natječaj

Otvoren Javni poziv za sufinanciranje audiovizualnih djela o Domovinskom ratu u 2021. godini


prijava: 14.04.2021

S ciljem očuvanja digniteta i promicanja vrijednosti Domovinskog rata kroz poticanje stvaranja audiovizualnih djela o Domovinskom ratu, podizanje njihove kvalitete i dostupnosti javnosti, Ministarstvo hrvatskih branitelja objavljuje Javni poziv za sufinanciranje projektnih prijedloga produkcije i postprodukcije audiovizualnih djela o Domovinskom ratu sredstvima Državnog proračuna Republike Hrvatske u 2021. godini.

Svrha i cilj ovoga Javnog poziva je promicanje vrijednosti Domovinskog rata na temelju Programa Vlade Republike Hrvatske za mandat 2020.–2024., Provedbenog plana Ministarstva hrvatskih branitelja za razdoblje 2021.-2024. te Strateškog plana Ministarstva hrvatskih branitelja za razdoblje 2020.-2022., kroz razvoj i promicanje audiovizualne kulture te Programa sufinanciranja audiovizualnih djela o Domovinskom ratu.  

Zahtjev za sufinanciranje mogu podnijeti pravne osobe i obrti registrirani za proizvodnju audiovizualnih djela i upisani u odgovarajući registar u Republici Hrvatskoj ili drugoj članici EU te nezavisni producenti/ice, zajednički s redateljima/icama, sa scenarijem za koji su stekli autorska prava ili potpisali rezervaciju tj. opciju s autorom/icom, u svrhu snimanja audiovizualnog djela. Neće biti razmatrane prijave redatelja/ica i producenata/ica koji nisu ispunili obveze s osnova javnih davanja, kao niti prijave poduzetnika u blokadi, stečaju ili likvidaciji. Neće biti razmatrane prijave samostalnih umjetnika i samostalnih filmskih djelatnika.

Javni poziv otvoren je do 14. travnja 2021. godine, a sva ostala dokumentacija te uvjeti prijave dostupni su na ovoj poveznici
 
Izvor: HAVC