Preskočite na glavni sadržaj

Natječaj za 14. 'Književni Kranjčić' 2022. (Rok: 15.8.2022.)

Udruga za promicanje znamenitih Križevčana 'Dr. Stjepan Kranjčić' objavila je natječaj za 14. Susret hrvatskoga duhovnoga književnoga stvaralaštva 'Stjepan Kranjčić' ('Književni Kranjčić'). 
 
vrijeme: 15.05.2022. - 15.08.2022.

Susret hrvatskoga duhovnoga književnoga stvaralaštva „Stjepan Kranjčić“, nazvan prema župniku koji je i sâm pisao i objavljivao književna ostvarenja protkana katoličkom duhovnošću, ima nakanu potaknuti stvaranje suvremene hrvatske duhovne književnosti protkane kršćanskim vrednotama.
Riječ je o jedinom natječaju za suvremenu duhovnu književnost protkanu kršćanskim vrednotama u kratkim književnim žanrovima (poezija, kratka priča, putopis, esej, monodrama) u Republici Hrvatskoj. Tema ovogodišnjega natječaja je istina, ali nije uvjet sudjelovanja.

Natječaj je otvoren tri mjeseca, do svetkovine velike Gospe 15. kolovoza, a završna svečanost s dodjelom nagrada i promocijom knjige najuspjelijih radova planira se za subotu 3. prosinca u Križevcima.

Radovi koji se šalju na natječaj moraju biti do sada neobjavljeni (u knjigama, književnim časopisima i novinama). Autori ne smiju poslati radove s kojima su se već natjecali prošlih godina na istome natječaju.
Radovi tematski trebaju odgovarati natječaju (u užem smislu: istina; u širem smislu: Bog, Crkva, sveci, svećenici, redovnici, vjernici laici, hodočašća… ).

Propozicije natječaja i informacije o prijavi: 
www.kranjcic.hr i 
www.knjizevni.kranjcic.hr