info - mobilnost


natječaj

Objavljen treći I-Portunus poziv za potporu kratkoročne međunarodne mobilnosti umjetnika!

14. kolovoza 2019. objavljen je treći I-Portunus poziv za potporu kratkoročne međunarodne mobilnosti umjetnika! Rok za prijavu je 5. rujna 2019. (u 14 sati).
 
natječaj

Objavljen prvi i-Portunus poziv za potporu kratkoročne međunarodne mobilnosti!

Poziv je objavljen 17. travnja, a namijenjen je profesionalcima i umjetnicima u vizualnim i izvedbenim umjetnostima. Rok za prijavu je 15. svibnja 2019.
 
najave

Pilot program mobilnosti i-Portunus

i-Portunus je pilot-projekt koji će testirati različite pristupe za potporu mobilnosti umjetnika i kulturnih profesionalaca u Europi. 
 
natječaj

Stipendije Švicarske Konfederacije u ak. god. 2018./2019.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH i Agencija za mobilnost i programe EU, u suradnji sa Švicarskim veleposlanstvom, objavljuju natječaj za jednogodišnje stipendije Švicarske Konfederacije u akademskoj godini 2018./2019. Između ostalih dodjeljuju se i stipendije za umjetničke smjerove...
 
natječaj

Poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi za 2015.

Ministarstvo kulture Republike Hrvatske objavljuje Poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2015. godinu. Rok za podnošenje prijava jest od 21. srpnja do 19. rujna 2014. godine.
 
natječaj, konferencija, znanstveni skup

Mobilnost u umjetnosti – poziv na konferenciju

Pozivaju se svi zainteresirani da se prijave za sudjelovanje na međunarodnoj konferenciji pod nazivom Mobilnost u umjetnosti – susret umjetničkih studija, kulturnih politika i studija mobilnosti, koja se održava od 5. do 7. studenog u Kopenhagenu, Danska. Prijave za sudjelovanje otvorene su do 28. svibnja.
 
natječaj, nagrada

Intercultural Achievement Award

Nagrada 'Intercultural Achievement Award' najnovija je inicijativa austrijskog Ministarstva vanjskih poslova, kojoj je cilj identificirati i nagraditi inovativne i rješenjima orijentirane projekte koji se odvijaju pod motom interkulturalnog dijaloga. Rok za prijavu i slanje svih potrebnih dokumenata na engleskom jeziku je 31. svibnja 2014. godine.
 
rezidencijalni program

Trogodišnji program razmjene između Hrvatske i Japana

Zvonimir Dobrović, predsjednik udruge Domino te umjetnički direktor Perforacija i Queer Zagreb Sezone, provest će mjesec dana u Tokyju na istraživačkoj rezidenciji o suvremenim eksperimentima u japanskom kazalištu i plesu. Jedan od ciljeva rezidencije je i razvijanje trogodišnjeg programa razmjene umjetničkih projekata između Hrvatske i Japana.
 
natječaj

Vodič mobilnosti između EU i Kine - poziv

Mreža On the Move objavljuje online vodič za mlade europske umjetnike i stručnjake u kulturi koji su sudjelovali u programima mobilnosti u Kini. Pozivaju se svi zainteresirani koji bi sa svojim pričama htjeli sudjelovati u stvaranju ovog vodiča, da se jave do 31. listopada. Vodič će biti dostupan na Internet stranici mreže On the Move od siječnja 2014.
 
novo izdanje

European Cities and Cultural Mobility: Trends and Support Actions

Mreža On the Move objavila je online studiju pod nazivom European Cities and Cultural Mobility: Trends and Support Actions (Europski gradovi i kulturna mobilnost: trendovi i aktivnosti podrške), koja donosi analize kulturnih politika i akcija implementiranih u velikim europskim gradovima u svrhu podrške mobilnosti za umjetnike i stručnjake u kulturi.
 
najave

Mladi iz Europe u Rijeci

Projekt 'Mosaic of European Identity', koji se održava od 20. do 27. rujna, a koji financira Europska komisija putem programa Mladi na djelu, predstavljen je danas u riječkoj gradskoj vijećnici. Riječ je o razmjeni 35 mladih iz Francuske, Italije, Poljske, Portugala, Slovenije, Turske i Hrvatske, a cilj projekta je propitivanje identiteta, od lokalnih do nacionalnih i europskih.
 
novo izdanje

Vodič o mogućnostima financiranja novinara iz područja kulture u Europi

Unpack the Arts i mreža On the Move objavili su Vodič o mogućnostima financiranja novinara iz područja kulture u Europi (Guide to funding opportunities for cultural journalists in Europe). Kao model za izradu Vodiča poslužio je Vodič o mogućnostima financiranja međunarodne mobilnosti umjetnika i stručnjaka iz područja kulture unutar Europe, kojeg su Mreža On the Move i Practics objavili 2011. godine.
 
natječaj, rezidencijalni program

Program razmjene brazilskih autora u inozemstvu

Zaklada nacionalne biblioteke, tijelo brazilskog Ministarstva kulture, pokrenula je Program razmjene brazilskih autora u inozemstvu. Strani izdavači i kulturne institucije mogu dobiti financijska sredstva, u iznosu do USD 8.000,00 po autoru, kao potporu pokrivanju troškova sudjelovanja brazilskih autora na književnim događanjima u inozemstvu, kao što su književni sajmovi i rezidencije. Događanja i putovanja trebaju se organizirati do 31. prosinca 2013., a prijave traju do 17. rujna 2013.
 
natječaj, seminar

Salzburg Global Forum 2013

Od 12. do 17. listopada 2013. u Salzburgu, Austrija, održava se drugo izdanje godišnjeg foruma namijenjenog mladim liderima s područja kulture iz čitavog svijeta. Registracije sudionika otvorene su do 10. rujna.
 
natječaj

Kultura nova - program podrške 2013

Zaklada Kultura nova objavila je javne pozive u okviru Programa podrške 2013. Bespovratna sredstva će biti dodijeljena organizacijama civilnog društva (udrugama i umjetničkim organizacijama), koje djeluju na području suvremene kulture i umjetnosti, za provođenje projekata/programa u 2014. godini. Rok za podnošenje prijava je 10. rujna 2013. godine.
 
natječaj

Roberto Cimetta Fund – 3.poziv za putne stipendije u 2013.

Roberto Cimetta Fund objavljuje 3. poziv za 2013. godinu za prijavu na putne stipendije od 1. do 30. lipnja 2013. Sudjelovati mogu umjetnici i stručnjaci u kulturi koji žive i rade u Europi, sjevernoj Africi, na Arapskom poluotoku i Bliskom Istoku. Prednost imaju projekti mobilnosti na istočnim i južnim područjima navedenih regija. Prijave se primaju do 30. lipnja.
 
natječaj

@diversity: Innovative Ideas for Cultural and Creative Sectors in Europe

Europska unija pokrenula je natječaj pod nazivom @diversity: Innovative Ideas for Cultural and Creative Sectors in Europe, kojim se traži 15 originalnih i inovativnih ideja na polju kulturne industrije, koje koriste informacijske i komunikacijske tehnologije za stvaranje, diseminaciju i / ili financiranje kulturnih proizvoda. Prijave su otvorene do 19. kolovoza.
 
natječaj

UNESCO-ov Fonda za kulturnu raznolikost - natječaj

Otvoren je natječaj za prijavu projekata za sredstva UNESCO-ovog Fonda za kulturnu raznolikost (IFCD), osnovanom radi provođenja UNESCO-ove Konvencije za zaštitu i promicanje raznolikosti kulturnih izričaja. Prijave su otvorene do 7. lipnja 2013.
 
natječaj

Natječaj za program Courants Du Monde 2013

Otvoren je natječaj za program Courants du Monde 2013, u organizaciji Maison des Cultures du Monde. Ovaj je program namijenjen frankofonim stručnjacima iz područja kulture, a održat će se od 18. do 29. studenog 2013. Rok prijave istječe 16. svibnja.
 
natječaj

Art + Mobility: natječaj

Digitalni časopis InterArtive poziva sve zainteresirane teoretičare, kritičare, kustose i umjetnike za sudjelovanje u 55. broju, posvećenom različitim aspektima aktualnih rasprava o umjetnosti i mobilnosti, da do 15. srpnja pošalju prijedloge radova.
 
natječaj

Pilot projekt za kreiranje europske platforme za festivale

Pri kraju 2012. godine Europski parlament je izglasao novu proračunsku liniju unutar proračuna Europske unije za 2013. godinu, posvećenu pilot projektu usmjerenom kreiranju europske platforme za festivale. Europska će unija, u okviru ovog pilot projekta, podržati jednu europsku festivalsku platformu, a rok za prijavu je 26. lipnja 2013.
 
natječaj, djeca, mladi

Natječaj za mlade sudionike programa mobilnosti

Eurodesk je na europskoj razini pokrenuo kampanju ''right2move'' u povodu Europske godine građana 2013. U sklopu kampanje otvoren je natječaj za kreiranje postera u kojem mogu sudjelovati mladi između 18 i 30 godina koji su sudjelovali u programima mobilnosti, među ostalima u Programu za cjeloživotno učenje (Erasmus, Leonardo da Vinci, Comenius...) ili u programu Mladi na djelu. Prijave traju do 13. travnja 2013.
 
natječaj, financiranje

Allianz Cultural Foundation - natječaj

Allianz Cultural Foundation raspisuje natječaj za pružanje potpore projektima iz područja umjetnosti, znanosti i obrazovanja. Prijave za projekte u 2014. godini otvorene su do 31. ožujka 2013. godine.
 
natječaj

Roberto Cimetta Fund – 2.poziv za putne stipendije u 2013.

Roberto Cimetta Fund objavljuje 2. poziv za 2013. godinu za prijavu na putne stipendije. Sudjelovati mogu umjetnici i stručnjaci u kulturi koji žive i rade u Euro-Arapskoj i Mediteranskoj regiji. Prednost imaju projekti mobilnosti na istočnim i južnim područjima navedenih regija. Prijave se primaju do 31. ožujka.
 
novo izdanje

Zeleni vodič za mobilnost objavljen na 4 jezika

Zeleni vodič za mobilnost za izvedbene umjetnosti objavljen je na francuskom, talijanskom, njemačkom i kineskom jeziku. Vodič su zajednički objavili Julie’s Bicycle i On The Move, a namijenjen je direktorima, menadžerima, dizajnerima svjetla i drugim profesionalcima iz područja izvedbenih umjetnosti s ciljem da njihov rad postane 'zeleniji'.
 
natječaj

Poziv na partnerstvo u Europskom kooperativnom projektu

Pozivaju se potencijalni partneri iz Hrvatske da se prijave za sudjelovanje u Europskom kooperativnom projektu, koji se financira iz programa Kultura 2007–2013, suradnja s trećim zemljama (Kanada i Australija). Fokus projekta je razvijanje kreativnih događanja za tinejdžere kako bi se promovirali umjetnost i kreativnost kao kanal za pozitivno uključivanje mladih u društvo te potaknuo dijalog i interkulturalna pitanja.
 
najave

Povelja za održivu i odgovornu kulturnu mobilnost

Mreža On the Move objavila je Povelju za održivu i odgovornu kulturnu mobilnost (Charter for a sustainable and responsible cultural mobility). Povelja je dostupna online te poziva sve dionike kulturne mobilnosti da se uključe u suradnju.
 
novo izdanje

Public and Private Cultural Exchange-Based Diplomacy

Diplomacija koja se temelji na javnoj i privatnoj kulturnoj razmjeni: novi modeli za 21. stoljeće (Public and Private Cultural Exchange-Based Diplomacy: New Models for the 21st Century) novo je izdanje objavljeno nakon istoimenog seminara koji se održao tijekom siječnja 2013. godine u Salzburgu, Austrija. Izdanje je dostupno za besplatno preuzimanje.
 
natječaj

ECF – program potpore projektima suradnje

European Cultural Foundation poziva organizacije u kulturi koje vode prekogranične umjetničke i kulturne projekte s organizacijama izvan kulturnog sektora, da se prijave za kolabortivni program za 2013. godinu. Rok istječe 25. ožujka.
 
natječaj

Poziv za međunarodnu školsku mrežu

aces – Akademija centralno-europskih škola započinje natjecanje za najbolje projekte u okviru prekograničnih školskih partnerstava. Tema ovogodišnjeg poziva je 'Ja i drugi: Otkrivanje raznovrsnosti oko mene i u meni'. Sudionici mogu prijaviti projekte do 30. travnja 2013. godine.
 
obavijest

Kreće pilot projekt ekonomije u kulturnoj raznolikosti

Na poticaj Europskog parlamenta Europska unija je, u siječnju 2013., financirala i pokrenula projekt kojim će isprobati nove načine financiranja, produkcije i širenja kulturnog sadržaja putem ICT tehnologija.
 
natječaj

Prijavnice za projekte suradnje s Trećim zemljama

U sklopu Program Europske unije – Kultura (2007. - 2013.) objavljene su Prijavnice za projekte suradnje s Trećim zemljama (1.3.5.). Rok za prijave je 3.svibnja 2013.
 
novo izdanje

Artists' mobility and visas: a step forward

Mreža On the Move (OTM) objavila je priručnik u svrhu poticanja razvoja boljih uvjeta mobilnosti međunarodnih umjetnika i radnika u kulturi - Artists' mobility and visas: a step forward. Autorice i urednice izdanja su Elene di Federico i Marie le Sourd, a priručnik je dostupan za besplatno preuzimanje.
 
novo izdanje

Move on! – priručnik za mobilnost

Međunarodna mreža On the Move, uz podršku Fondation Hippocrène, objavila je priručnik za mobilnosti umjetnika - Move on! Mobility for beginners. Autori priručnika su Elena Di Federico i Marie Le Sourd (On the Move), u suradnji s Marie Fol (Trans Artists). Izdanje je dostupno za besplatno preuzimanje.
 
novo izdanje

Besplatno članstvo na portal Connexus

Portal Connexus poziva kulturne djelatnike iz regije da se besplatno učlane u novu platformu za kulturni i umjetnički sektor, koju su razvile konzultantske agencije BOP i Euclid International.
 
natječaj

Roberto Cimetta Fund – putne stipendije za 2013.

Roberto Cimetta Fund objavljuje 1. poziv za 2013. godinu za prijavu na putne stipendije. Sudjelovati mogu umjetnici i stručnjaci u kulturi koji žive i rade u Euro-Arapskoj i Mediteranskoj regiji. Prednost imaju projekti mobilnosti sa Bliskog istoka, Balkana te iz sjeverne Afrike. prijave se primaju do 31. siječnja.
 
natječaj

Natječaj EU – Investing in People

U okviru programa Kultura 2007. – 2013. objavljen je natječaj Investing in People – Supporting culture as a vector of democracy and economic growth. Natječaj je otvoren za prijave projekata iz područja kulture, medija, lokalnog razvoja te suradnje i razvoja. Rok prijave je 18. prosinac 2012.
 
najave

Međunarodni Erasmus dan

Međunarodni Erasmus dan održava se u srijedu, 24. listopada, od 13 do 17,45 sati, u Studentskom centru Sveučilišta u Zagrebu, u organizaciji Agencije za mobilnost i programe EU, Sveučilišta u Zagrebu i studentske udruge Erasmus Student Network, povodom obilježavanja 25 godina programa Erasmus u Europi i četiri godine provedbe programa Erasmus u Hrvatskoj.
 
predstavljanje

Indijski pisci u u Zagrebu, Zadru i Splitu

U Hrvatskoj će od 16. do 23. listopada o.g. boraviti delegacija indijskih pisaca, članova indijske Nacionalne jezične akademije - Sahitya Akademi. Zagrebačkoj, zadarskoj i splitskoj publici predstavit će se: Sri Ranajit Das (jedan od najistaknutijih pjesnika na bengalskom jeziku), prof. Indra Nath Choudhuri (ugledni književni kritičar, znanstvenik i esejist) i prof. Sitanshu Yashaschandra (istaknuti gudžaratski pisac). 
 
konferencija, znanstveni skup

Erasmus Student Network

Vijeće nacionalnih predstavnika najveće studentske udruge u Europi - Erasmus Student Network, održava se u Zagrebu od 4. do 8. listopada 2012. Zagreb će ugostiti 50-tak predstavnika iz 36 europskih zemalja, članove najveće studentske udruge u Europi – Erasmus Student Networka, povodom Vijeća nacionalnih predstavnika.
 
natječaj

EK - natječaj na temu okoliša

Europska komisija objavila je poziv za sudjelovanje u natječaju na temu okoliša FP7-ENV-2013-dvije faze. Prijave za prvu fazu primaju se do 16. listopada.
 
natječaj

Projekti suradnje na polju istraživanja i inovacije

Europska komisija objavila je poziv za sudjelovanje u projektima suradnje na polju istraživanja i inovacije FP7-SSH-2013. Prijave su otvorene do 31. siječnja 2013.
 
natječaj

Balkan Incentive Fund for Culture – poziv

European Cultural Foundation (ECF) i Open Society Institute (OSF) organiziraju premještanje ureda Balkan Incentive Fund for Culture (BIFC) iz Ljubljane u regiju. Pozivaju se organizacije da do 31. kolovoza pošalju prijedloge za otvaranje i razvijanje BIFC-a u regiji.
 
obavijest

Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću: Nacrt prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o kulturnim vijećima (NN 48/04 i 44/09)

Ministarstvo kulture poziva zainteresiranu i stručnu javnost da se uključi u izradu Nacrta prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o kulturnim vijećima davanjem svojih mišljenja, primjedbi i prijedloga najkasnije do 15. rujna 2012. godine. Više informacija kao i tekst Nacrta Zakona dostupni su na web stranici www.min-kulture.hr.
 
natječaj

Roberto Cimetta Fund – putne stipendije

Roberto Cimetta Fund objavljuje 4. poziv za prijavu na putne stipendije. Sudjelovati mogu umjetnici i stručnjaci u kulturi koji žive i rade u Euro-Arapskoj i Mediteranskoj regiji. Prednost imaju projekti mobilnosti u južnim i istočnim dijelovima navedenih regija, a rok prijave je 30. rujan.
 
natječaj

Poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi

Ministarstvo kulture Republike Hrvatske objavljuje Poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2013. godinu. Rok za podnošenje prijava je 1. rujna 2012. godine.
 
natječaj

Međunarodna organizacija za rezidencijalni program – poziv za partnerstvo

Međunarodna organizacija za rezidencijalni program - MPRA iz Poznana, Poljska, traži partnere za sudjelovanje u EU programu Kultura.
 
natječaj

Kreativni susreti: kulturalno partnerstvo između Azije i Europe 2012

Kreativni susreti: kulturalno partnerstvo između Azije i Europe, inicijativa je pokrenuta s ciljem podrške suradnji umjetničkih projekata unutar okvira azijsko – europskog dijaloga. Prijava je otvorena za umjetnike, kulturne radnike, umjetničke organizacije i mreže iz Azije i Europe. Rok prijave je 30. lipanj.
 
natječaj

Natječaj EU u sklopu IPA INFO 2011 – bespovratna sredstva

Delegacija Europske unije u Republici Hrvatskoj objavila je poziv za dostavu ponuda za neprofitne organizacije registrirane u Hrvatskoj, u sklopu Programa Informacije i komunikacije unutar Programa IPA (IPA INFO) – Komponenta Pomoć u tranziciji i izgradnji institucija za 2011. godinu. Rok za podnošenje ponuda je 8. svibnja 2012.
 
natječaj

25 godina Erasmusa - Facebook natjecanje

Mladi u akciji organiziraju Facebook natjecanje, kojim se obilježava 25. rođendan programa Erasmus. Pozivaju se zainteresirani koji su sudjelovali u programu razmjene studenata Erasmus da podijele svoje priče. Rok prijave je 30. travanj.
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  Slijedeća >   Posljednja >>
Preuzmite postojeći katalog u CSV formatu.   PREUZMI


   Ispiši stranicu

 http://www.forum.tm/vijesti/cekate-animator-kulture-koji-je-odgojio-generacije-teslasa-i-koncarevaca-i-jos-uspjesnoOčito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpu