radionica, kolonija

Casting radionica s hollywoodskim casting direktorom Paul Weberom


vrijeme: 10.10.2020.

Glumica Petra Vukelić i Duart platforma za promociju, povezivanje i pronalazak poslova u filmskoj industriji dovode u Hrvatsku jednog od najuglednijih casting direktora - Paula Webera. Masterclass radionica 'The Art of the Audition & the Business of the Art' održat će se 10. listopada, s početkom u 17 sati. Prijave su u tijeku!

Paul Weber, član je renomiranog casting udruženja Amerike (CSA), surađivao je s MGM-om (Metro-Goldwyn-Mayer studios) na brojnim filmskim uspješnicama, između ostalog i na James Bond franšizi, te je u svojoj dugogodišnjoj karijeri surađivao s brojnim holivudskim zvijezdama poput Johnnyja Deppa, Ryana Reynoldsa, Reese Witherspoon.
 
Osim uspješne karijere u castingu, Paul Weber dugi niz godina diljem svijeta drži casting masterclass radionice za profesionalne glumce. Velika je čast što smo i Hrvatsku uspjeli upisati na kartu Paulovih međunarodnih radionica, zahvaljujući glumici Petri Vukelić koja je već prisustvovala na njegovoj radionici i željela je dovesti Paula u Hrvatsku.
 
U sklopu četverosatne masterclass radionice „The Art of the Audition & the Business of the Art“, Paul će raditi s malom grupom glumaca na zadanim scenama te polaznicima na konkretnim primjerima pokazati kako uvijek donijeti učinkovite glumačke odluke u sceni te kako svoj rad učiniti upečatljivim. Polaznici će dobiti uvid u tzv. „anatomiju audicije“, odnosno u ključne elemente koje čine audiciju uspješnom. Naučit će ih kako se nositi s odbijanjem, kako prepoznati i zauvijek odbaciti najčešće pogreške pri procesu audicije te kako slabosti poput treme i sl. iskoristiti u svoju korist.
 
Paul će polaznicima dati praktične savjete kako razviti ili unaprijediti osobni brending, što uključuje savjete o kvalitetno napisanom životopisu, te profesionalno snimljenom showreelu i uslikanoj headshot fotografiji.
 
Radionica će se također baviti iznimno aktualnim pitanjem virtualnih audicija u digitalnom dobu i alatima poput Duart platforme, pokazat će se kako se te audicije razlikuju od klasičnih audicija te kako savladati tehniku „self-tape“ audicija.
 
Zbog iznimno velikog  interesa te ograničenog broja polaznika, mole se svi zainteresirani za radionicu da se prijave na mail office@duart.hr.
 
Osim kao aktivan sudionik, u radionici se može sudjelovati i kao promatrač, to jest gledatelj.
 
Radionica će se zbog situacije odviti putem Zoom aplikacije, a sve dodatne informacije i prijave možete se javiti na: office@duart.hr.

Radionica je sufinancirana potporom za komplementarne djelatnosti Hrvatskog audiovizualnog centra HAVC-a i dio je projekta „Actors Academy by Duart“. Do kraja godine očekuju se još dvije radionice za glumce različitih tematika.