info - vizualne umjetnosti


izložba

Izložba radova Libora Jaroša u Vrbniku

Galerija Baćin dvor ugostit će Libora Jaroša, umjetnika iz Češke Republike čije je stvaralaštvo do sada predstavljeno na više od 70 samostalnih i brojnim skupnim izložbama u domovini i inozemstvu. Izložba pod nazivom 'Memory Tracks' otvara se 22. srpnja u 21 sat.
 
izložba

Izložba slika Koraljke Kovač - Unutarnji krugovi

Otvorenje izložbe slika Koraljke Kovač - Unutarnji krugovi i novog izložbenog prostora Gradske galerije Crikvenica održat će se u četvrtak, 19. srpnja u 21 sat, na adresi Strossmayerovo šetalište 22. 
 
natječaj

Natječaj za program Galerije Studio -21- Split u 2019.

Natječaj za samostalne izložbe, grupne projekte, akcije, performanse, kustoske koncepcije, interdisciplinarne projekte za program Galerije Studio -21- u 2019. godini otvoren je od 18. srpnja do 10. kolovoza 2018. 
 
izložba

Dvije samostalne izložbe u Galeriji Fonticus

Gradska galerija Fonticus u Grožnjanu 20. srpnja 2018. predstavlja dvije samostalne izložbe - Tine Konec: Fraktalni horizonti i Dejana Štifanića: Fotografije neviđenog. Izložbe se otvaraju u 20 sati. 
 
izložba

Pikto u gostima / Voajer – Mario Romoda

Galerija Pikto ovoga ljeta gostuje u Hali V Tehničkog muzeja Nikola Tesla u Zagrebu, u sklopu programa Ljeto u Tehničkom.  
 
izložba

Izložba posvećena kiparu Robertu Jeanu Ivanoviću

U Studiju Moderne galerije 'Josip Račić', u četvrtak, 19. srpnja, bit će otvorena izložba 'Iz fundusa Moderne galerije' posvećena hrvatskom kiparu Robertu Jeanu Ivanoviću u povodu 50. godišnjice umjetnikove smrti, a moći će se razgledati do 19. kolovoza. 
 
izložba

'Likovna kolonija Rovinj', skupna izložba

U Muzeju Grada Rovinja - Rovigno, u srijedu, 18. srpnja, u 21,30 sati, otvara se skupna izložba 'Likovna kolonija Rovinj', na kojoj ove godine izlaže 58 umjetnika. Izložba ostaje otvorena do 15. kolovoza. 
 
izložba

Izložba Mirana Šabića 'Arhiviranje memorije'

Samostalna izložba 'Arhiviranje memorije' umjetnika Mirana Šabića, u organizaciji Hrvatske udruge likovnih umjetnika - Split, otvara se u četvrtak, 19. srpnja u 21:00 sat, u splitskom Salonu Galić i može se razgledati do 4. kolovoza 2018.  
 
izložba

Vitar Drinković: Feedback

Muzej općine Jelsa i Galerija umjetnina Split najavljuju posljednju izložbu iz ciklusa Katamaran Art u galeriji Kravata u Jelsi: Vitar Drinković - 'Feedback'. Izložba se otvara u Muzeju općine Jelsa - Galerija Kravata, u utorak 17. srpnja 2018. u 21:00 sat.
 
izložba

Izložba Igora Lekšića 'Crteži'

U utorak, 17. srpnja 2018. u 20 sati, u Galeriji PM, Doma hrvatskih likovnih umjetnika u Zagrebu, otvara se samostalna izložba riječkog umjetnika Igora Lekšića –  Crteži. 
 
izložba

Izložba slikara udruge 'Matko Peić' u Požegi

Otvorenje izložbe slika članova Udruge zavičajnih pisaca i slikara Požeško slavonske županije 'Matko Peić' - Milana Bajta, Dragutina Bajta i Dragutina Kepića, održat će se u Gradskom muzeju Požega 17. srpnja 2018.
 
izložba

Izložba Zlatana Vehabovića 'Tamno bijela zemlja' u Umjetničkom paviljonu

U Umjetničkom paviljonu u Zagrebu 19. srpnja otvara se izložba akademskog slikara Zlatana Vehabovića 'Tamno bijela zemlja', nastala kao rezultat jednomjesečne umjetnikove ekspedicije jedrenjakom krajnjom nezamrznutom regijom polarnoga arktičkoga mora. 
 
obljetnica, proslava, izložba

Rođendanska izložba Josipa Pina Trostmanna u Dubrovniku

Izložba Josipa Pina Trostmanna 'Dubrovnik iz Svetog Jakova s dvije palme' otvara se u petak, 13. srpnja u 21 sat, u atriju palače Sponza, povodom 80. rođendana umjetnika te 55. godina od diplome na Akademiji likovne umjetnosti u Zagrebu. Izložba se otvara u sklopu novog programa Ključevi od Grada 69. Dubrovačkih ljetnih igara, a ostaje otvorena do 4. kolovoza.  
 
festival

Artistico u subotu na rovinjskoj rivi

Još jedne subote, 14. srpnja, u sklopu trećeg ovogodišnjeg izdanja ARTISTICA - festivala nekonvencionlane umjetničke produkcije i dizajna, rovinjska riva ponovno će postati mjesto nekonvencionlanih ideja i različitih oblika stvaranja...  
 
izložba

Otvorenje izložbe i promocija grafičke mape Gorana Trbuljaka

U petak, 13. srpnja u 20 sati, u Galeriji 3.14 u Zagrebu održat će se otvorenje izložbe i promocija grafičke mape 'Wow, wow wow' Gorana Trbuljaka. Izložba ostaje otvorena do 3. kolovoza o.g. 
 
izložba

Izložba Kristine Marić 'Dvoboj II'

U četvrtak, 12. srpnja u 20 sati, otvara se izložba Kristine Marić 'Dvoboj II', u sklopu ciklusa NMG@PRAKTIKA, u galeriji kluba Kocka u Splitu.  
 
izložba

Retrospektivna izložba Vlade Marteka u Splitu

Retrospektivna izložba - Vlado Martek. Na kraju manirizma: priprema za umjetnost otvara se u Zavodu HAZU - Palača Milesi u Splitu, u subotu 14. srpnja 2018. u 20.15 sati. 
 
izložba

Izložba Matije Debeljuha 'Studija za Gubilište'

'Studija za Gubilište', nova izložba Matije Debeljuha koja nastaje kao vizualna bilješka za Gubilište - film u nastajanju, otvara se u Poreču, u Maloj galeriji, u četvrtak, 12. srpnja 2018. u 21 sat.
 
izložba

'Sunset Beach' Tjaše Kalkan

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Dubrovnik i Galerija Flora pozivaju na otvorenje izložbe SUNSET BEACH Tjaše Kalkan, u četvrtak 12. srpnja u Galeriji Flora u 21 sat. Izložba će biti otvorena do 22. srpnja.
 
izložba

Izložba Nives Kavurić-Kurtović u Opatiji

U Umjetničkom paviljonu 'Juraj Šporer' u Opatiji do 3. kolovoza može se pogledati izložba radova Nives Kavurić-Kurtović.
 
natječaj

Natječaj za 26. slavonski biennale

Organizacijski odbor Muzeja likovnih umjetnosti u Osijeku objavljuje Natječaj za sudjelovanje na izložbi 26. slavonski biennale. Prijave se primaju do 30. rujna 2018.
 
izložba

Alisa Teletović izlaže u Trogiru

U utorak, 10. srpnja 2018. u 21 sat, u atriju Muzeja grada Trogira otvara se izožba Alise Teletović. Umjetnica će predstaviti izbor recentnih radova iz dva ciklusa - 'Poljupci brda' i 'Putnik vremena'. 
 
natječaj

Natječaj za izlaganje u galeriji CEKAO za 2019.

Pučko otvoreno učilište Zagreb poziva umjetnike i kustose (mlađe generacije) da dostave svoje prijavnice za izlaganje u galeriji CEKAO za 2019. godinu. Prijaviti se mogu samostalne i skupne izložbe, ili kustoske koncepcije. Natječaj je otvoren do 15. srpnja 2018.   
 
izložba

Mare Modul – keramička staništa za podmorje

U Tehničkom muzeju Nikola Tesla u Zagrebu u petak, 13. srpnja u 19 sati, otvara se izložba Mare Modul – keramička staništa za podmorje, koja će se moći pogledati do 30. srpnja.
 
izložba

Izložba 'Kradljivci vremena – reloaded' u zagrebačkom MSU

Skupna izložba 'Kradljivci vremena – reloaded', koja okuplja hrvatske i međunarodne umjetnike medijski i generacijski različitih izričaja, pozivajući na drugačiji doživljaj i osjećanje pojma vremena, otvara se u četvrtak, 12. srpnja na 3. katu stalnog postava zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti (MSU). 
 
izložba

U Valladolidu otvorena Europska izložba po koncepciji hrvatske kustosice Benčić

Realizirana prema koncepciji hrvatske kustosice Branke Benčić, prošlog je petka u izložbenoj dvorani crkve 'Iglasia de las Francesas' u španjolskom Valladolidu otvorena Europska izložba, jedna od vodećih aktivnosti CreArt projekta, priopćilo je u ponedjeljak Hrvatsko društvo likovnih umjetnika (HDLU). 
 
natječaj

Royal College of Art: Master of Research (MRes) – poziv

RCA (Royal College of Art, London) objavljuje poziv kandidatima (diplomandima) šireg akademskog spektra i profesionalnog iskustva za prijavu na intenzivne jednogodišnje programe, u sklopu kojih će se raditi na nezavisnom istraživačkom projektu.
 
natječaj

Pilot-projekt Javni poziv za poticanje stvaralaštva vizualnih umjetnika

Ministarstvo kulture objavilo je Pilot-projekt Javni poziv za poticanje stvaralaštva vizualnih umjetnika. Rok za prijavu je 20. srpnja 2018.
 
izložba

Izložba Andréa Joliveta: 'Sjećanje na san', slike-fotografije i knjige umjetnika

Francuski institut u Hrvatskoj ugošćuje francuskog slikara Andréa Joliveta s izložbom na kojoj će predstaviti svoje slike i knjige umjetnika. Otvorenje izložbe je u srijedu, 20. lipnja u 18 sati, a moći će se razgledati do 8. srpnja.
 
izložba, najave

Požeška šetnja muzejskim ljetom 2018.

Ljetna izložbena shema Gradskog muzeja Požega, Požeška Šetnja muzejskim ljetom, autorice koncepta Lidije Španiček, i ove godine okuplja brojne izlagače, uglavnom likovne umjetnosti... Prva ljetna izložba otvara se u petak, 22. lipnja u 19 sati, a riječ je o kolektivnoj likovnoj izložbi slika sudionika 3. likovne kolonije LZD 'Vila Velebita'.
 
izložba

Izložba Krešimira Nikšića 'Dubrovnik - svjetla i sjene'

U srijedu, 20. lipnja 2018. godine u 20 sati, u Galeriji Sebastian otvara se izložba slika 'Dubrovnik - svjetla i sjene' autora akademskog slikara Krešimira Nikšića. Izložba će se moći pogledati do 20. srpnja o.g.  
 
izložba

Izložba Lene Kramarić u Valletti

Nakon uspješnog projekta ‘Croatia collection’ (Sao Paulo, Brazil, ožujak 2018), hrvatska umjetnica Lena Kramarić pozvana je izložiti svoje radove u europskoj prijestolnici kulture Valletti, u sklopu ‘Croatia National Day 19th June 2018 Malta’.  
 
izložba

Prva samostalna izložba Roka Birimiše

Večeras, 18. lipnja u 20 sati, u galeriji kluba Kocka u Splitu, otvara se prva samostalna izložba mladog splitskog umjetnika Roka Birimiše. 
 
izložba

Vera Josipović: Mala retrospektiva

U utorak, 19. lipnja 2018., u Muzeju Mimara otvara se izložba Vere Josipović - Mala retrospektiva. Izložba je otvorena do 22. srpnja 2018.  
 
izložba

Galerija Nova predstavlja izložbu 'Intervali, kolizije'

Vodnjanska Apoteka kustosice Branke Benčić gostuje u Galeriji Nova u Zagrebu s izložbom 'Intervali, kolizije' (Ben Cain, Igor Grubić, Jelena Jureša). Izložba se otvara 20. lipnja u 20 sati. Otvorenju će prethoditi razgovor Jelene Jureša i Igora Grubića, Geografija vremena, isti dan u 19 sati.
 
izložba

Miran Šabić: Vremenska kapsula

Izložba Mirana Šabića pod nazivom 'Vremenska kapsula' otvara se u MSU galeriji u Zagrebu 20. lipnja u 19 sati. 
 
izložba

Izložba Vitolda Košira – Glazba

U Gliptoteci HAZU u Zagrebu, večeras, 18. lipnja u 19 sati, otvara se izložba Vitolda Košira pod nazivom 'Glazba'. Izložba ostaje otvorena do 31. srpnja 2018.
 
natječaj

53. zagrebački salon - Desetljeće 2008-2018: učimo li od kriza?

Ovogodišnji Zagrebački salon (pod naslovom Desetljeće 2008-2018: učimo li od kriza?) posvećen je arhitekturi i urbanim procesima koji su obilježili desetljeće. Radovi se prijavljuju do 2. srpnja 2018.
 
izložba

Izložba Fadila Vejzovića 'Moja Galateja'

U subotu 16. lipnja 2018. u 12 sati otvara se izložba akademskog slikara Fadila Vejzovića u Galeriji Mala, Trg bana Josipa Jelačića 6, Zagreb. Autor izlaže novi ciklus ženskih aktova pod nazivom Moja Galateja.
 
izložba

Kuća Bukovac predstavlja izložbu 'Pepelu velikog Bukovca'

U subotu, 16. lipnja 2018. u 20 sati, u Kući Bukovac u Cavtatu otvara se izložba pod nazivom - Pepelu velikog Bukovca.
 
natječaj

Natječaj za izlaganje u ISO - Izložbenom salonu Izidor Kršnjavi u 2019. godini

Izložbeni salon Izidor Kršnjavi poziva umjetnike, grupe umjetnika i kustose da se prijave na Natječaj za izlaganje u 2019. godini. Prijave se primaju do 10. srpnja 2018. 
 
obljetnica, proslava

Grožnjan. Grad umjetnika. 50 godina

U subotu, 16. lipnja u 19.00 sati, u Koncertnoj dvorani Grožnjan održat će se predstavljanje monografije Grožnjan · Grisignana. Grad umjetnika · Città degli artisti. 50 godina / 50 anni.
 
izložba

Tina Gverović: Mehanizacija snova

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Dubrovnik i Galerija Flora pozivaju na otvorenje izložbe 'Mehanizacija snova' / 'Mechanization of Dreams' Tine Gverović koje će se održati u petak, 15. lipnja u Galeriji Flora u 21 sat. Izložba će biti otvorena do 10. srpnja 2018.
 
izložba

Enter into My Life – Andy Warhol u Zadru

Hrvatska kulturna scena od 15. lipnja do 15. rujna 2018. obogaćena je premijernim gostovanjem radova slavnog Andyja Warhola. Zadar, Narodni muzej Zadar, odnosno prostori Kneževe palače otvaraju svoja vrata kolekciji sitotisaka, litografija, crteža, memorabilija i filmskih uradaka umjetnika koji nepobitno obilježava umjetnost druge polovine 20.st.  
 
izložba

Dejana Kabiljo: Za vanzemaljce

Splitska Galerija umjetnina poziva u petak, 15. lipnja 2018. u 21 sat, na otvorenje izložbe Dejane Kabiljo: Za vanzemaljce. 
 
obavijest

Ivan Tudek: promocija novog strip albuma i radionica izrade stripa za djecu

U subotu, 16. lipnja 2018., u 11 sati, u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu, bit će predstavljen strip album mladog likovnog umjetnika Ivana Tudeka 'Šašavi, a spašeni'. O albumu, namijenjenom najmlađim čitaocima, govorit će autor te urednica Sanja Lovrenčić. Poslije predstavljanja bit će održana strip radionica (za koju se potrebno najaviti). 
 
natječaj

Poziv za sudjelovanje na godišnjoj izložbi HDLU Međimurja

HDLU Međimurja poziva na sudjelovanje na godišnjoj izložbi. Prijave se primaju do 26. lipnja 2018.
 
natječaj, obrazovanje

PhDArts - prijave za program doktorskog studija iz područja vizualne umjetnosti i dizajna

Otvorene su prijave PhDArtsa za međunarodni program doktorskog studija iz područja vizualne umjetnosti i dizajna, kroz istraživanje i umjetničke prakse. PhDArts je nastao u suradnji Akademije kreativnih i izvedbenih umjetnosti (ACPA) na Sveučilištu u Leidenu i Kraljevske akademije umjetnosti (KABK) u Den Haagu (Nizozemska). Prijave su otvorene do 1. listopada 2018.
 
izložba

Mario Matoković: U potrazi za dobrom vladavinom

U velikogoričkoj Galeriji Galženica u petak, 15. lipnja u 20 sati, otvara se izložba Marija Matokovića pod nazivom 'U potrazi za dobrom vladavinom'.
 
izložba

Muzeji za sve: Izložba 'Prapovijest u rukama'

U četvrtak, 14. lipnja 2018. u 19 sati, u Arheološkom muzeju Istre, Pula, otvara se izložba 'Prapovijest u rukama' / 'Prehistory in hands' kojom se slijepim i slabovidnim osobama, ali i svima ostalima, pruža mogućnost da osjete i dožive prapovijesne istarske predmete. Izložba je dio projekta 'Come In!' (Cooperating for Open access to Museums – towards a widEr INclusion). 
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>
Preuzmite postojeći katalog u CSV formatu.   PREUZMI


   Ispiši stranicu

 http://www.forum.tm/vijesti/cekate-animator-kulture-koji-je-odgojio-generacije-teslasa-i-koncarevaca-i-jos-uspjesnoOčito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpu