natječaj

Produljen rok za prijavu projekata na Europski žanrovski forum


prijava: 01.03.2021

Europski žanrovski forum (European Genre Forum, EGF), jednogodišnji edukacijski program namijenjen europskim žanrovskim filmašima u usponu, produljio je rok za predaju prijava do ponedjeljka, 1. ožujka 2021.!.

Sam EGF rezultat je suradnje filmskih festivala Imagine, Fantastic Zagreb i Black Nights. Ove godine EGF će održati tri tzv. laboratorija: u Amsterdamu (travanj), Zagrebu (srpanj) i Tallinnu (studeni). U međuvremenu će putem interneta polaznici dobivati povratne informacije.

Cilj EGF-a jest pružiti sveobuhvatnu sektorsku i filmsku edukaciju profesionalcima koji rade na europskim fantastičnim filmovima – brzorastućoj paneuropskoj industriji koja se jasno razlikuje od uobičajene filmske industrije. Njezini jedinstveni uvjeti i potrebe za kreativnim i fiskalnim razvojem, produkcijske karakteristike, te distribucijske i financijske mreže stvorili su namjensku infrastrukturu koja uključuje tržišta i festivale, a od nedavno i edukaciju.

Spomenuti program sastoji se od tri laboratorija koja će se održati tijekom 2021. godine. Ti će laboratoriji zajedno povećati broj uključenih projekata u svakom pogledu: kreativnom, financijskom, i pravnom, te u pogledu pristupa tržištu.

Directing Lab (edukacija o režiji) održat će se u travnju ove godine tijekom amsterdamskog filmskog festivala Imagine, a polaznici će raditi na razvoju scenarija i ostalim umjetničkim aspektima projekata.

Producing Lab (edukacija o produkciji) bit će održan u srpnju u sklopu filmskog festivala Fantastic Zagreb, a bavit će se poslovnom stranom filmskog stvaralaštva, što uključuje koprodukcije i različita pravna pitanja, između ostaloga.

Marketing and Packaging Lab (marketinška i promocijska edukacija) na rasporedu je u studenom ove godine, a održat će se kao dio programa Industry@Tallinn u sklopu filmskog festivala Black Nights u Tallinnu. Teme kojima će se polaznici baviti jesu predstavljanje projekata (pitch), packaging, marketing i prodaja.

EGF-ov edukacijski program namijenjen je timovima redatelja i producenata iz Europe koji rade na razvoju žanrovskih filmskih projekata, a iza sebe već imaju jedan dugometražni film ili tek počinju s radom u industriji. Bit će odabrano ukupno osam projekata, a polaznici će sudjelovati u sva tri spomenuta laboratorija.

Prijave su otvorene i mogu se predati na stranici www.europeangenreforum.com.

Na istoj su stranici dostupna i pravila prijavljivanja projekata.

Za sve ostale informacije i upite, zainteresirani se mogu javiti na e-mail adresu info@europeangenreforum.com.

Budući da je situacija s pandemijom bolesti COVID-19 i cijepljenjem i dalje neizvjesna, jedan ili više laboratorija vjerojatno će se održati putem interneta.

Izvor: HAVC