Preskočite na glavni sadržaj

Fotografski natječaj: Staklo i Rijeka (Rok: 31.5.2022.)

Fotoklub Rijeka raspisao je natječaj na temu 'Staklo i Rijeka' na kojem mogu sudjelovati svi punoljetni autori. Zadnji dan predaje radova je 31. svibnja do ponoći.
vrijeme: 18.05.2022. - 31.05.2022.
url: https://fotoklubrijeka.hr/

Riječ predsjednika Fotokluba Rijeka 
'Fotoklub Rijeka već više od dvadeset godina za Dan grada Rijeke, tj. za Dan sv. Vida, priređuje izložbu na temu našega grada. Ovu godinu Ujedinjeni narodi, između ostaloga, proglasili su i Međunarodnom godinom stakla pa smo mi odlučili da tema ove godine za našu izložbu bude staklo, ali ne bilo koje i ne bilo kakvo,  već staklo kroz koje ćemo prepoznati naš grad, našu Rijeku.
Pozivam sve autore da krenu u istraživanje svjetovnih i sakralnih objekata Rijeke u kojima mogu pronaći vitraje, mozaike itd. od stakla i da to na najkreativniji način interpretiraju. Možete pronaći i obrtnike koji se bave umjetničkim obrtom stakla, umjetnike kojima je staklo materijal u kojem se oni izražavaju, a da su iz Rijeke,  pa fotografirati proces njihova rada. Može se staklo Rijeke shvatiti i nešto šire pa ako fotografiramo neko tehničko – industrijsko staklo,  na fotografiji se po nečemu treba prepoznati da je ono baš u Rijeci. Impresiju stakla i Rijeke svaki autor može graditi na vlastiti način,  ovisno koliko razvije u sebi maštu i inventivnost. Prostor stvaranja je bezgraničan, a tema je jasna, nedvosmislena i čvrsta, čvršća od krhkog stakla:  STAKLO i RIJEKA 
Poklonimo našem gradu - gradu Rijeci za njen Dan STAKLO, taj krhki materijal kao fini i neminovni suplement  dugovječnosti i identiteta Rijeke i Riječana.' - Borislav Božić, prof. 

Pravila Natječaja i prijavnica→