Preskočite na glavni sadržaj

Poziv na skupnu virtualnu izložbu 'Umjetnik između eskapizma i aktivizma'

HDLU Zagreb poziva likovne umjetnike iz različitih likovnih udruga, ali i one koji nisu u udrugama, na novu skupnu virtualnu izložbu, koja će se postaviti na portalu ”Zagrebački likovni umjetnici” sredinom kolovoza 2021.
vrijeme: 26.05.2021. - 05.08.2021.
prijava: 05.08.2021
url: https://likumzg.wordpress.com/

Sudjelovanje je dopušteno i umjetnicima koji žive izvan Hrvatske, a njihovi radovi budu u skladu sa konceptom izložbe.
 
Umjetnici su pozvani da dostave jasne fotografije svojih radova u jpg. formatu u skladu sa konceptom izložbe, na mail udruge hdlu.zagreb@outlook.com – do pet radova u attachmentu maila.

Dozvoljeni su svi likovni stilovi, kao i sve tehnike: slike, crteži, grafike, fotografije, plakati, kolaži, digital art, skulpture, instalacije, karikature, ilustracije, strip, haige, itd. Uz fotografiju rada, molimo da jasno napišete redom: naziv rada – tehniku – dimenzije rada, kao i kraću profesionalnu biografiju (do pet rečenica).

Poziv je otvoren do 5. 8. 2021., do 12 sati.
 
Koncept: Virtualnom izložbom ”Složeni identiteti – umjetnik između eskapizma i aktivizma” željeli bismo propitati stavove likovnih umjetnika koji su prošli kroz tranzicijsko društvo u svim njegovim kompleksnim dimenzijama, kroz raspad ideologija i crno-bijelih istina prema društvu veće uključivosti i raznolikosti njegovih građana. Opširnije →

https://hdlu-zagreb.hr/