Preskočite na glavni sadržaj

Objavljen natječaj za prvi Festival novog zvuka u Sinju 2023. (Rok: 1.10.2022.)

Udruga UPSUS u suradnji s ansamblima S-UMAS i Cantus Junior HDS-a poziva skladatelje/ice do 35 godina da prijave svoje kompozicije na prvi Festival novog zvuka koji će se održati u Sinju 2023. godine. Festival novog zvuka je festival suvremene klasične glazbe zamišljen s idejom modernizacije doživljaja klasične glazbe i približavanja mladih skladatelja klasične i eksperimentalne glazbe široj publici.
vrijeme: 07.07.2022. - 01.10.2022.

Cilj festivala je predstavljanje mladih suvremenih skladatelja iz akademskih i ne-akademskih krugova, čije skladbe sviraju istaknuti izvođači klasične glazbe. To predstavljanje će se ostvariti provedbom natječaja na kojemu će skladatelji imati priliku prijaviti vlastite radove. Skladateljima će se pružiti izbor da li će njihove skladbe svirati izvođač po osobnom izboru (ili oni sami) ili će im biti dodijeljen izvođač koji je dio festivala. Radovi se prijavljuju u dvije kategorije: ansambl i solo ili komorna skladba.

Planirano trajanje festivala je dva dana te sadrži dnevni i večernji program. Prvi dan festivala u večernjem programu izvest će se najbolje solo ili komorne skladbe koje su svojom kvalitetom i vrijednim sadržajem prošle otvoreni natječaj i izabrane od strane organizatora.

Organizacija ovog festivala pruža mogućnost brendiranja Sinja, te nadogradnju već bogate glazbene tradicije koja postoji u ovom gradu.

Više o festivalu i propozicije natječaja→