natječaj

Poziv za prijavu novih skladbi za Jazz orkestar HRT-a


prijava: 15.09.2017.

Jazz orkestar HRT-a objavljuje poziv za prijavu skladbi između kojih će se izabrati one koje će orkestar, pod ravnanjem Andreasa Marinella, izvesti u sklopu svoje sezone 15. studenoga 2017. Rok za prijavu je 15. rujna 2017.

Hrvatska radiotelevizija – RJ Glazba  – Jazz orkestar HRT-a

OBJAVLJUJU

POZIV

za prijavu novih skladbi koje će sudjelovati u izboru za izvedbu u sklopu koncerta u sezoni Jazz orkestra HRT-a pod ravnanjem Andreasa Marinella, 15. studenog 2017. u Studiju Zvonimir Bajsić.

Razmatrat će se isključivo izvorne skladbe u trajanju do 12 minuta koje nikad nisu bile javno izvedene, a namijenjene su jazz orkestru, bez solista ili sa solističkom dionicom (u izvedbi samog skladatelja). Jazz orkestar podrazumijeva standardni big band u sastavu:

– 2 alt saksofon, sopran saksofon, flauta, klarinet
– 1 tenor saksofon, sopran saksofon, klarinet
– 1 tenor saksofon, sopran saksofon, klarinet, bas-klarinet, flauta
– 1 bariton saksofon, bas klarinet, flauta
– 4 trube (krilnice)
– 3 trombona, 1 bas trombon
– ritam-sekcija: gitara, klavir, kontrabas (bas-gitara), bubnjevi

Jedan skladatelj/skladateljica može sudjelovati u izboru isključivo s jednom skladbom.

O izboru skladbi odlučivat će stručno povjerenstvo u sastavu: Andreas Marinello (šef-dirigent Jazz orkestra HRT-a) te Miro Kadoić i Luka Žužić (članovi Jazz orkestra HRT-a).

Od svih prijavljenih skladbi, stručno povjerenstvo izabrat će do 10 najboljih koje će biti praizvedene u sklopu koncerta Jazz orkestra HRT-a 15. studenog 2017. u Studiju Zvonimir Bajsić na HRT-u. Kriteriji za odabir bit će: izvornost ideje, razina invencije, kvaliteta skladateljsko-tehničke razrade i orkestracije. Ako kriterije zadovoljni manji broj skladbi od broja potrebnog za cjelovečernji koncert, odabrane skladbe će biti praizvedene, a ostatak programa će se popuniti baštinjenim djelima hrvatskih autora prema izboru šefa dirigenta Jazz orkestra HRT-a.

Skladatelji u natječaju sudjeluju bez naknade. Za izvedbu odabranih skladbi te njihovo eventualno trajno tonsko snimanje, skladateljima se ne plaća naknada. Skladatelji koji sudjeluju u izvedbi svojih skladbi kao solisti, nastupaju bez naknade.

Partiture i dionice skladatelji su dužni predati u PDF formatu na CD-ROM nosaču. Rok predaje radova je do 15. rujna 2017., osobno ili poštom na adresu:

Ksenija Pećanić
RJ Glazba
Prisavlje 3,
10 000 Zagreb

Rezultati poziva bit će objavljeni na web stranici http://glazba.hrt.hr 1. listopada 2016.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti rukovoditeljici RJ Glazba, Ivani Kocelj na e-mail adresu: ivana.kocelj@hrt.hr.

 

(D.H.F., 21.08.2017)

Preuzmite postojeći katalog u CSV formatu.   PREUZMI


   Ispiši stranicu

 http://www.forum.tm/vijesti/cekate-animator-kulture-koji-je-odgojio-generacije-teslasa-i-koncarevaca-i-jos-uspjesnoOčito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpu