predstavljanje

Edukativni video 'Kvizotres'


vrijeme: 5.1.2021.

S obzirom na trenutačnu situaciju s potresima u središnjoj Hrvatskoj ponovno je aktualan edukativni video Kvizotres koji su u svibnju prošle godine osmislili Hrvatski Crveni križ i Kazalište Tvornica lutaka.

Hrvatski Crveni križ ima važnu ulogu kako u pripremi odraslih osoba tako i u pripremi djece za djelovanje u izvanrednim situacijama. Učinkovita zaštita od štetnih djelovanja potresa usmjerena je prije svega prema preventivnim mjerama, kao jedinim pouzdanim načinom zaštite, a ostvaruje se kontinuiranim edukacijama koje uključuju i edukaciju djece već od predškolske dobi, ističu iz Hrvatskog Crvenog križa.
 
S ciljem podizanja svijesti o važnosti pripreme za izvanredne situacije snimljen je tako edukativni video 'Kvizotres' koji djecu na zabavan način podučava načine sigurnog postupanja u slučaju potresa, a detaljne upute koje prate video možete pronaći na internetskoj stranici Hrvatskog Crvenog križa:
 
U videu glume Mario Kovač, Petra Radin, Lara Škrinjar, Matija Šakoronja, Morana Zibar, Dean Kotiga, Krešimir Sučević Međeral i Mladen Vukorepa.
 
Glazbu za video ostvario je Matej Mestrović, a montažu i animaciju potpisuje Martin Šatović. Pjevali su Jelena Buča, Dražen Bratulić i Eugen Višić. Video je snimljen uz podršku Međunarodne federacije Crvenog križa i Crvenog polumjeseca IFRC, u sklopu inicijative 'Emergency plan of Action'.
 
Izvor: HRT