natječaj

Foto natječaj Montraker 2017.


vrijeme: 22.08.2017.
prijava: 15.09.2017.

Pučko otvoreno učilište Poreč i Turistička zajenica Općine Vrsar raspisuju Foto natječaj Montraker 2017. Natječaj se organizira kao dodatni program Međunarodne studentske kiparske škole Montraker koja se održava od 28. kolovoza do 9. rujna 2017. godine.  
Škola je nastala kao platforma za praktični rad studenata likovnih akademija, smjera kiparstva. Od 1991. godine nastalo je više od stotinjak skulptura u kamenu koje su postavljene u Vrsaru i okolici.
 
Teme

Natjecatelji mogu birati između dvije teme:
 
• Skulptura u nastajanju
Fotografiraju se sudionici  27. međunarodne studentske kiparske škole Montraker koji će od 28. kolovoza do 9. rujna stvarati skulpture u kamenu u istoimenom kamenolomu u Vrsaru.  Radno vrijeme studenata je od 8 – 12 i 16 – 19 sati, svaki dan osim nedjelje.
 
• Skulptura u prostoru
Fotografiraju se skulpture koje su nastale od 1991. godine u radu Međunarodne studentske kiparske škole Montraker i koje su postavljene u javni prostor Vrsara. Naglasak je na odnosu skulpture i prostora oko nje. Kartu Vrsara sa obilježenim lokacijama skulptura natjecatelji mogu zatražiti u uredu Turističke zajednice Općine Vrsar.

Prijava
 
Svaki natjecatelj može prijaviti do tri fotografije.

Kod prijave treba upisati slijedeće podatke:
- ime i prezime, adresu, broj telefona i nazive fotografija.
Fotografije za prijavu ne smiju prelaziti 500 kb po fotografiji.

Fotografije se šalju digitalno na e-mail montraker@poup.hr najkasnije do 15. rujna 2017. godine. U naslovu e-maila obavezno napisati ZA FOTO NATJEČAJ MONTRAKER 2017.
 
Žiri i nagrade
 
Pristigle fotografije će pregledati žiri u sastavu:
Patricia Počanić, povjesničarka umjetnosti,
Sebastijan Vojvoda, akademski slikar i
Andi Bančić, profesor likovne kulture.
 
Žiri će odabrati tri najbolje fotografije koje će dobiti slijedeće nagrade: 
  1. nagrada: 3.000 kn
  2. nagrada: 2.000 kn
  3. nagrada: 1.000 kn
Žiri će napraviti i uži izbor fotografija koje će biti izložene na izložbi u rujnu 2018. godine u sklopu programa Međunarodne studentske kiparske škole Montraker.
 
Organizatori si osiguravaju pravo korištenja nagrađenih fotografija u propagandnim materijalima te se obavezuju navesti ime autora kod svakog objavljivanja.
 
Dodatne informacije možete zatražiti na e-mail adresi montraker@poup.hr i broju telefona 091 431 59 59 (zvati od 8 - 15 h).
 

(D.H.F., 22.08.2017)

Preuzmite postojeći katalog u CSV formatu.   PREUZMI


   Ispiši stranicu

 http://www.forum.tm/vijesti/cekate-animator-kulture-koji-je-odgojio-generacije-teslasa-i-koncarevaca-i-jos-uspjesnoOčito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpu