Preskočite na glavni sadržaj

MKC Split objavio natječaje za izložbeni program i edukativni program u polju izvedbenih umjetnosti (Rok: 13.6.2022.)

Multimedijalni kulturni centar Split raspisao je dva natječaja - Natječaj za redovni izložbeni program u 2023. godini u organizaciji i koorganizaciji MKC Split; Natječaj za realizaciju edukativnog programa u polju izvedbenih umjetnosti u 2023. godini te Prijavu za korištenje prostora.
vrijeme: 20.05.2022. - 13.06.2022.
url: http://mkcsplit.hr/

1. NATJEČAJ za redovni izložbeni program otvoren je za autore i grupe autora.

U obzir dolaze svi vizualni izričaji suvremene umjetničke prakse, ali posebno rad s novim tehnologijama (video/audio radovi, Internet projekti, VR...), također onaj koji uključuje istraživačke strategije spram umjetničkih medija kao i interdisciplinarna vrsta projekata. Radovi se mogu fokusirati i isključivo na zvuk kao temeljni medij vizualnog oblikovanja čime ulaze u ciklus izložbi Zvuk-objekt koje MKC kontinuirano realizira od 2008. godine. Ciklus Zvuk-objekt pretpostavlja realizaciju zvučnog rada kao instalacije, ambijenta, intervencije, akcije..., bilo da je smješten u galerijskom ili u vanjskom javnom prostoru.
Razmatrat će se prijedlozi koji vode računa o prostornim kapacitetima galerije MKC Split (cca 400 četvornih metara). Prijava treba sadržavati opis projekta uz obaveznu vizualnu dokumentaciju (foto/video/skice), radnu biografiju autora i tehničke potrebe postava. Također, može sadržavati i prijedlog kompatibilnog diskurzivnog ili filmskog programa (radionice, predavanja, projekcije…). Prijavu poslati na e-mail: jasna.gluic@mkcsplit.hr
Molimo da naznačite u naslovu maila „Natječaj za redovni izložbeni program MKC za 2023".
Rok za predaju prijava je 13. lipanj 2022.

2. NATJEČAJ za realizaciju edukativnog programa u svrhu podizanja kapaciteta umjetnika i radnika u kulturnoj produkciji u polju izvedbenih umjetnosti (radionice plesa, pokreta i neverbalnog izričaja, kazališne radionice, suvremene glazbeno produkcijske radionice, stručne radionice za scenske radnike – radionice scenske rasvjete i dizajna svjetla, radionice na području zvuka i akustike prostora itd)

Program uključuje i realizaciju ostalog diskurzivnog programa, poput predavanja, tribina i drugih javnih formata usmjerenih većoj vidljivost, umrežavanju, uključivanju i planiranju izvedbenih umjetnosti na lokalnom i nacionalnom nivou. Prihvaćaju se prijave s područja Republike Hrvatske.
Razmatrat će se prijedlozi radionica i predavanja koji vode računa o prostornim kapacitetima Razreda (205 m2), Amfiteatra (300 m2) i Beton kina (130 m2). Prijava treba sadržavati opis programa, radnu biografiju autora i tehničke potrebe za izvedbu programa.
Prijavu poslati na e-mail: nela.sisaric@mkcsplit.hr
Molimo naznačite u naslovu mail-a: “Natječaj za realizaciju edukativnog programa u polju izvedbenih umjetnosti“.
Rok za predaju prijava je 13. lipanj 2022.

3. PRIJAVE ZA KORIŠTENJE PROSTORA za različite kulturne programe (glazbeno-scenske izvedbe, filmske projekcije, radionice, predavanja...) koji bi se realizirali u prostorima Razreda, Amfiteatra i Beton kina otvoren je poziv za udruge i sve kulturno umjetničke organizacije koje se bave produkcijom kulturnih sadržaja. Prijedlozi trebaju sadržavati opis programa, tehničke potrebe, biografije sudionika/organizatora te prijedlog termina i prostora održavanja.
Prijavu poslati na e-mail: mkcsplit@mkcsplit.hr.  
Molimo naznačite u naslovu mail-a: „Prijava za korištenje prostora“.
Rok za predaju prijava je trajno otvoren.