Preskočite na glavni sadržaj

Objavljen Javni poziv za dodjelu sredstava za poticanje komplementarnih djelatnosti u 2023. godini (Rok: 8.9.2022. / 12.1.2023.)

Hrvatski audiovizualni centar objavio je Javni poziv za dodjelu sredstava za poticanje komplementarnih djelatnosti u 2023. godini. 
vrijeme: 25.07.2022. - 12.01.2023.
url: https://havc.hr/o-nama/javni-pozivi/

Pravo sudjelovanja na Javnom pozivu za komplementarne djelatnosti imaju fizičke i pravne osobe sa sjedištem u Republici Hrvatskoj ili koje obavljaju djelatnost u Republici Hrvatskoj, registrirane za obavljanje djelatnosti iz kategorije javnog poziva za koju se prijavljuju te upisane u odgovarajući registar.

U program komplementarnih djelatnosti spadaju:
– programi iz područja zaštite audiovizualne baštine, uključujući kinotečnu djelatnost
– programi filmskih festivala i drugih audiovizualnih manifestacija
– djelatnosti razvijanja audiovizualne kulture
– programi promocije i prodaje hrvatskih audiovizualnih djela
– proučavanje i kritičko vrednovanje audiovizualnih djelatnosti
– izdavaštvo u području audiovizualnih djelatnosti
– programi stručnoga usavršavanja i/ili edukacije
– programi audiovizualnih udruga i organizacija.
Hrvatski audiovizualni centar će osobito podupirati one programe koji hrvatsku audiovizualnu kulturu stavljaju u europski i međunarodni kontekst, promiču interkulturni dijalog i razvoj civilnog društva, a visoke su razine kvalitete te jačaju kulturnu razmjenu.

Cjeloviti tekst Javnog poziva→

Prijave na Javni poziv za komplementarne djelatnosti podnose se u dva roka godišnje:
– u prvom roku do 8. rujna 2022. za projekte u svim kategorijama koji se održavaju u 2023. godini
– te u drugom roku do 12.  siječnja 2023. isključivo za one projekte iz kategorije programa filmskih festivala i drugih audiovizualnih manifestacija koji se održavaju u drugoj polovici 2023. godine, a nisu se prijavili na prvi rok javnog poziva.

Napomena: Svi novčani iznosi navedeni u priloženoj dokumentaciji (detaljno specificirani troškovnik programa) moraju se istodobno istaknuti u kuni i u euru uz primjenu fiksnog tečaja konverzije i sukladno pravilima za preračunavanje i zaokruživanje iz Zakona o uvođenju eura kao službene valute u Republici Hrvatskoj („Narodne novine“ broj 57/22).

Izvor: HAVC