Preskočite na glavni sadržaj

Otvorene prijave za Europski žanrovski forum (Rok: 1.6.2022.)

Europski žanrovski forum (European Genre Forum, EGF), jednogodišnji je edukacijski program namijenjen europskim žanrovskim filmašima u usponu, a prijave za sudjelovanje otvorene su do 1. lipnja 2022. Forum se održava u četiri tzv. laboratorija: dva u organizaciji Fantastic Film Zagreba (kolovoz, rujan), jedan za vrijeme festivala Imagine u Amsterdamu (listopad) te jedan u sklopu filmskog festivala Black Nights u Tallinnu (studeni). 
vrijeme: 29.04.2022. - 01.06.2022.
url: https://europeangenreforum.com/

Cilj Europskog žanrovskog foruma jest pružiti sveobuhvatnu sektorsku i filmsku edukaciju profesionalcima koji rade na europskim fantastičnim filmovima – brzorastućoj paneuropskoj industriji koja se jasno razlikuje od uobičajene filmske industrije. Njezini jedinstveni uvjeti i potrebe za kreativnim i fiskalnim razvojem, produkcijske karakteristike, te distribucijske i financijske mreže stvorili su namjensku infrastrukturu koja uključuje tržišta i festivale, a od nedavno i edukaciju.
 
Spomenuti program sastoji se od četiri laboratorija koja će se održati tijekom 2022. godine. Ti će laboratoriji zajedno povećati kvalitetu uključenih projekata u svakom pogledu: kreativnom, financijskom, pravnom, te u pogledu pristupa tržištu.
 
Edukacija o scenariju i režiji (Screenwriting and Directing Lab) održat će se online u kolovozu, u organizaciji Fantastic Film Festivala iz Zagreba. Polaznici će raditi na razvoju scenarija i ostalim umjetničkim aspektima projekta.
 
Edukacija o scenariju (Script Lab) održat će se online u rujnu, također u organizaciji Fantastic Film Festivala. Tu će polaznici u dva intenzivna dana nastaviti razvijati svoj scenarij. 
 
Edukacija o produkciji (Producing Lab) održat će se u listopadu tijekom filmskog festivala Imagine u Amsterdamu. Polaznici će se baviti poslovnom stranom filmskog stvaralaštva, što, između ostalog, uključuje koprodukcije i različita pravna pitanja,. 
 
Edukacija o marketingu i promociju (Marketing and Packaging Lab) na rasporedu je u studenom, a održat će se kao dio industrijskom programa filmskog festivala Black Nights u Tallinnu (Industry@Tallinn). Polaznici će se u ovoj etapi baviti predstavljanjem projekata (pitching, packaging) te marketingom i prodajom. 
 
EGF-ov edukacijski program namijenjen je timovima redatelja i producenata iz Europe koji rade na razvoju žanrovskih filmskih projekata, a iza sebe već imaju jedan dugometražni film ili tek počinju s radom u industriji. Bit će odabrano ukupno osam projekata, a polaznici će sudjelovati u sva četiri spomenuta laboratorija.
 
Zainteresirani se do 1. lipnja mogu prijaviti na OVOJ poveznici. Sve detalje o Europskom žanrovskom forumu potražite ovdje
 
Izvor: HAVC