natječaj

Natječaj za multimedijalnu izložbu 'Vodič kroz galaksiju' u sklopu ReArt festivala 2019.


prijava: 20.05.2019.

Pozivaju se umjetnici da se prijave za sudjelovanje na žiriranoj grupnoj izložbi koja će se održati u sklopu ReArt festivala od 14. do 16. lipnja 2019. godine u galeriji Kazamat, Osijek. Rok za prijavu: do 20. svibanj 2019.

Izložbeni dio programa, svake godine čini neizostavan dio ReArt festivala te je pri svakom svome izdanju određen pojedinom tematikom i načinom umjetničkog izražaja, a ovogodišnja će multimedijalna izložba pretočiti galaktičko iskustvo u gradskim galerijskim prostorima. 
ReArt festival već petu godinu za redom stvara i održava platformu za promicanje likovne umjetnosti, stvaralaštva afirmiranih i neafirmiranih umjetnika, a sve s ciljem povezivanja lokalne zajednice s raznolikim umjetničkim praksama pri čemu svi sudionici postaju vidljivima u medijskom i javnom prostoru.

Multimedijalnom izložbom „Vodič kroz galaksiju“ u prostorima Galerije Kazamat nastavlja se umjetnička izložbena praksa ReArt festivala.
Program izložbe objedinit će umjetničke audiovizualne intervencije kroz predstavljanje relevantnih multimedijalnih umjetnika  čiji će se radovi voditi motivom svemira. Tematskim pristupom radovima kroz ReArtovu platformu svake godine propituju se novi motivi otvarajući tako neiscrpan izvor inovativnih ideja za umjetničko stvaranje.
Izložbeni program planirano je provesti i prezentirati u sklopu ReArt festivala kojeg također čine brojne predstave, radionice, gostovanja umjetničkih festivala i udruga, umjetnički performansi, glazba, film, kreativni sajam te predavanja u kreativnom ambijentu te ugodnom i toplom okruženju tijekom lipnja 2019. godine.

Propozicije:
1. Pravo sudjelovanja na natječaju imaju svi autori i/ili autorske grupe s područja Republike Hrvatske,  kao i oni koji su svojim djelovanjem vezani uz Hrvatsku.             
2. Svaki autor i autorska grupa imaju pravo prijave i sudjelovanja na festivalu s najviše 3 (tri) rada.
3. Radovi se prijavljuju na posebnoj prijavnici.
4. Multimedijalni radovi  trebaju biti izvedeni u zatvorenom prostoru galerije Kazamat.
5. U obzir dolaze svi vizualni izričaji suvremene umjetničke prakse posebice rad s novim tehnologijama (video/audio radovi ). Razmatrat će se prijedlozi projekata koji vode računa o prostornim kapacitetima galerije Kazamat.
 
Tehnički uvjeti:
Projekti trebaju sadržavati:
-Prijava treba sadržavati opis projekta uz obaveznu vizualnu dokumentaciju (foto/video, skice), radnu biografiju autora i tehničke potrebe za izvedbu likovnog postava.
Slanje prijedloga: prijedlozi radova sa prijavnicom za likovno-urbane instalacije se šalju u digitalnom obliku na e-mail adresu:  reartizlozbe@gmail.com
 
Opći uvjeti za izlaganje :
Prijavom rada autori pristaju na uvjete ovoga poziva, kao i na javno izlaganje i publiciranje  rada.
Festival zadržava pravo fotografiranja svih prijavljenih djela, objavljivanja djela i dostavljene grafičke dokumentacije u katalogu, te pravo na njihovo korištenje u reklamne i dokumentacijske svrhe bez naknade.
Rok za prijavu: do 20. svibanj 2019.
O ishodu selekcijskog postupka sudionici će biti obaviješteni e-poštom do 25. svibnja 2019. godine.
Multimedijalna izložba ''Vodič kroz galaksiju''  bit će otvorena od 14. do 17. lipnja 2019. godine u sklopu ReArt festivala.
 
Članovi žirija:
Valentina Grubačević , mag,educa. Likovne kulture, voditeljica ReArt festivala
Marija Vidaković- Tulić , mag, educa. Likovne kulture, voditeljica umjetničkog programa
Slađana Zubić, mag. educa. Likovne kulture, voditeljica umjetničkog progama
 
http://reartfestival.blogspot.hr/
https://hr-hr.facebook.com/reart.fest/(D.H.F., 03.05.2019)

Preuzmite postojeći katalog u CSV formatu.   PREUZMI


   Ispiši stranicu

 http://www.forum.tm/vijesti/cekate-animator-kulture-koji-je-odgojio-generacije-teslasa-i-koncarevaca-i-jos-uspjesnoOčito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpu