Preskočite na glavni sadržaj

Poziv za sudjelovanje u novom SPID-ovom programu 'Klub pisaca' (Rok: 22.12.2021.)

Klub pisaca novi je digitalni program strukovne udruge SPID kojim se jačaju kapaciteti za razvoj dramskog pisma. Namijenjen je svim zainteresiranim pojedincima koji žele raditi na svojim novim autorskim dramskim tekstovima i dijeliti taj proces s drugim dramatičarima i dramatičarkama. Natječaj je otvoren do 22. prosinca 2021.!
vrijeme: 03.12.2021. - 22.12.2021.
url: https://spid.com.hr/

Prvo pravilo Kluba pisaca: Imaš ideju za dramu koju želiš napisati, ali nemaš vrijeme i prostor za krenuti.
Drugo pravilo Kluba pisaca: Spreman/na si intenzivno raditi na svom dramskom tekstu u online društvu drugih kolega/ica tijekom 2 mjeseca.
Treće pravilo Kluba pisaca: Ako si zadovoljio/la prva dva pravila, prijavi se na javni poziv!

 
Članovi Kluba pisaca sastajat će se u dvotjednim intervalima i tijekom trajanja programa producirati materijale za vlastiti dramski tekst te pratiti rad ostalih članova Kluba i pomagati im dramaturškim savjetima.
 
Zamišljen kao forma digitalne rezidencije s horizontalnom dinamikom u kojoj si članovi međusobno ravnopravno pružaju potrebnu dramaturšku podršku, Klub pisaca je program koji istovremeno otvara nužno vrijeme i prostor za proizvodnju dramskih djela, ali i potiče komunikaciju među kolegama piscima. Klub pisaca tako postaje prostor kreacije, diskusije, te međusobne podrške. Svi sudionici Kluba pisaca bit će za svoj rad honorirani, a kroz cijeli rezidencijalni program vodit će ih članica SPID-a i idejna začetnica projekta Lucija Klarić.
 
Za sudjelovanje u Klubu potrebno se prijaviti putem sljedećeg formulara:
 https://tinyurl.com/spid-klub-pisaca
 
U formularu je nužno priložiti koncept ili sinopsis za dramski tekst na kojem želite raditi, motivacijsko pismo i CV ili biografiju. Tema za dramu je slobodna, a poželjno je da je riječ o nezapočetim tekstovima. Tijekom trajanja programa članovi neće biti dužni završiti drame, ali su dužni redovno akumulirati tekstualne materijale. Za bilo kakva pitanja slobodno pišite na: klubpisacaspid@gmail.com
 
Natječaj je otvoren do 22. 12. 2021. godine, a rezultati će biti objavljeni na Facebook i službenim stranicama SPID-a najkasnije do 12. 1. 2022. godine. Za sudjelovanje će biti odabrano četvero polaznika.
 
Program podržava Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske.