info - novi mediji, digitalna umjetnost


x ostalo

'Hrvatski zvukopis' - zvučna aplikacija koja promovira kratke priče hrvatskih autora

'Hrvatski zvukopis' je mobilna aplikacija koja poziva publiku kroz zvučno i interaktivno putovanje, a projicira se kroz cijelu seriju poetičnih i delikatnih priča nasuprot banalne svakodnevice.
 
predavanje, tribina, projekcija

Lička Majka od Utjehe - predavanje uz projekciju filma

U sklopu adventskih događanja u Gradskoj knjižnici Velika Gorica na samom početku prosinca već tradicionalno se predstavlja projekt digitaliziranog snimanja hrvatske mariološke baštine. U knjižnici gostuju dr.sc. Hrvojka Mihanović Salopek i prof. Alojzije Prosoli koji će u ponedjeljak, 2. prosinca, u 19 sati, u Središnjem odjelu za odrasle uz predavanje predstaviti film 'Lička Majka od Utjehe'.
 
obavijest

Završena prva faza digitalizacije Bjelovarskog lista

U suradnji dviju kulturnih ustanova, Narodne knjižnice 'Petar Preradović' i Državnog arhiva u Bjelovaru, a uz potporu Ministarstva kulture RH digitaliziran je Bjelovarski list, najdugovječniji bjelovarski tjednik.
 
obavijest

Vrijedne zbirke dubrovačke Znanstvene knjižnice dostupne u digitalnom obliku

Digitalni repozitorij dubrovačke Znanstvene knjižnice (ZDUR) predstavljen je u četvrtak u Dubrovačkim knjižnicama u sklopu Dana europske kulturne baštine, a rezultat je višegodišnjeg rada na digitalizaciji vrijednih i rijetkih izdanja u vlasništvu knjižnice.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Active For Culture – Gruzija

Active For Culture traži partnere za prijavu na poziv programa Kreativna Europa: Potpora za europske projekte suradnje (2020.) u okviru potprograma Kultura. Active For Culture je nezavisna neprofitna organizacija djelatna u području novo-medijske umjetnosti, istaknuta svojim radom na pokretanju prvog gruzijskog arhiva video umjetnosti i pokretne slike (The 1stGeorgian Video Art & Moving Image Archive).
 
x ostalo

Digitalne transformacije u Europi - o čemu je riječ?

U tijeku je ciljano savjetovanje o smjernicama za prve dvije godine prijedloga programa Digitalna Europa. Svrha je ovog savjetovanja prikupiti stavove dionika o ključnim područjima, elementima i prioritetima početnih faza budućeg EU-ovog programa Digitalna Europa.
 
radionica, kolonija

Radionica arhiviranja audiovizualnih formata i pohrane sadržaja u community arhiv

U sklopu projekta Dvadeset i pet godina nezavisnog umjetničkog aktivizma u Domu mladih održat će se dvije radionice na temu arhiviranja audiovizualnih formata te pohrane i korištenja proizišle arhivske građe unutar projektom planiranog community arhiva.
 
najave

DUMP #0001: Ivana Tkalčić

DUMP #0001 – artist talk Ivane Tkalčić održava se u subotu, 21. rujna, u 17 sati, u prostorima hacklaba01 u AKC Medika, Pierottijeva 11, Zagreb.
 
obavijest

Hrvatski školski rječnik od sad dostupan i online

Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje priopćio je u petak da je tiskano izdanje jednojezičnog normativnog 'Školskog rječnika hrvatskoga jezika', namijenjenog učenicima osnovne i srednje škole, dobilo svoje digitalno izdanje, dostupno na poveznici rječnik.hr.
 
obavijest

Objavljen 'ženski prozni blok': Bagić, Gašpar, Kardum, Lukšić, Skazlić, Verde

U ovogodišnjem 'ženskom proznom bloku' čitateljima Besplatnih elektroničkih knjiga je na raspolaganju čak šest naslova – romani Mihaele Gašpar, Aleksandre Kardum i Irene Lukšić, zbirke kratkih priča Aide Bagić i Nataše Sklazlić te prozni zapisi Nore Verde.
 
natječaj

Natječaj za produkciju novog rada i izlaganje u Galeriji Miroslav Kraljević

Galerija Miroslav Kraljević poziva vizualne, novomedijske i performativne umjetnike/-ce i istraživače/-ice iz drugih područja na sudjelovanje u natječaju za produkciju novoga rada u području suvremene umjetnosti. Rok za prijavu je 8. svibanj 2019. 
 
izložba

Izložba studenata Novih medija (ALU Zagreb) u Galeriji Prozori

Galerija Prozori u Zagrebu najavljuje izložbu radova studenata diplomskog studija na Akademiji likovnih umjetnosti, smjer Novi mediji. Izložba pod nazivom 'Prostor između' otvara se 25. ožujka u 19 sati. U sklopu izložbe, koja ostaje otvorena do 30. ovoga mjeseca, održat će se performansi i radionica.
 
obavijest

Do kraja godine još 20 novih naslova besplatno dostupno u okviru projekta BEK

U okviru projekta Besplatne elektroničke knjige Društva za promicanje književnosti na novim medijima (Elektronickeknjige.com) tijekom 2019. bit će objavljeno 14 probranih naslova suvremene hrvatske književne produkcije u bibliotekama 'Online' i 'Mali rakun' te još šest naslova istaknutih riječkih autorica i autora u novom kolu biblioteke 'elektroRI'.
 
natječaj, festival

Natječaj za izlaganje u sklopu ZEZ festivala

Zavod za eksperimentalni zvuk poziva umjetnike da prijave svoje audio/vizualne eksperimente za ovogodišnju 'Izložbu zvuka', koja će otvoriti drugo izdanje ZEZ festivala 10. travnja 2019. Rok za prijavu je 3. ožujka. 
 
obavijest

Bug Future Show okupio više od dvije tisuće posjetitelja

Šesti Bug Future Show (BFS) u četvrtak je u zagrebačkom Kinu Europa okupio više od dvije tisuće posjetitelja te brojne domaće i predavače iz svijeta, na njemu su predstavljeni najnoviji tehnološki, komunikacijski i društveni trendovi, čime je potvrdio svoju međunarodnu razinu, ocjenjuju organizatori.
 
izložba

Izložba video-instalacija Antje Ehmann u KIC-u

Među brojnim filmskim projekcijama, ovogodišnje, 12. Filmske mutacije: festival nevidljivog filma donosi i izložbu umjetnice i kustostice Antje Ehmann. Izložba je otvorena 27. siječnja u Galeriji na katu Kulturno-informativnog centra (KIC). 
 
obavijest

Novi broj e-časopisa Artos: O jučer kroz danas u sutra

Novi broj gotovo u potpunosti je okrenut studentima, kroz prizmu jučerašnjice i današnjice za sutrašnjicu. Artosov otruli stol bavi se umjetnošću mladih i umjetnošću za mlade, tema broja je 50 godina od 1968., a društvo joj rade teme Poljsko alternativno kazalište i Pionirski koraci hrvatske art terapije.
 
obavijest

Besplatne elektroničke knjige: preuzimanje e-knjiga poraslo za 21 posto

112 posto više korisnika projekta preuzelo je na svoje uređaje 21 posto više e-knjiga, a s 19 novoobjavljenih naslova njihov se broj popeo na 219, kao što je i s ovogodišnjih 449.780 premašena brojka od ukupno dva i pol milijuna korisnika…
 
radionica, kolonija

Brzo i jednostavno do web stranice na Mreži hrvatske kulture

U organizaciji novoosnovane Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Primorsko-goranske županije i suorganizaciji Hrvatskog sabora kulture, održat će se radionica 'Brzo i jednostavno do web stranice na Mreži hrvatske kulture' koja je namijenjena svima Vama koji ste zainteresirani za izradu vlastite web stranice na Mreži hrvatske kulture. Radionica će se održati 17. prosinca, u 18,30 sati, u Gradskoj vijećnici na adresi: Korzo 16, Rijeka.
 
obavijest

Na redizajniranim stranicama objavljen klasik svjetske književnosti

Na redizajniranim mrežnim stranicama projekta Besplatne elektroničke knjige (BEK) objavljen je još jedan svjetski klasik – pripovijest 'Čudnovat slučaj dr. Jekylla i g. Hydea' Roberta Louisa Stevensona, u prijevodu Kristine Vlašić.
 
sajam

7. Reboot Infogamer sajam u Zagrebu

Sedmo izdanje Reboot Infogamer sajma održava se od 21. do 25. studenoga u sedam dvorana Zagrebačkog velesajma, gdje će se predstaviti preko 100 nezavisnih izlagača iz cijele Europe i šire.
 
festival

/'fu:bar/ 2018. — festival glitch umjetnosti

Prvoga vikenda u listopadu počinje četvrti /'fu:bar/, participativno događanje s tematikom greške u novomedijskoj umjetnosti i procesu njenoga nastanka.
 
festival

Vector Hack – prvi svjetski festival analogne vektorske grafike

Vector Hack je prvi ikad Međunarodni festival analogne vektorske grafike koji će se održati od 1. do 4. listopada u Zagrebu (Tehnički muzej), te od 5. do 7. listopada u Ljubljani (kulturni centar osmo/za).
 
obavijest

Besplatne elektroničke knjige: objavljen ženski prozni blok

Društvo za promicanje književnosti na novim medijima (DPKM) objavilo je u okviru projekta Besplatne elektroničke knjige (BEK) tri prozna naslova hrvatskih spisateljica – 'Koliko sam puta okidala s boka' Suzane Matić, 'Tuđi život' Marine Vujčić i 'Iščekivanje' Darije Žilić.
 
izložba

Izložba Electro // Biohack Friendly u Zaprešiću

Izložba Electro // Biohack Friendly predstavlja presjek radova iz višegodišnje intermedijalne produkcije Radionina laba kojima je lab otvorio svoje polje djelovanja kroz simbiozu umjetnosti, znanosti, tehnologije i umjetnosti. Otvorenje izložbe u Galeriji Razvid, POU Zaprešić, održat će se u petak, 31.08.2018. u 20 sati. 
 
natječaj

Currents New Media 2019 (Santa Fe, New Mexico) – prijave

Međunarodni novomedijski umjetnički festival – Currents New Media, predstavlja radove koji pomiču granice umjetnosti i tehnologije. Objavljen je poziv za deseto izdanje izložbe koja će se održati od 7. do 23. lipnja 2019. u gradu Sana Fe, Novi Meksiko, SAD.  
 
radionica, kolonija, djeca, mladi

STEM auto 2018. – besplatne radionice u Koprivnici

Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM) u projektu STEM auto, u suradnji s Knjižnicom i čitaonicom 'Fran Galović' Koprivnica, organizira besplatnu radionicu programiranja, robotike i digitalne pismenosti za djecu. Radionica se održava u Čitaonici tiska (1. kat) Knjižnice i čitaonice 'Fran Galović' Koprivnica u ponedjeljak, 30.7., s početkom u 10 sati.
 
natječaj

Konstfack University of Arts, Crafts and Design - prijave na doktorske programe

U tijeku su prijave na doktorske programe u umjetnosti, tehnologiji i dizajnu koji se održavaju na Konstfack University College of Arts, Crafts and Design i Royal Institute of Technology (KTH) u Stockholmu. Rok za prijave je 23. kolovoza 2018., a primaju se četiri kandidata!
 
obavijest

Besplatne elektroničke knjige: Više od milijun i pol čitanja e-knjiga

U prvom je polugodištu 120 tisuća korisnika preuzelo na svoje uređaje 35 tisuća e-knjiga, dok ih je online čitano više od 53 tisuće. Ukupno je dosad čitano i/ili preuzeto više od milijun i pol e-knjiga.
 
izložba

Izložba Nadije Mustapić i Tonija Meštrovića 'Pogled s Golog Brda'

Izložba umjetnice Nadije Mustapić i umjetnika Tonija Meštrovića u Studiu Golo Brdo, Rovinjsko Selo, otvara se u petak, 22. lipnja 2018. u 20.30 sati.
 
natječaj

Otvoren je natječaj za Nagradu za književnost na društvenim mrežama

Udruga Kultipraktik raspisuje natječaj za dodjelu godišnje Nagrade Post scriptum za književnost na društvenim mrežama. Nagrada se dodjeljuje na KaLibar festivalu u Zadru, a sastoji se od nastupa na festivalu, priznanja i objave knjige kod uglednog izdavača sa svim pripadajućim autorskim pravima, te eventualno od sponzorskih financijskih i robnih donacija. Prijaviti se treba do 15. 7. 2018.!
 
okrugli stol

'Utjecaj Strategije jedinstvenog digitalnog tržišta na kulturu i medije u Hrvatskoj'

U sklopu aktivnosti Jean Monnet projekta 'EU kompetencije i nacionalne kulturne politike: kritički dijalozi' (CULPOL), Institut za razvoj i međunarodne odnose (IRMO) organizira međunarodni okrugli stol 'Utjecaj Strategije jedinstvenog digitalnog tržišta na kulturu i medije u Hrvatskoj' koji će se održati u Vijećnici Pravnog fakulteta u Zagrebu od 19. do 20. travnja 2018.
 
obavijest

Kamen na cesti: granice, opresija i imperativ solidarnosti

Centar za ženske studije, u suradnji s Odsjekom za komparativnu književnost Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, predstavlja elektronički zbornik 12 radova pod nazivom 'Kamen na cesti: granice, opresija i imperativ solidarnosti', zbornik radova sa znanstvenog skupa 'Marija Jurić Zagorka – život, djelo, nasljeđe / Preko granica: opresija i imperativ solidarnosti' održanog 25.-26. studenog 2016. u sklopu 10. Dana Marije Jurić Zagorke.
 
radionica, kolonija

Radionica ‘ArduTouch synthesizer’ Mitcha Altmana

Radionica ‘ArduTouch synthesizer’ pod vodstvom američkog izumitelja i hakera Mitcha Altmana održava se u utorak i srijedu, 27. i 28. ožujka, od 18 do 21 sati u Radioninom labu na adresi Kruge 48/2. Mitch Altman nalazi se u Radioni na rezidencijalnom programu hacker-in-residence tijekom ožujka i travnja 2018. radeći zajedno sa zajednicom laba. Prijave se primaju do 25. ožujka 2018.!
 
predstavljanje

Predstavljanje pjesničkog portala 'Pjesnici Ane Horvat'>>>

 
 
nagrada

Prva mobilna aplikacija NSK 'Pozdrav iz Zagreba' jedna je od najboljih marketinških kampanja knjižnica u svijetu

Mobilna aplikacija 'Pozdrav iz Zagreba' Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu proglašena je jednom od najboljih svjetskih kampanja knjižnica na ovogodišnjem natječaju za IFLA-inu međunarodnu nagradu za marketing BibLibre za 2018. godinu.
 
natječaj

Centar za mlade Bunker - poziv za izlaganje

Pozivaju se mladi i umjetnici starosne dobi 15 – 30 godina života da šalju prijave za izlaganje u 2019. godini u Centru za mlade Bunker. Izlagati se mogu djela u svim likovnim tehnikama i medijima; slikarstvo, kiparstvo, grafika, crteži, fotografija, instalacija, video, prostorne intervencije, novi mediji... Prijave se primaju do 1. srpnja 2018. godine.
 
najave

Dani medijske pismenosti

Agencija za elektroničke medije i UNICEF s partnerima pokreću Dane medijske pismenosti, koji će se održati od 19. do 21. travnja, objavio je Ured UNICEF-a za Hrvatsku.
 
predstavljanje

Sjećanja na 20. stoljeće - kontroverzno stoljeće kroz sudbine običnih ljudi

Predstavljanje nove web stranice Hrvatskog povijesnog muzeja pod nazivom 'Sjećanja na 20. stoljeće: Izbor dokumenata iz osobnih i obiteljskih ostavština HPM-a', održat će se u četvrtak, 8. ožujka, u 11 sati, u prostorijama Muzejskog dokumentacijskog centra u Zagrebu.
 
radionica, kolonija

Radionica ‘Udaljeni senzori – SmartZG’

Radionica pod vodstvom Gorana Mahovlića pod nazivom ‘Udaljeni senzori – SmartZG’ održat će se u subotu i nedjelju, 24. i 25. veljače od 15 do 19 sati u Radioni. Prijave traju do 22. veljače 2018.!
 
obavijest

Javno savjetovanje o lažnim vijestima i dezinformiranju putem Interneta

Javno savjetovanje o lažnim vijestima i dezinformiranju putem Interneta Europske komisije održava se do 23. veljače 2018. U savjetovanju možete sudjelovati kao građanin ili kao pravni subjekt i novinar.
 
x ostalo

BEK: Dvjesto besplatnih naslova i više od dva milijuna posjetitelja mrežnih stranica

