Preskočite na glavni sadržaj

23. Media Mediterranea Festival

23. Media Mediterranea Festival
23. Media Mediterranea Festival na temu 'Inscenirana autentičnost' održava se od 5. do 7. kolovoza 2021. u Puli, u organizaciji udruge Metamedij. 
vrijeme: 05.08.2021. - 07.08.2021.
url: https://metamedia.hr/

Temom festivala želi se preispitati odnos autentičnog i unaprijed isplaniranog i insceniranog – kako u kontekstu turizma iz kojeg taj pojam izvorno i dolazi, tako i u digitalnom okruženju distribucije informacija na društvenim mrežama i u medijima. Na ovu se temu nastavlja i tema radionice spekulativne dizajnerske prakse koja započinje od ponedjeljka 2. kolovoza i traje do 7. kolovoza, dakle subote koja je ujedno i zaključni dan festivala kada će biti održana izložba radova s radionice u prostoru Društva arhitekata Istre. Tema radionice je „Proširena autentičnost“ i njome se želi ispitati problem identiteta na društvenim mrežama u kontekstu distinkcije stvarnog i izmišljenog, a vodit će ju Jasna Dimitrovska (Berlin) i Peter Purg (Nova Gorica).

Festival se otvara u četvrtak, 5. kolovoza izložbom Zlatna lubenica 5.0 u SKUC-u. Radi se o izložbi koja je rezultat natječaja za mlade autorice i autore iz područja suvremenih umjetničkih praksi i specifično novomedijske umjetnosti. I ove je godine pristigao veliki broj prijava na natječaj i četveročlani žiri u sastavu Oleg Šuran (UMAS), Olga Majcen Linn (kustosica, Kontejner), Hrvoje Hiršl (umjetnik, istraživač i dizajner) i Anja Maleć (prošlogodišnja pobjednica) odabrao je sedam radova koji će biti predstavljeni na izložbi.

Izložba gostujućih autora bit će otvorena naredni dan, 6. kolovoza, na dvije lokacije: Centar za mir i razvoj i Augustov hram na Forumu. Na njoj će biti izloženi radovi novomedijskih umjetnika koji propituju različite teme. Autori su: Hrvoje Hiršl, Alex Brajković, Tjaša Kalkan, Luka Kedžo, Luana Lojić, Niko Mihaljević i Lana Stojićević.
Festival završava u subotu, 7. kolovoza, u prostoru DAI-SAI gdje će osim radova spekulativnog dizajna biti predstavljen i zvučni spekulativni soundscape kojeg potpisuje Branko Škara.
 
Osim Miletić i Ramljak na izložbi Zlatna lubenica će se predstaviti i Domagoj Burilović, Valerija Djanješić, Teuta Gatolin, Kristina Marić, Toni Mijač i Andrejs Poikāns.

Kustosku koncepciju potpisuje Ivana Tkalčić, a za rješenje vizualnog identiteta festivala zaslužan je dizajner Oleg Šuran.

Festival Media Mediterranea održava se od 1999. Programski je fokusiran je na područje novih medija i tehnologija, a za cilj ima edukaciju mladih autora iz područja novih medijskih kultura, međunarodnu promociju lokalnih autora, te jačanje produkcije lokalnih autora iz novomedijskih kulturnih praksi. 

Facebook događanje