Preskočite na glavni sadržaj

Natječaj za najbolju kratku priču 'Sead Ivan Muhamedagić' (Rok: 18.3.2023.)

Povodom obilježavanja Dana Hrvatske knjižnice za slijepe 18. travnja, Hrvatska knjižnica za slijepe raspisuje nagradni natječaj za najbolju kratku priču.
vrijeme: 04.01.2023. - 18.03.2023.
url: https://www.hkzasl.hr/

Natječaj je od ove godine nazvan i posvećen rano preminulom Seadu Ivanu Muhameadgiću, germanistu, prevodiocu, velikom poznavatelju knjige i pisane riječi.
 
Na natječaj se mogu javiti slijepi i slabovidni državljani Republike Hrvatske. Natjecati se mogu osobe starije od 18 godina. Tema je slobodna.
Natječaj je javan, a tri najbolje priče novčano će se nagraditi.

Autori uz priču trebaju napisati svoje puno ime i prezime, telefon i adresu, te poslati kratke podatke o svom životu i radu.
Prosudbeno Povjerenstvo prima samo jedan rad od svakog autora. Radovi ne smiju biti duži od 5 kartica teksta (1 kartica teksta – 1800 znakova) i ne smiju biti uzeti iz dužeg proznog teksta. Priče moraju biti napisane na hrvatskom jeziku i ne smiju biti prethodno objavljivane.

Radovi se šalju na Brailleovom pismu ili na standardnom tisku i po mogućnosti u digitalnom zapisu na adresu Hrvatska knjižnica za slijepe, Šenoina 34, Zagreb ili na e-mail adresu Knjižnice hkzasl@hkzasl.hr s naznakom za natječaj „Kratka priča“.

Rok za slanje priča je 18. ožujak 2023. godine.
 
Izvor:
https://www.facebook.com/hkzasl.hr/