Preskočite na glavni sadržaj

50 Poems for Snow 2021/22.: Fernando Pessoa

50 Poems for Snow 2021/22.: Fernando Pessoa
50 Poems for Snow je međunarodni pjesnički festival koji se u svakome gradu koji sudjeluje u manifestaciji održava na prvi dan snijega i to (uglavnom) noću i na otvorenom. Tada po tri pjesnika/-inje izvode nekoliko svojih pjesama, uz po jednu klasičnog autora kojemu je te godine festival posvećen. Ove zime festival je posvećen Fernandu Pessoi.
vrijeme: 29.11.2021. - 21.03.2022.
url: https://50poemsforsnow.tumblr.com/
Festival je pokrenut 2012. godine u Zagrebu na ideju Saše Šimprage i u organizaciji s pjesnikom Aleksandrom Hutom Konom. 
50 Poems for Snow je osim pjesničkog i  događanje koje ukazuje na klimatske promjene koje su uvjetovale sve manje snijega tamo gdje ga je nekad bilo u izobilju.
Festival se u Hrvatskoj ove zime održava u Zaprešiću, Osijeku, Zagrebu, Grabrovnici, Pitomači, Sisku, Bjelovaru, Otočcu, Koprivnici, Petrinji, Delnicama, Čakovcu, Požegi, Križevcima, Varaždinu i Velikoj Gorici, a od stranih gradova u Sarajevu, Doboju, Beogradu, Pančevu, Krakowu, Berlinu, Toulouseu, Sofiji, Velikom Tranovom, Edinburghu i Pragu. 
Iako kalendarska zima počinje tek 21. prosinca 2021. prva ovosezonska izdanja već su održana u Edinburghu, Delnicama, Sarajevu i Sofiji.
Lokalna izdanja 50 Poems for Snow, od pokretanja festivala koji 2022. godine slavi 10 godina, do sada su održana u više od 30 gradova i 15 zemalja.
Festival je hrvatski izvozni kulturni proizvod.