info - glazba


obavijest

Promocija notnih izdanja akademika Stjepana Šuleka

U srijedu, 23. listopada 2019., u Preporodnoj dvorani HAZU u Zagrebu, s početkom u 19 sati, Razred za glazbenu umjetnost i muzikologiju HAZU i Fond 'Stjepan Šulek', predstavit će notna izdanja iz opusa akademika Stjepana Šuleka: 4. klasični koncert i Vokalni ciklusi 'Pjesma mrtvog pjesnika' na poeziju Dobriše Cesarića i 'Strah' na poeziju Đure Sudete.
 
koncert

Humanitarni koncert '4 Dive' 22. listopada u zagrebačkom HNK-u

Hrvatska udruga za bolesti štitnjače organizira 22. listopada humanitarni koncert '4 Dive' u zagrebačkom HNK-u, čiji je prihod od ulaznica namijenjen liječenju i poboljšanju kvalitete života oboljelih od bolesti štitnjače te podizanju svijesti o toj bolesti.
 
koncert

Goran Bare i Majke 24. studenoga u Tvornici kulture

U povodu 20 godina zagrebačke Tvornice kulture, u koncertnoj dvorani u Šubićevoj 24. studenog nastupit će Goran Bare i Majke na posebnom rođendanskom koncertu na kojemu će izvoditi presjek najvećih hitova svoje karijere.
 
koncert

Glazbeni umjetnici Zagrebu - 17.10. u 20 sati - Ivo Dropulić, violina >>>

 
 
koncert

Poezija glazbe i glazba poezije: Vladan Desnica, pjesnik i glazbenik

U okviru „Desničinih susreta 2019.“, u ponedjeljak, 21. listopada 2019., u 19.30, u koncertnoj dvorani Blagoje Bersa Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu, održat će se koncert i recital naslovljen: "Poezija glazbe i glazba poezije: Vladan Desnica, pjesnik i glazbenik".
 
natječaj, audicija

Audicija Akademskog muškog zbora FER-a

Audicije za članstvo u Akademskom muškom zboru Fakulteta elektrotehnike i računarstva  održat će se na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu (učionica B5), 15., 18. i 22. listopada 2019., od 16.30 do 18.30 sati.
 
festival

Festival Jazz.hr/jesen od 17. do 19. listopada u Muzičkoj akademiji

Novo izdanje festivala Jazz.hr/jesen održat će se od 17. do 19. listopada na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, a novi niz ponajvećih imena svjetske jazz scene koji će se ove godine predstaviti zagrebačkoj publici otvorit će poljski jazz pijanist, producent i skladatelj filmske glazbe Leszek Moždžer.
 
koncert

Bruno Mičetić Quintet i gosti u riječkom HNK

Bruno Mičetić Quintet nastupit će u nedjelju, 27. listopada, u Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca u Rijeci, uz goste: Renatu Sabljak, Krunoslava Bagarića, Primoža Grašiča i Zvjezdana Ružića. Koncert „One Night in the Theatre“ započinje u 19.30 sati.
 
najave

Predstavljanje knjige '71 priča o albumima' povodom Nacionalnog dana albuma

Predstavljanje knjige '71 priča o albumima povodom 71 godine od prvog izdanja' održat će se u ponedjeljak, 14. listopada, s početkom u 18 sati, u 'Hoću knjigu' megastoreu (Bogovićeva 7). Knjiga će izaći povodom Nacionalnog dana albuma koji glazbena industrija u Hrvatskoj obilježava 12. listopada ove godine.
 
koncert

Komorni trio Crisóstomo nastupa u Vukovaru

Komorni trio Crisóstomo održat će koncert u dvoracu Eltz, Mramorna dvorana, u petak, 11. listopada 2019., s početkom u 19.00 sati.
 
radionica, kolonija

'Instrumentalna pratnja hrvatskim tradicijskim napjevima u boji' - radionica

Pjevačko-glazbena radionica "Instrumentalna pratnja hrvatskim tradicijskim napjevima u boji" održat će se u četvrtak, 17.10.2019., od 17 do 20 sati , u Čitaonici i Galeriji VN u Zagrebu. Dobrodošli su svirači svih instrumenata, također i svirači na improviziranim udaraljkama i zvečkama. Na radionici će se vježbati tradicijski napjevi s raznih hrvatskih strana, pod stručnim vodstvom violončelista Stanislava Kovačića.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – ZABUNA – Srbija

Udruga ZABUNA traži partnere za prijavu na poziv programa Kreativna Europa: Potpora za europske projekte suradnje (2020.) u okviru potprograma Kultura. 
 
koncert, najave

Nova sezona Koncertnog ureda Zadar

Ravnateljica Koncertnog ureda Zadar, Melita Ivković, najavila je koncertnu sezonu koja donosi 33 događanja od listopada do lipnja.
 
konferencija, znanstveni skup

Simpozij 'Glazba, umjetnosti i politika: Revolucije i restauracije u Europi i Hrvatskoj 1815.-1860.'

Odsjek za povijest hrvatske glazbe HAZU, Hrvatsko muzikološko društvo i Hrvatski institut za povijest organiziraju međunarodni i interdisciplinarni simpozij 'Glazba, umjetnosti i politika: Revolucije i restauracije u Europi i Hrvatskoj 1815.-1860.', uz 200. obljetnicu rođenja Vatroslava Lisinskog (1819.–1854.) i 150. obljetnicu smrti bana Josipa Jelačića (1801.–1859.). Simpozij će se održati od 16. do 19. listopada 2019., u Knjižnici HAZU u Zagrebu.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Conservatório-Escola Profissional das Artes da Madeira – Portugal

Conservatório-Escola Profissional das Artes da Madeira traži partnere za prijavu na poziv programa Kreativna Europa: Potpora za europske projekte suradnje (2020.) u okviru potprograma Kultura. Jedina su obrazovna ustanova autonomne portugalske regije Madeira posvećena profesionalnom usavršavanju za područja glazbe, kazališta i plesa.
 
obavijest

Outlook i Dimensions festivali sele na nove lokacije u Dalmaciju

Popularni ljetni festivali Outlook i Dimensions slijedeće ljeto sele se u Dalmaciju na tri lokacije: The Garden Resort i klub Barbarella u Tisnom te na tvrđavu Sv. Mihovila u Šibeniku.
 
predstavljanje

Blagoja Borislav Pešić: Long Play Book >>>

 
 
koncert

Koncert Zdenke Kovačiček u kinu Kinoteka

Novo izdanje FonoKinoteke donosi koncert Zdenke Kovačiček koji će se održati u kinu Kinoteka u subotu, 12. listopada. Zdenka Kovačiček će ovom prilikom nastupiti uz pratnju Greenhouse Blues Banda i izvesti najveće hitove sa svog bogatog repertoara, uključujući i nove pjesme s nadolazećeg albuma.
 
koncert

Koncert pijanista Tamása Érdija

Koncert pijanista Tamása Érdija, dobitnika nagrade Liszt Ferenc i državnog odlikovanja Mađarske za zasluge - Viteškog križa, održat će se u ponedjeljak, 14. listopada 2019., u 19:30 sati, u Koncertnoj dvorani Blagoje Bersa, Muzičke akademije u Zagrebu. Ulaz je slobodan!
 
nagrada

U HGZ-u proglašeni najbolji mladi glazbeni umjetnici u Hrvatskoj

U subotu 5. listopada u Zagrebu je završeno 8. Hrvatsko natjecanje mladih glazbenih umjetnika Papandopulo. Natjecanje je održano u kategorijama komornih sastava (standardnih i nestandardnih) te kategoriji jazz glazbenika i ansambala. Prema zaključcima članova ocjenjivačkih sudova, razina prijavljenih kandidata je bila vrlo visoka pa su u skladu s time i donesene odluke o nagradama.
 
najave

Drugi Rock&Off 30. siječnja 2020. u Tvornici kulture

Nakon prve nezavisne glazbene novinarske nagrade Rock&Off, organizatori najavljuju i drugo izdanje ove nagrade, 30. siječnja 2020., u Tvornici kulture. 
 
koncert

Arturo Sandoval i Jazz orkestar HRT-a – spektakl u Lisinskom

U suradnji s Koncertnom dvoranom Vatroslava Lisinskog, Jazz orkestar HRT-a novu koncertnu sezonu započinje uz jednog od najdinamičnijih izvođača današnjice ‒ trubača, pijanista i skladatelja Artura Sandovala! 
 
obavijest

Predstavljanje monografije o pjevaču Marku Vuškoviću

Monografija "Marko Vušković, Supetranin svjetskoga glasa, Golden Voice from Supetar" autorice Marije Barbieri, u izdanju Narodne knjižnice Supetar, bit će predstavljena u subotu, 5. listopada 2019., u Galeriji Ivana Rendića u Supetru.
 
koncert

Zagrebačka filharmonija u petak u Zagrebu najavljuje europsku turneju

Orkestar Zagrebačke filharmonije nastupit će u petak, 4. listopada, u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, predvođen jednim od najintrigantnijih dirigenata današnjice Kristjanom Järvijem. Ovim koncertom ZF najavit će prestižnu europsku turneju s programom klasičnog i suvremenog repertoara.
 
festival

Festival 'Ja BiH ... Pet dana Sarajeva u Zagrebu' od 7. listopada

Osmo izdanje festivala 'Ja BiH ... Pet dana Sarajeva u Zagrebu' predstavit će od 7. do 11. listopada 2019. niz kulturnih i umjetničkih događanja na više zagrebačkih lokacija.
 
