Preskočite na glavni sadržaj

Natječaj za mlade skladatelje u organizaciji festivala Ascoli Piceno (Rok: 15.7.2022.)

AscoliPicenoFestival, Italija, objavio je prvo izdanje 'Natjecanja Vladimir Mendelssohn' otvorenog za skladatelje od 18 do 35 godina, prenosi Hrvatsko društvo skladatelja. 
vrijeme: 25.04.2022. - 15.07.2022.
mjesto: Italija
url: https://www.vladimirmendelssohncompetition.com/
Natjecanje ima za cilj potaknuti kreativnost mladih skladatelja, prema vrijednostima koje su obilježile glazbu i život Vladimira Mendelssohna (1949.-2021.), koji je bio vizionarski skladatelj, violist, učitelj i umjetnički voditelj.
Žiri će činiti Osvaldo Golijov (predsjednik), Silvia Colasanti, Fabrice Gregorutti, Daniel Rowland i Giovanni Sollima, svi prijatelji i suradnici Vladimira Mendelssohna.
Kandidati su pozvani da dostave skladbu za violu solo, violu i violinu, violu i violončelo, gudački trio (violina, viola i violončelo) ili gudački kvartet (2 violine, viola, violončelo), u trajanju od 7 do 12 minuta. Kompozicija mora biti inspirirana jednom od mnogih aspekata ličnosti Vladimira Mendelssohna. Za ovo prvo izdanje odabrana tema je “smisao za humor”.
Natjecanje Vladimir Mendelssohn uključivat će završni koncert uživo u Ascoliju 13. rujna 2022. na kojem će tri finalističke skladbe izvesti kvartet Elaia. Koncert će biti snimljen za radio i emitiran u Italiji (RAI) i inozemstvu. Opširnije→