Preskočite na glavni sadržaj

Natječaj EK: Music Moves Europe - Jačanje dijaloga o glazbi (Rok: 15.6.2022.)

Europska komisija (EG EAC) objavila je natječaj 'Music Moves Europe – Strengthening the Dialogue on Music' za jačanje dijaloga s glazbenim sektorom u Europi za nadolazeće godine s rokom za predaju projektnih prijedloga 15. lipnja 2022. godine. Ovaj poziv implementirat će novu sektorsku aktivnost za glazbu, kako je i predviđeno Godišnjim programom rada Kreativne Europe za 2021. godinu.
vrijeme: 08.04.2022. - 15.06.2022.


Ovim natječajem se očekuju sljedeće aktivnosti:
 

  • organizacija serijala dijaloških Music Moves Europe sastanaka (maksimalno 3 godišnje) na većim europskim glazbenim konferencijama, koji uključuju glazbene profesionalce i koji se bave temama iz područja aktualnog sektora, a pritom su od značaja za kreiranje glazbenih politika na nacionalnoj i EU razini,
  • organizacija glazbene konferencije na EU razini (barem svake druge godine), koja obuhvaća institucijsku razinu EU, predstavnike država članica te predstavnike europskih glazbenih udruga s ciljem njihovog zajedničkog dijaloga i dogovora o daljnjem djelovanju.
Kao temelj organizacije glazbenog dijaloga, poziv sadrži i zahtjev za konceptualnim radom koji nudi osvježenu definiciju europskog glazbenog ekosustava.
Ovaj natječaj implementirat će novu sektorsku aktivnost za glazbu, kako je i predviđeno Godišnjim programom rada Kreativne Europe za 2021. godinu.
 
Očekivano trajanje ugovora je 48 mjeseci.
 
Pojedinosti i natječajna dokumentacija dostupni su na poveznici: https://etendering.ted.europa.eu/cft/cft-display.html?cftId=10166.

Izvor: Desk Kreativne Europe – ured Kultura