koncert

Vinyl Factory #3 u Tvornici kulture

Vinyl Factory je zajednički projekt Vinyla i Tvornica kulture s ciljem promocije autorskih bendova koji su svojim nastupima u Vinylu premašili kapacitet kluba. U subotu, 12. listopada, u sklopu tog projekta će nastupiti grupa Mangroove, a uz njih ćemo slušati Kozmodrum i Truth ≠ Tribe.
 
koncert

Cantus Ansambl otvara 25. Dane Milka Kelemena

Svečano otvaranje 25. međunarodnog festivala Dani Milka Kelemena bit će u četvrtak, 10. listopada, u kino-dvorani Pučkog otvorenog učilišta Slatina, s početkom u 20 sati. Na koncertu će nastupiti Cantus Ansambl i njegovi gosti. 
 
koncert

Svečani koncert u povodu Dana neovisnosti Republike Hrvatske - 'Domovini s ljubavlju'

Orkestar Hrvatske ratne mornarice (HRM) i Klapa "Sv. Juraj" održat će 7. listopada u splitskome Hrvatskome narodnom kazalištu (HNK), u povodu Dana neovisnosti Republike Hrvatske, koncert na kojem će izvoditi domoljubne pjesme.
 
koncert

Bend 'U pol' 9 kod Sabe' obilježava 10 godina postojanja

U četvrtak, 17. listopada, bend 'U pol' 9 kod Sabe' predstavit će u Velikom pogonu Tvornice kulture svoj treći album 'Sve je ovo igra' u izdanju Aquarius recordsa. Koncert je dio promotivne regionalne turneje 'Bar me isprobaj' (nazvane prema njihovom posljednjem singlu) kojom bend, uz promociju novog albuma, obilježava i 10 godina sviranja.
 
nagrada

Proglašeni dobitnici nagrada Varaždinskih baroknih večeri

Hrvatski Ansambl Responsorum, Barokni ansambl Oslo Circles i švedska mezzosopranistica Marija Forsström dobitnici su nagrada 49. varaždinskih baroknih večeri koje završavaju večeras, nakon 30 koncerata u 12 mjesta i gradova u Varaždinskoj županiji i na sjeveru Hrvatske.
 
koncert

Kreće nova sezona Ciklusa Glazbene staze

U nedjelju, 6. listopada, 11. koncertnu sezonu Ciklusa Glazbene staze, otvorit će tri istaknuta domaća komorna ansambla – Hrvatski klavirski trio, duo Lešaja – Turkulin i Max Bruch trio, a izvest će mozaični program sastavljen od djela velikana klasične glazbe poput Beethovena i Schumanna i domaćih skladatelja Skendera i Papandopula.  
 
koncert

'Koracima baštine', koncert hrvatske zaštićene nematerijalne kulturne baštine

Posudionica i radionica narodnih nošnji najavljuje i poziva na koncert hrvatske zaštićene nematerijalne kulturne baštine - Koracima baštine, koji će se održati u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu, u nedjelju, 6. listopada 2019., s početkom u 19:30 sati.
 
predavanje, tribina

Književni petak: Danas sam bacila radio kroz prozor!

Tribina Književnog petka na temu 'Danas sam bacila radio kroz prozor!' će se održati 4. listopada, u 20 sati, u Gradskoj knjižnici, Galerija Kupola, 3. kat, Starčevićev trg 6.
 
koncert

Šest koncerata novog ciklusa Zagrebačkog kvarteta

U godini u kojoj slavi stotu obljetnicu osnutka, Zagrebački kvartet najavljuje novi ciklus od šest koncerata a svoju 101. koncertu sezonu najstariji hrvatski komorni ansambl otvorit će u srijedu, 2. listopada, u Hrvatskom glazbenom zavodu (HGZ).
 
koncert

Apocalyptica u Tvornici kulture 20. siječnja iduće godine

Velika finska četvorka Apocalyptica vraća se u Tvornicu kulture 20. siječnja na prvi veliki zagrebački koncert 2020., najavio je organizator koncerta LAA agencija.
 
koncert

'Večer s Cohenom' 7. studenoga u Kerempuhu

U povodu treće obljetnice smrti Leonarda Cohena, glazbenica i glumica Maja Posavec i gitarist i skladatelj Ivan Kapec održat će 7. studenoga u zagrebačkom Satiričkom kazališu Kerempuh 'Večer s Cohenom', 'hommage' jednom od najvećih glazbenika i pjesnika.
 
natječaj

Glazbeno natjecanje 'Kneževa unplugged'

Franz von Suppé i Koncertni ured Zadar pozivaju na natjecanje kreativnih glazbenika 'Kneževa unplugged'. Natjecati se mogu bendovi, solisti, bilo kojeg žanra, koji stvaraju svoju originalnu glazbu. Rok prijave: 15. listopada 2019.
 
koncert

Pleyel Svetislava Stančića: Boris Giltburg (Izrael)

U utorak, 1. listopada 2019., u 20 sati, u prostoru Hrvatskog državnog arhiva u Zagrebu, u sklopu ciklusa Pleyel Svetislava Stančića, nastupit će sjajni izraelski pijanist - Boris Giltburg!
 
koncert

'Classic & Jazz', svečani koncert u povodu Međunarodnog dana glazbe

U utorak, 1. listopada, svečanim koncertom “Classic & Jazz”, kojim se otvara glazbeno natjecanje "Papandopulo", prigodno će se obilježiti UNESCO-ov Međunarodni dan glazbe.
 
obavijest

6. Svjetski forum o glazbi u Parizu

Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek sudjeluje na 6. Svjetskom forumu o glazbi koji se, u organizaciji Međunarodnog glazbenog vijeća (IMC), održava u Parizu od 28. do 30. rujna.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Centre of Early Childhood Intervention VOINICEL – Moldova

Centre of Early Childhood Intervention VOINICEL traži partnere za prijavu na poziv programa Kreativna Europa: Potpora za europske projekte suradnje u okviru potprograma Kultura planiran za jesen 2019. g. 
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – OKTANA – Casa de Cultura – Španjolska

OKTANA – Casa de Cultura traži partnere za prijavu na poziv programa Kreativna Europa: Potpora za europske projekte suradnje u okviru potprograma Kultura planiran za jesen 2019. g. 
 
koncert

Zagrebačka filharmonija svečanim koncertom otvorila novu sezonu

Zagrebačka filharmonija svečanim je koncertom otvorila novu sezonu 2019./2020. pod dirigentskim vodstvom maestra Davida Danzmayra.
 
koncert

Ciklus Lisinski subotom otvoren velikim glazbeno-scenskim spektaklom u čast Lisinskome

Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog u Zagrebu otvorila je u subotu 38. sezonu svojeg ciklusa Lisinski subotom programom "Lisinski 200", u čast 200. obljetnice rođenja velikog skladatelja čije ime nosi, podsjetivši na impozantno glazbeno djelo danas pomalo zapostavljenog hrvatskog glazbenog velikana.
 
natjecanje, natječaj

Academia Musica - International Music Competition 2019

Academia Musica Wien, Austrija, objavljuje poziv za prijave na međunarodno glazbeno natjecanje za glazbenike i skladatelje svih nacionalnosti i uzrasta.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Latvian Operetta Foundation – Latvija

Latvian Operetta Foundation traži partnere za prijavu na poziv programa Kreativna Europa: Potpora za europske projekte suradnje u okviru potprograma Kultura planiran za jesen 2019. g. 
 
koncert, najave

Celine Dion dolazi u Hrvatsku u lipnju 2020.

Jedna od najpoznatijih i najcjenjenijih zvijezda u povijesti pop glazbe, Celine Dion, 5. lipnja 2020. nastupit će u Areni Zagreb, a zagrebački koncert u organizaciji Star produkcije dio je velike svjetske turneje na kojoj će promovirati svoje najnovije studijsko izdanje 'Courage'.
 
koncert

Koncert Mješovitog zbora Litavske akademije znanosti

Veleposlanstvo Republike Litve u Republici Hrvatskoj poziva na koncert Mješovitog zbora Litavske akademije znanosti koji će se održati u crkvi Blažene Djevice Marije Pomoćnice na Knežiji (Omiška 10, Zagreb), u petak, 27. rujna, s početkom u 19:15 sati. Na programu su crkvene skladbe litavskih i stranih skladatelja.
 
koncert

Edmar Castaneda stiže na festival Jazz.hr/jesen

Među vrhunskim svjetskim glazbenicima koje će publika imati jedinstvenu priliku poslušati na ovogodišnjem festivalu Jazz.hr/jesen je i virtuoz harfe Edmar Castaneda. Koncert će se održati drugog dana festivala, u petak, 18. listopada, u Dvorani Blagoje Bersa Muzičke akademije u Zagrebu.
 
najave

HNK Zagreb najavljuje Dan otvorenog trga

Dan otvorenog trga koji šestu godinu zaredom organizira Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu, započet će u subotu, 28. rujna, u 11 sati, ispred Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu.
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>
Preuzmite postojeći katalog u CSV formatu.   PREUZMI


   Ispiši stranicu

 http://www.forum.tm/vijesti/cekate-animator-kulture-koji-je-odgojio-generacije-teslasa-i-koncarevaca-i-jos-uspjesnoOčito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpu