seminar

Webinar: i-Portunus - mobilnost umjetnika i kulturnih profesionalaca u 2021


vrijeme: 25.1.2021.
prijava: 24.01.2021

Desk Kreativne Europe – ured Kultura Hrvatska organizira webinar u ponedjeljak, 25. siječnja, u 14 sati, na temu i-Portunus - mobilnost umjetnika i kulturnih profesionalaca u 2021.

i-Portunus je pilot-program Europske komisije koji se financira u okviru programa Kreativna Europa. Namijenjen je mobilnosti umjetnika i kulturnih profesionalaca, te se u prvoj fazi provedbe u razdoblju 2019. – 2020. godine pokazao vrlo uspješnim kako u pogledu broja prijavitelja tako i zbog iskustva i povratnih informacija sudionika. Nakon višemjesečnih ograničenja uzrokovanih pandemijom virusa COVID-19, koja su se pokazala pogubnima za kulturni i kreativni sektor, i-Portunus se vraća s većim proračunom i novim Pozivima za nadolazeće razdoblje.

Pozivi i-Portunusa u 2021. godini namijenjeni su umjetnicima i kulturnim profesionalcima koji djeluju u područjima književnog prevođenja, glazbe, arhitekture i kulturne baštine. Planirano je pet poziva, od kojih će svaki biti otvoren po dva mjeseca, a trenutno su otvorena tri poziva koja su namijenjena književnim prevodiocima, skladateljima/glazbenicima/pjevačima i arhitektima.

Na webinaru će biti predstavljen i-Portunus, otvoreni pozivi, ciljevi i uvjeti prijave te primjer prakse iz Hrvatske. Gošća webinara je Sara Renar, hrvatska umjetnica i kantautorica koja će podijeliti svoje i-Portunus iskustvo.

Prijave se zaprimaju pute obrasca na linku - https://zoom.us/webinar/register/WN_jaC1-BuQRl2akAVYSId2PA

Prijave su otvorene do nedjelje 24. siječnja 2021. godine.

Napominjemo kako je broj mjesta na ovom webinaru ograničen!

Desk Kreativne Europe - Kultura web

Creative Europe Desk - Culture Office Croatia
i-Portunus web