natječaj

Hrvatska zemlja partner industrijskog djela Doclisboe: otvoren poziv za projekte


prijava: 01.07.2021

Svake godine Nebulae, industrijski program Međunarodnog festivala dokumentarnog filma Doclisboa, odabire zemlju partnera i predstavlja filmske profesionalce iz te zemlje. Ove godine, uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra, Doclisboa ugošćuje Hrvatsku organizirajući prigodni program sastanaka, prezentacija te pitching sesiju za projekte iz Hrvatske. Rok za prijavu projekata je 1. srpnja 2021.!

"Iznimno nam je drago da je Hrvatska izabrana za partnersku zemlju ovogodišnjeg industrijskog programa ugledne Doclisboe. Veselimo se suradnji s kolegama iz Portugala, kao i iz cijelog svijeta. Uvjereni smo da će se hrvatski filmaši odazvati u velikom broju na poziv za sudjelovanje na Nebulaei te će tako iskoristiti priliku za razvoj svojih projekata, umrežavanje sa stručnjacima iz cijelog svijeta i daljnje kontinuirano usavršavanje," rekao je ravnatelj Hrvatskog audiovizualnog centra, Chris Marcich povodom suradnje s portugalskim festivalom Doclisboa

Program Nebulae u kojem je 2020. godine sudjelovalo preko 800 gostiju iz više od 70 zemalja, a odvijao se u potpuno digitalnom obliku, ove će se godine održati u hibridnom formatu – uz aktivnosti uživo i online – od 21. do 31. listopada 2021. Program će se sastojati od događanja posvećenih umrežavanju domaćih i međunarodnih sudionika, prezentacija, te pitching sesije za hrvatske projekte u razvoju.

Pitching će biti prilika da se odabrani projekti u razvoju predstave široj međunarodnoj stručnoj javnosti, to jest, festivalskim selektorima, producentima, distributerima i drugim međunarodnim filmskim profesionalcima.

Natječaj za predstavljanje putem pitchinga otvoren je od danas, 1. travnja do 1. srpnja 2021. godine (30. lipnja u 23:59 po GMT vremenskoj zoni, a 1. srpnja u 00:59 po našoj, CET vremenskoj zoni). 

Prijave

Program je otvoren samo za projekte hrvatskih redatelja, hrvatske produkcije i/ili koprodukcije svih dužina i u svim fazama razvoja, čije umjetnička filmska obilježja odražavaju stajališta svojih autora te projekte sa snažnim uporištem u stvarnosti koji istovremeno predstavljaju promišljanje o potencijalu i granicama dokumentarističke matrice i eksperimentiranje s njom.

Prijave moraju biti poslane na adresu industry@doclisboa.org te sadržavati sljedeće dokumente:

1) Projektni dosje (pdf format, maks. 4 stranice) koji mora sadržavati sljedeće:
  • Naslov projekta
  • Sinopsis
  • Treatment
  • Fazu razvoja projekta
  • Režijsku razrada
  • Biografsku bilješka o redatelju i producentu/produkcijskoj kući (ako postoji)
  • Poveznicu na prethodne radove dostupne s podnapisima na engleskom jeziku
*U slučaju projekata u razvoju, također je potrebno poslati poveznicu s podnapisima na engleskom jeziku.

2) Motivacijsko pismo;

3) Preliminarni budžet i financijski plan projekta;

4) 2 do 4 fotografije iz filma (film stills)

*Napomena: Projektni dosjei duži od 4 stranice neće biti razmatrani

Za dodatne informacije, obratite se na adresu: industry@doclisboa.org. Odabrani sudionici bit će obaviješteni o rezultatima putem elektroničke pošte najkasnije mjesec dana prije početka festivala.

Prije ispunjavanja prijavnice na OVOJ poveznici, potrebno je pročitati odredbe OVDJE (poveznica za odredbe na engleskom jeziku nalazi se OVDJE). 
 
Izvor: HAVC