natječaj, nagrada

Otvorene prijave za Godišnje nagrade Hrvatske komore arhitekata za 2018.


vrijeme: 06.02.2019.
prijava: 25.02.2019.

Hrvatska komora arhitekata (HKA) objavila je javni poziv za prijave za Godišnje nagrade Hrvatske komore arhitekata za 2018. godinu.

Svečana dodjela priznanja koje ta strukovna institucija dodjeljuje za istaknuti doprinos u područjima arhitekture, urbanizma i konceptualnih istraživanja bit će upriličena na "Danima arhitekata 3.0" koji se ove godine održavaju u Splitu od 4. do 6. travnja. 

Kako se ističe u priopćenju, cilj dodjele nagrada Komore arhitekata je promicanje izvrsnosti, etičnosti i društvene odgovornosti arhitektonskog i urbanističkog stvaralaštva članova Komore te podizanje ugleda struke u široj javnosti.

"Nužno je kontinuirano nagrađivati i promicati kvalitetne arhitektonske i urbanističke projekte jer je prostor ono što ostaje iza nas budućim generacijama. Zato ćemo, sad već treću godinu za radom, dodijeliti Medalju za arhitekturu, Medalju za urbanizam i Medalju za konceptualni pothvat", ističe u priopćenju predsjednica Komore arhitekata Željka Jurković.

Medalja za arhitekturu dodijelit će se inovativnom i originalno izvedenom arhitektonskom djelu, dok je Medalja za urbanizam namijenjena izvedenim urbanističkim ostvarenjima, usvojenim prostornim i urbanističkim planovima, prostorno-planskim i urbanističkim studijama i idejnim rješenjima.

Konkurenti za Medalju za konceptualni pothvat su izvedeni ili neizvedeni projekti, prijedlozi, studije, stručne ili teorijske rasprave, izložbe ili filmovi iz područja arhitekture i urbanizma. Nagrada će se dodijeliti konceptualnom pothvatu koji predstavlja snažan, hrabar i jasan konceptualni refleks struke na izazove vremena.

Laureate će kao i do sada odabrati Ocjenjivački sud koji se sastoji od iznimno renomiranih hrvatskih arhitekata, akademika Nikole Bašića i Mladena Obada Šćitarocija, prof. Ante Kuzmanića,  prof. dr. sc. Karin Šerman i Tomislava Ćurkovića.

Rok za predaju prijedloga za nagrade je 25. veljače 2019. godine, a ocjenjivanje i dodjela nagrada provest će se sukladno Pravilniku o dodjeli godišnjih nagrada. Imena dobitnika nagrada bit će javno objavljena na svečanosti u okviru godišnje strukovne konferencije Hrvatske komore arhitekata "Dani arhitekata 3.0" u Splitu.

Prošlogodišnji dobitnici Medalje za arhitekturu su Svebor Andrijević i Luka Korlaet, autori projekta "Stambeni sklop Jordanovac" u Zagrebu. Zoran Hebar, autor projekta "Revitalizacija prostora uz rijeku Savu u Zagrebu, s osvrtom na uređenje toka u cjelini" dobitnik je Medalje za urbanizam, dok je Dinko Peračić, autor Muzeja moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci u nastajanju, dobitnik Medalje za konceptualni pothvat. (Hina)

https://www.arhitekti-hka.hr/


(D.H.F., 06.02.2019)

Preuzmite postojeći katalog u CSV formatu.   PREUZMI


   Ispiši stranicu

 http://www.forum.tm/vijesti/cekate-animator-kulture-koji-je-odgojio-generacije-teslasa-i-koncarevaca-i-jos-uspjesnoOčito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpu