festival

Međunarodni festival filmske glazbe i Film Festivals Days u Puli


vrijeme: 19.10.2019. - 21.10.2019.
mjesto: Pula

Međunarodni festival filmske glazbe i zvuka (International Sound & Film Music Festival – ISFMF), održava se ove godine sedmi put, a u Pulu, od 19. do 21. listopada, dovodi dobitnike nagrada Oscar, Emmy i Grammy. Osim toga, istovremeno se održava i prva europska konferencija za organizatore filmskih festivala Film Festivals Days.

Međunarodni festival filmske glazbe i zvuka će, osim što će sadržavati panele i predavanja za skladatelje, filmaše i sve filmske entuzijaste, dodijeliti i nagrade za najbolje skladatelje filmske glazbe. Tako će u nedjelju, 20. listopada, na ceremoniji Crystal Pine Awards biti dodijeljene nagrade u kategorijama: najbolja originalna glazba za dugometražni, dokumentarni i kratki film, nagrada za najbolji zvuk, nagrada za najbolju glazbu (Soundtrack) i nagrada za životno djelo. Na završnoj svečanosti će nastupati Elis Lovrić, Nina Kraljić, Ozren K. Glaser i Hollywood Film Music Quartet.

 

Svoj dolazak na festival i dodjelu nagrada potvrdili su Stephen Warbeck (dobitnik Oscara za glazbu u filmu Zaljubljeni Shakespeare), Gary Yershon (nominacija za Oscara za glazbu u filmu Gospodin Turner), Eddy Joseph (višestruko nominirani i nagrađivani inženjer zvuka koji je radio na filmovina James Bond - Casino Royale, Studengora, Evita, Harry Potter...), William Lyons (Marija I., kraljica Škotske, Miljenica, Elizabeta: Zlatno doba...), Gary Marlowe (nagrađivani njemački filmski skladatelj), Gorka Oteiza (osnivač medijske platforme SoundTrackFest) i mnogi drugi. Industry program festivala dostupan je na službenoj web stranici.

 

Osim ISFMF-a, istovremeno će se održavati prva europska konferencija za organizatore filmskih festivala Film Festivals Days. Na konferenciji će sudjelovati mnogi međunarodni gosti među kojima su Eric Franssen (Wallonie Bruxelles-Images), Patrick Ager (Motion Picture Association of America), te bivši predsjednik BAFTA Tim Corrie (British Academy of Film and Television Arts - BAFTA).

 

Cilj konferencije je pružiti europskim organizatorima filmskih festivala jedinstvenu platformu za edukaciju  organizatora filmskih festivala koja uključuje seminare, radionice i panele kojima će organizatori steći ili poboljšati svoje upravljačke vještine u svim sastavnim područjima organiziranja festivala: komunikaciji, ljudskim resursima, odnosima s javnošću, financijama i mnogim drugima.

 

Stručnjaci iz filmske industrije koji su ujedno i dio organizacijskog tima International Sound & Film Music Festivala, Carolina Duarte i Joseph Caristena, osnovali su Film Festival Days 2018. godine.

 

Program konferencije dostupan je na stranici Film Festival Days.

 

Izvor: HAVC
 

(nena.franicevic-zlatic@min-kulture.hr)

Preuzmite postojeći katalog u CSV formatu.   PREUZMI


   Ispiši stranicu

Uskoro:

 http://www.forum.tm/vijesti/cekate-animator-kulture-koji-je-odgojio-generacije-teslasa-i-koncarevaca-i-jos-uspjesnoOčito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpu