izložba, djeca, mladi

Izložba 'Riznica dječjega stvaralaštva' u Etnografskom muzeju


vrijeme: 1.10.2020. - 15.10.2020.

Izložba Hrvatskoga školskog muzeja "Riznica dječjega stvaralaštva", koja predstavlja iznimne hrvatske i međunarodne učeničke projekte ostvarene pod vodstvom pedagoginje Dijane Nazor Čorda, otvara se u četvrtak u zagrebačkom Etnografskom muzeju.

Zgrada Hrvatskoga učiteljskog doma, u kojoj se nalazi Hrvatski školski muzej, teško je stradala u potresu te je do daljnjega je zatvorena za sve posjetitelje pa muzej svoje izložbe i ostale programe ostvaruje u suradnji s ostalim  zagrebačkim muzejima, odgojno-obrazovnim ustanovama i drugim institucijama.

Izložbom "Riznica dječjeg stvaralaštva" predstavit će se učenički projekti, radovi u različitim tehnikama, suveniri, radovi iz primijenjene umjetnosti i dizajna, kao i digitalna fotodokumentacija.

Na izložbi će biti predstavljeno likovno-pedagoško djelovanje Dijane Nazor Čorda, projekti iz odgojno-obrazovnih ustanova te s domaćih i međunarodnih festivala.

U sklopu izložbe, u subotu, 3. listopada, održat će se radionica "Krune i kape iz mašte" pod vodstvom autorice izložbe, ističu iz Etnografskog muzeja, dodajući da će djeca nadahnuće za krune, kape ili šešire potražiti u izložbi "Kapa dolje! Priča o (ne)pokrivanju glave", a imat će prilike razgledati i novootvorenu izložbu.

Radionica je namijenjena starijima od 7 godina, a program se održava uz pridržavanje svih epidemioloških mjera pa je obvezatno nošenje maski u Muzeju. (Hina)

https://www.facebook.com/events/772184063350737/