Projekt Besplatne elektroničke knjige iza sebe ima još jednu uspješnu godinu: u 2017. 56 posto više korisnika preuzelo na svoje uređaje 15 posto više e-knjiga, a s 12 novoobjavljenih naslova njihov broj se popeo na dvjesto, kao što je i s ovogodišnjih 282.000 posjetitelja premašena brojka od dva milijuna posjeta.
 
konferencija, znanstveni skup

4. dani ICARUS-a u Hrvatska & EURBICA konferencija - poziv za sudjelovanje

ICARUS Hrvatska, u suradnji s konzorcijem ICARUS (International Center for Archival Reaserch / Međunarodni centar za arhivska istraživanja), Državnim arhivom u Splitu i drugim partnerima organizira 4. dane ICARUS-a u Hrvatskoj pod nazivom European archival landscape: Reaching out for new horizons koji će se održati u Trogiru, Hotel Medena od 14. do 16. ožujka 2018.
 
obavijest

Digitalna zbirka 'Koprivnička kulturna baština' Knjižnice i čitaonice 'Fran Galović'

Knjižnica i čitaonica 'Fran Galović' Koprivnica uspješno je privela kraju migraciju svih svojih dosadašnjih projekata digitalizacije koprivničke kulturne baštine na novu platformu.
 
radionica, kolonija

Besplatne 3D radionice u Osijeku

U petak i subotu, 24. i 25. studenog, u Osijeku se, u suradnji #labOS-a i UO Format C te čitavog niza autor(ic)a održavaju inkluzivne i participativne otvorene prezentacije i radionice na temu 3D tehnologija u recentnim inovativnim umjetničkim izričajima omogućenim računalnim i mrežnim tehnologijama. Prijave su u tijeku!
 
obavijest

Besplatne elektroničke knjige: Objavljen 'ženski prozni blok'

Društvo za promicanje književnosti na novim medijima (DPKM) objavilo je u okviru projekta Besplatne elektroničke knjige tri prozna naslova nagrađivanih i prevođenih hrvatskih autorica koje se bave sudbinama pojedinaca i generacija u ratnim i tranzicijskim vremenima.
 
natječaj

/'fu:bar/ 2017. - otvoreni poziv za digitalnu umjetnost i tematske tekstove

/'fu:bar/ je multimedijalno participativno događanje s tematikom greške u interdisciplinarnoj umjetnosti novih medija i procesu njezinoga nastajanja. 
 
natječaj

Otvoren natječaj za mlade umjetnike 'Zlatna lubenica'

U okviru 19. izdanja Media Mediterranea festivala, udruga Metamedij raspisala je natječaj 'Zlatna lubenica' za mlade umjetnike i umjetničke kolektive iz Hrvatske koji se bave suvremenom umjetnošću, novim medijima i inovativnim umjetničkim praksama. Na natječaj se mogu prijaviti radovi nastali nakon siječnja 2015. i/ili radovi koji još nisu producirani te koji odgovaraju ovogodišnjoj temi festivala – 'Digitalna romantika'. Rok za prijavu je 9. kolovoza 2017.!
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Heartefact Fond, Srbija

Heartefact je zainteresiran za suradnju na projektima koji će se prijavljivati na natječaj u programu Kreativna Europa u kategoriji projekata suradnje, a koji se bave novim načinima primjene tehnologija i novih medija u sferi umjetnosti i umjetničkog obrazovanja. Također, traže partnere s iskustvom u području obrazovanja, novih medija, tehnologija i umjetnosti koji će unijeti nove ideje i znanja u produkciji i provedbi postojećih projekata te razvijati nove projekte. Rok za prijavu je 1. studenog 2017.!  
 
novo izdanje

Arhivski fond Marije Jurić Zagorke

Centar za ženske studije, u suradnji s Hrvatskim novinarskim društvom, a u okviru projekta Digitalizacija odabrane građe Marije Jurić Zagorke, financiranog od Ministarstva kulture, stvorio je Arhivski fond Marije Jurić Zagorke.
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>
Preuzmite postojeći katalog u CSV formatu.   PREUZMI


   Ispiši stranicu

 http://www.forum.tm/vijesti/cekate-animator-kulture-koji-je-odgojio-generacije-teslasa-i-koncarevaca-i-jos-uspjesnoOčito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpu