natječaj

11. One Take Film Festival – počele prijave za program konkurencije


prijava: 20.06.2021

Jedanaesti po redu međunarodni festival filmova snimljenih u jednom kadru, One Take Film Festival, održat će se od 22. do 24. listopada u Zagrebu. Prijave filmova za ovogodišnji glavni program konkurencije započele su, a rok je 20. lipnja 2021.!

U natjecateljskom programu prikazuju se filmovi snimljeni u jednom kadru od trenutka uključivanja do trenutka isključivanja rada kamere. One Take Film Festival isključuje, na prvi pogled, gotovo neisključiv dio filma - montažu i time zabranjuje rez, pretapanja, odtamnjenja/zatamnjenja i sve ostale oblike montažnih sklopova. Na taj način stvara prostor za poticajnije filmsko promišljanje i uzbudljivo filmsko djelovanje.

One Take Film Festival jedinstveni je festival te vrste u svijetu i uključuje gotovo sve filmske žanrove (dokumentarni, igrani, eksperimentalni, glazbeni video i namjenski), a dužina trajanja filmova nije ograničena. One Take Film Festival daje prvenstveno naglasak na estetski čin filmskog djela, dok jedan kadar smatra samo okvirom u kojem se kreću ideje, priče, emocije...

Filmovi u konkurenciji natječu se za jednu jedinu festivalsku nagradu – Grand Prix One Take Film Festivala.

U natjecateljskom programu festivala do danas je prikazano preko 400 filmova snimljenih u jednom kadru iz preko 50 zemalja svijeta.

Sve informacije o prijavi možete pronaći na službenoj festivalskoj stranici www.onetakefilmfestival.com.