natječaj

Foto natječaj 'Očinstvo u doba korone'


prijava: 22.11.2020

Udruga Status M, u suradnji s udrugom Roditelji u akciji - RODA, Zakladom Solidarna i Veleposlanstvom Kraljevine Švedske, pokrenula je online inicijativu Festival tata, u sklopu kojeg je organiziran foto natječaj koji ima za cilj prikazati aktivno očinstvo u Hrvatskoj u doba pandemije COVID-19.

Ovogodišnji foto natječaj traje  do 22. studenoga na službenom Facebooku i Instagramu Festivala, gdje se mogu pronaći detalji o načinu uključivanja u Festival. “Festival tata prva je manifestacija u Hrvatskoj koja se obraća tatama i koja naglašava važnost brižnog očinstva. Ove godine foto natječaj tematizira očinstvo u doba pandemije - vrijeme koje donosi brojne izazove u obiteljskom životu i roditeljstvu.” izjavila je Anamarija Sočo, voditeljica Festivala tata. Također je pozvala sve tate da pošalju fotografiju kako provode vrijeme sa svojom djecom te pokazu izazove i radosti roditeljstva u doba korone s ključnim riječima #FestivalTata #BudiTata i #SuperTata. Najbolje fotografije očekuju nagrade.
 
Status M i partneri nadaju se da će se dobre roditeljske prakse očeva proizašle iz intenzivnijeg provođenja vremena s djecom tijekom pandemije nastaviti i nakon ovog perioda. Organizatori Festivala će uz pomoć društvenih mreža i stranice festivaltata.hr i dalje aktivno poticati očeve u Hrvatskoj na aktivno sudjelovanje u odgoju i brižno roditeljstvo.