festival

Peti Festival kršćanskog kazališta


vrijeme: 23.05.2019. - 26.05.2019.
mjesto: Zagreb

Peti Festival kršćanskog kazališta održava se od 23. do 26. svibnja 2019. u Zagrebu, u Dvorani Sv. Franje na Sv. Duhu 31.

Festival će prvoga dana svečano otvoriti mjuzikl Svetac svega svijeta Nina Škrabea i Branka Barduna, u izvedbi Ansambla Kolbe i režiji Roberta Boškovića.

Mjuzikl je praizveden 29. lipnja 2018. godine i već je oduševio publiku diljem Hrvatske, Bosne i Hercegovine te hrvatske iseljenike u Njemačkoj. U petak, 24. svibnja održat će se Kaza-lišna večer u čast Rajmunda Kuparea, a program će voditi prof. dr. sc. Sanja Nikčević. Tijekom subotnjega jutra održat će se radionica Dramske igre, vježbe i tehnike u nastavi katoličkoga vjeronauka, namijenjena vjeroučiteljima i odgojiteljima u vjeri, a voditeljica je Nataša Roginek, vjeroučiteljica i dramska pedagoginja.

U subotu navečer program otvara predstava Rita Dramske sekcije Videki KUD-a Marof, a nastavlja ga izvedba oratorija Marija Pomoćnica, skladatelja Brune Vlaheka. Oratorij je nastao prema dramskom tekstu Kristine Gavran, dok je stihove prilagodila Ksenija Sanjković, a izvest će ga članovi zborova i orkestra Župe Marije Pomoćnice iz Zagreba, pod dirigentskim vodstvom Edija Vugrineca i u režiji Teje Agejev.

Posljednjega dana festivala, u nedjelju u 10,30 sati, najmlađe će uveseliti dvije predstave, prva je igrokaz, koji će imati dramska sekcija Mali prijatelji misija o Svecima zdravoljupcima, te Kazalište Škrabe izvedbom predstave Zemlja Čudesa, prema tekstu Nine Škrabea u režiji Klementine Škrabe a Festival će u večernjim satima zatvoriti članovi Frame iz Posušja predstavom Dvije majke, nastalom prema tekstu s. Ines Vujice u režiji fra Joze Hrkaća.

Na samom zatvaranju Festivala, uoči posljednje izvedbe, sjećanje na Vikija Glovackog izreći će g. Vladimir Gerić.
Peti festival financijski su podržali Ministarstvo kulture RH, Hrvatska provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca, Samostan Sv. Duha, Župa sv. Antuna Padovanskoga, a medijski su pokrovitelji Hrvatska katolička mreža, bitno.net, Laudato, Radio Marija i Presscut.


V. Festival kršćanskog kazališta 
23. -26. svibnja 2019.23. svibnja, ČETVRTAK
20.00 sati – SVEČANO OTVARANJE V. FESTIVALA KRŠĆANSKOG KAZALIŠTA
N. Škrabe – B. Bardun: Svetac svega svijeta, mjuzikl
Izvodi: Ansambl Kolbe

24. svibnja, PETAK
20.00 sati – Kazališna večer u čast Rajmunda Kuparea
Program vodi: prof. dr.sc. Sanja Nikčević

25. svibnja, SUBOTA
10.00 sati – Radionica: Dramske igre, vježbe i tehnike u nastavi katoličkog vjeronauka (potrebna prethodna prijava),
voditeljica radionice: Nataša Roginek, vjeroučiteljica i dramska pedagoginja
19.00 sati – T. Martan: Rita, predstava za djecu i mlade
Izvodi: Dramska sekcija Videki KUD-a „Marof“
20.00 sati – K. Gavran – B. Vlahek: Marija Pomoćnica, oratorij
Izvode: Župni zborovi župe Marije Pomoćnice iz Zagreba

26. svibnja, NEDJELJA
10.30 sati – Lj. Bosilj: Sveci zdravoljupci, predstava za djecu
Izvode: Mali prijatelji misija – dramska sekcija iz župe sv. Antuna Padovanskoga na Svetom Duhu
11.00 sati – N. Škrabe: Zemlja čudesa, predstava za djecu
Izvodi: Kazalište Škrabe

20.00 sati – ZATVARANJE V. FESTIVALA KRŠĆANSKOG KAZALIŠTA
Kazališna večer u spomen na Vikija Glovackog
gost: Vladimir Gerić
I. Vujica: Dvije majke, drama
Izvodi: Frama Posušje

Opširnije:
https://www.facebook.com/festivalkrskaz/


(nena.franicevic-zlatic@min-kulture.hr)

Preuzmite postojeći katalog u CSV formatu.   PREUZMI


   Ispiši stranicu

Uskoro:

 http://www.forum.tm/vijesti/cekate-animator-kulture-koji-je-odgojio-generacije-teslasa-i-koncarevaca-i-jos-uspjesnoOčito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpu