvorenija građanima, istaknuo je Bubalo.

Ravnateljica Balen rekla je da Galerija, koja se u cijelosti financira iz županijskog proračuna, ima velikih poteškoća s nedostatkom prostora, pa bi obnova potkrovlja rasteretila Galeriju.

Dodala je kako će se, nakon obnove, u potkrovlju, uz urede za djelatnike i službe Galerije, nalaziti prostorija za predavanja i proučavanje umjetničkih djela te pomoćne čuvaonice, u kojima će se čuvati stari okviri i katalozi. (Hina)