radionica, kolonija, djeca, mladi

Likovne radionice Moderne galerije za vrijeme zimskih praznika


vrijeme: 03.01.2018. - 12.01.2018.
mjesto: Zagreb; Moderna galerija, Andrije Hebranga 1

Zagrebačka Moderna galerija organizira program edukativno-likovnih radionica koje će se održati u vrijeme zimskih praznika, u siječnju 2018.
 
Broj sudionika likovno-edukativnih sadržaja Moderne galerije ograničen je na 15-ak stoga je sudjelovanje potrebno prethodno najaviti na e-mail: modernagalerija.edukacija@gmail.com ili telefonom na 091 768 7286 (Iris Poljan, voditeljica likovnih radionica), 01 60 410 55 (Blagajna MG) od utorka do petka od 9 do 16 sati, a subotom i nedjeljom od 9 do 14 sati. Sudjelovanje se naplaćuje 20 kn, a za djecu do 7 godina je besplatno.

 

1. Likovna radionica Otisci

srijeda, 3. siječnja 2018., 11.30 – 13 sati

 

Na likovnoj radionici upoznajemo karakteristike stvaralaštva Borisa Demura. Istražujemo proces i specifičnosti njegova slikarskog izražavanja. Kreativni zadatak je prepustiti se spontanosti, igri i otkriti beskrajne mogućnosti otiskivanja.

 

Tehnika izražavanja: tempere

 

2. Kiparska radionica Pokret

četvrtak, 4. siječnja 2018., 16 – 17.30 sati

 

Kiparska djela umjetnika Koste Angeli Radovanija inspirirati će naše kreativno stvaralaštvo. Potaknuti njegovim skulpturama istražujemo kako na različite načine prikazati pokret. Kiparski se izražavamo u tehnici gline.

 

Tehnika izražavanja: glina

 

3. Crtačka radionica Linea

utorak, 9. siječnja 2018., 11.30 – 13 sati

 

Pridružite nam se u otkrivanju prisutnosti linije i njene neizostavne uloge u umjetničkom stvaralaštvu. Kakve linije mogu biti i kako se njima možemo izraziti istražujemo u galerijskom postavu. Kreativni zadatak potaknut je mišlju – što ako liniji nema kraja?

Vaše crtačke odgovore usporediti ćemo na kraju radionice.

 

Tehnika: pastele, ugljen

 

4. Slikarska radionica Kubistička slika

srijeda, 10. siječnja 2018., 11.30 – 13 sati

 

Stvaralaštvo Vladimira Varlaja vizualno će nas potaknuti na razmišljanje o karakteristikama kubističkog prikazivanja. Poigrat ćemo se s tim razmišljanjem i otkriti kako pomoću jednostavnih geometrijskih likova i tijela na slici prikazati prostor.

 

Tehnika: tempere

 

5. Kiparska radionica Vunena skulptura

četvrtak, 11. siječnja 2018., 16 – 17.30 sati

 

Na likovnoj radionici istražujemo mogućnosti upotrebe raznovrsnih materijala pri izradi kiparskih djela. Potaknuti stvaralaštvom kipara 20. stoljeća razgovaramo o kiparskoj formi, materijalima te izrađujemo skice za vlastito umjetničko djelo. Kreativni zadatak je stvoriti skulpturu iz vune.

 

Tehnika: vuna

 

6. Likovna radionica Igra asocijacije

petak, 12. siječnja 2018., 11.30 - 13 sati

 

Pridružite nam se u istraživanju slikarstva Otona Postružnika. Različite vizualne asocijacije potaknut će nas na istraživanje mogućnosti izražavanja mrljom. Kreativni zadatak otkrit će nam vaše likovne asocijacije.

 

Tehnika: akvarel
 

(R.P.B., 03.01.2018)

Preuzmite postojeći katalog u CSV formatu.   PREUZMI


   Ispiši stranicu

 http://www.forum.tm/vijesti/cekate-animator-kulture-koji-je-odgojio-generacije-teslasa-i-koncarevaca-i-jos-uspjesnoOčito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpu