info - likovna umjetnost


izložba

Izložba Nikoline Žabčić u galeriji Crta

Galerija Crta u srijedu, 20. studenoga 2019., u 20 sati, poziva na otvorenje samostalne izložbe Nikoline Žabčić pod nazivom 'Vjetrenjača sam što gleda u Sunce'. Izložba ostaje otvorena do 4. prosinca 2019.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – HAYP IN SITU – Armenija

HAYP IN SITU traži partnere za prijavu na poziv programa Kreativna Europa: Potpora za europske projekte suradnje (2020.) u okviru potprograma Kultura. HAYP IN SITU je neprofitna organizacija koja koordinira rad nomadske galerije HAYP i agencije IN SITU.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Higher Education College of Art and Preservation and Restoration of Cultural Property – Španjolska

Higher Education College of Art and Preservation and Restoration of Cultural Property traži partnere za prijavu na poziv programa Kreativna Europa: Potpora za europske projekte suradnje (2020.) u okviru potprograma Kultura, a zainteresirani su za suradnju na projektima u područjima likovne i primijenjene umjetnosti te kulturne baštine u svojstvu partnera.
 
izložba

Otvorenje izložbe i predstavljanje grafičke mape Ivane Franke

U Kabinetu grafike HAZU u četvrtak, 14. studenoga 2019., s početkom u 19 sati, održat će se otvorenje izložbe "Ekstra dimenzije" i predstavljanje grafičke mape Ivane Franke, dobitnice Premije Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti na 7. hrvatskom trijenalu grafike.
 
izložba

Izložba Mercedes Bratoš u Palači Sponza

Izložba Mercedes Bratoš naslovljena 'Pasija', otvara se u Palači Sponza u Dubrovniku, u utorak, 19. studenog u 19 sati, a moći će se razgledati do 2. prosinca 2019.
 
izložba

Izložba članova HDLU Zadar

Povodom Dana Grada Zadra i blagdana sv. Krševana, Hrvatsko društvo likovnih umjetnika poziva na otvorenje izložbe likovnih radova svojih članova koje će se održati u četvrtak, 14. studenog 2019., u 12 sati, u Gradskoj loži. 
 
natječaj

Prijave za 13. Međunarodni salon auto-karikature

Centar za kulturu i informacije Maksimir (CKIM) poziva sve karikaturiste i one koji to žele postati, da se prijave i sudjeluju na 13. Međunarodnom zagrebačkom salonu auto-karikature (Salon).
 
koncert

Kneževa unplugged, natjecateljske večeri

Koncertni ured Zadar na tiskovnoj konferenciji održanoj 6. studenog predstavio je završetak projekta Kneževa unplugged. Natjecateljske večeri održat će se 14. i 15. studenoga.
 
natječaj

Natječaj za izlaganje na 10. Zaprešićkom biennalu akvarela 2020.

Galerija Razvid, POU Zaprešić, raspisala je natječaj za izlaganje na 10. Zaprešićkom biennalu akvarela. Natječaj je otvoren za sve umjetničke izraze i tehnike proizašle iz osnovne tehnike akvarela. Rok za prijavu je do 15. prosinca 2019.
 
izložba

Izložba ciklusa 'Zapisano u genima'

Druga izložba ciklusa „Zapisano u genima“ predstavlja dva umjetnička dvojca – oca Valerija Michielia  i kćer Leilu Michieli Vojvoda, odnosno oca Rudolfa Labaša i kćer Luciu Labas. Izložba će biti upriličena 6. studenog, s otvorenjem u 19 sati, u Izložbenom prostoru HULULK-a, u galeriji Farof, Župnog dvora u Vugrovcu.
 
izložba

Izložba KOM/ART 2019 - umjetnost po želji

KOM/ART 2019, bijenalna izložba Sekcije za fotografiju ULUPUH-a, održavat će se na Grafičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, od 7. studenog do 6. prosinca 2019.
 
izložba

Izložba: Šohaj – Kopač -Striegl / Analogije

Gradska galerija Striegl predstavlja završnu izložbu u godini 100. obljetnice rođenja Slave Striegla u Sisku. Riječ je o izložbi naziva 'Šohaj - Kopač - Striegl: Analogije', koja se otvara u petak, 8. studenog, a trajat će do 27. ovoga mjeseca.
 
izložba

Izložba blagdanskih čestitki MUO-a predstavlja se u Kini

Izložba blagdanskih čestitki Muzeja za umjetnost i obrt pod nazivom 'My best wishes!', koja je krajem prošle i početkom ove godine bila otvorena u MUO-u pod nazivom „Sljedeća će biti bolja…“, otvara se 6. studenog u Muzeju umjetnosti Minsheng u Šangaju.
 
izložba

Izložba Vendi Vernić u Galeriji Kupola

Izložba Vendi Vernić 'Izašlo iz kabanice', održava se od 5. do 21. studenog 2019., u Galeriji Kupola, Gradske knjižnice Zagreb, u okviru Programa predstavljanja hrvatskih ilustratora. Otvorenje izložbe je u ponedjeljak, 4. studenog, u 19 sati.
 
radionica, kolonija

Kiparska radionica za odrasle u Arheološkom muzeju Osijek

Kiparska radionica za odrasle održat će se u sklopu programa vezanog za izložbu "Egipatsko blago u Osijeku - hrvatska fascinacija starim Egiptom". Radionica će trajati dva dana - 6. i 7. studenog 2019. g., od 17 do 20 sati, u Arheološkom muzeju Osijek. Prijave su u tijeku.
 
izložba

8. Hrvatski triennale akvarela u Zagrebu

Izložba ovogodišnjeg 8. Hrvatskog triennala akvarela, čija je premijera bila u Slavonskom Brodu u svibnju, a zatim u srpnju u karlovačkoj galeriji „Vjekoslav Karas“, imat će svoju završnicu u zagrebačkom Muzeju 'Mimara'. Izložba se otvara 5. studenog, a trajat će do 18. studenog 2019.
 
djeca, mladi

Subotom u galeriji - izložba dječjih radova...

U subotu, 26. listopada 2019., u 12 sati, u Privremenoj galeriji - Korzo 26 c, otvara se izložba dječjih radova nastalih na likovnim radionicama koje su se održale u Galeriji Juraj Klović u Rijeci, u sklopu programa Subotom u galeriji.
 
natječaj

Poziv za sudjelovanje u projektu 'Trava je još uvijek zelena'

HDLU Istre poziva članove svih HDLU-ova u Hrvatskoj na sudjelovanje u selektiranom tematskom projektu „Trava je još uvijek zelena“.
 
izložba

Izložba Alane Kajfež u Varaždinu

Treća ovogodišnja izložba u suradnji Gradskog muzeja Varaždin i Galerije Zlati ajngel predstavlja mladu kiparicu Alanu Kajfež. Umjetnica će na dvije lokacije izložiti svoje slike i skulpture. Izložba se otvara u sklopu programa 'Srijeda u Muzeju', 30. listopada.
 
izložba

Mercedes Bratoš: Anatomija, crteži

Galerija Kaj (Kajkavsko spravišče, Zagreb) najavljuje i poziva na otvorenje izložbe crteža dubrovačke umjetnice sa zagrebačkom adresom - Mercedes Bratoš, u utorak, 29. listopada 2019., u 19 sati.
 
izložba

Schunx: Strip&grafika

U Izložbenom salonu Izidor Kršnjavi, ovaj četvrtak, 24. listopada 2019., u 19 sati, otvara se izložba - Schunx: Strip&grafika. Radi se o izložbi samostalnog umjetnika Davora Šunka, u kojoj će predstaviti presjek svog umjetničkog djelovanja kroz medij grafike, ilustracije i crteža, stripa.
 
izložba

Izložba Andrijane Mlinarević Cvetković u Vukovaru

Gradski muzej Vukovar najavljuje izložbu 'Oda životnoj radosti', umjetnice Andrijane Mlinarević Cvetković. Izložba se otvara u četvrtak, 24. listopada 2019., u podne, u Galeriji Oranžerija.
 
izložba

Likovna izložba PULS 2018.

Svečano otvorenje likovne izložbe PULS 2018. održat će se u Napretkovom kulturnom centru u Zagrebu, u četvrtak, 10. listopada 2019., u 18,00 sati.
 
obavijest

Preminuo umjetnik Dalibor Jelavić

Akademski slikar i dragovoljac Domovinskog rata Dalibor Jelavić preminuo je u 70. godini u Zagrebu.
 
obavijest

Umro slikar Franjo Klopotan

Slikar Franjo Klopotan umro je u nedjelju u Novom Marofu.
 
natječaj

Poziv za izlaganje na izložbi 'Let s Gavranom'

POU Matija Antun Relković Nova Gradiška poziva zainteresirane umjetnike ili grupe umjetnika da se prijave na poziv za sudjelovanje na izložbi 'Let s Gavranom', a koja je tematski vezana uz djela našeg renomiranog pisca Mire Gavrana, s naglaskom na njegovu biblijsku trilogiju (Judita, Poncije Pilat, Ivan Krstitelj). Rok za prijavu je 3. studenog 2019.!
 
izložba

Retrospektivna izložba karikatura Nika Titanika u Muzeju Mimara

Retrospektivna izložba karikatura Nika Titanika povodom 25 godina karijere pod nazivom 'Kronika hrvatske gluposti' otvara se u utorak, 24. rujna 2019., s početkom u 19 sati, u Muzeju Mimara.
 
izložba

Zdenka Pozaić: 'Otisci poezije i glazbe'

Izložba 'Otisci poezije i glazbe' koja će u subotu, 21. rujna, u 12 sati, biti otvorena u Studiju Moderne galerije 'Josip Račić' prezentira sva dosadašnja bibliofilska izdanja hrvatske grafičarke Zdenke Pozaić.
 
izložba

Saša Jantolek izlaže u zagrebačkoj Galeriji Kupola

Izložba djela Saše Jantoleka 'Artižan' otvorena je u Galeriji Kupola Gradske knjižnice u Zagrebu. Izložbu, koja je organizirana u sklopu Programa predstavljanja hrvatskih ilustratora, moguće je pogledati do 17. listopada.  
 
izložba

Izložbom Narcise Adalgise Škopac otvara se nova izložbena sezona u Galeriji Alvona

U petak, 20. rujna, u Galeriji Alvona otvara se nova izložbena sezona izložbom Narcise Adalgise Škopac, koja ostaje otvorena do 4. listopada 2019.
 
izložba

Otvorenje izložbe Tomislava Hršaka 'Sim-Tam'

Otvorenje izložbe Tomislava Hršaka 'Sim-Tam' održat će se 21. rujna, u 19 sati, u dubrovačkoj Galeriji Flora. Izložba se može pogledati do 3. listopada 2019.
 
izložba

Otvorenje izložbe 'Svijet metalnih skulptura'

Svečano otvorenje izložbe 'Svijet metalnih skulptura' autora Siniše Vugreka održat će se u Galeriji Ministarstva obrane 'Zvonimir' u Zagrebu u subotu, 21. rujna, u 18 sati, uz glazbenu pratnju Siniše Vugreka i njegovih kolega glazbenika.
 
izložba

'Bijeg od Gospodara Uma' - izložba u Vukovaru

Gradski muzej Vukovar najavljuje otvorenje izložbe Sebastijana Vojvode 'Escape from the Mind Master / Bijeg od Gospodara Uma' u Galeriji Oranžerija u petak, 20. rujna.
 
izložba

Zbirka kiparstva Moderne galerije predstavlja se u Čapljini

Moderna galerija u Zagrebu od subote, 21. rujna, gostuje u Umjetničkoj galeriji hrvatskog kulturnog središta – Založbe kralja Tomislava u Čapljini, s izložbom 'Rarissima iz Zbirke kiparstva Moderne galerije'. Izložba će biti otvorena do 17. listopada 2019.!
 
izložba

Izložba akademika Zlatka Boureka u Gliptoteci HAZU - čarobna likovna simfonija

Slike akademika Zlatka Boureka, predstavljene na izložbi u Gliptoteci HAZU, čarobna su likovna simfonija i sretni smo što ju možemo gledati, istaknuo je akademik Đuro Seder otvarajući izložbu priređenu u sklopu Europskoga Dana židovske kulture - Dana otvorenih vrata.
 
izložba

Marina Cvitić – rodovi predaka

U petak, 20. rujna, u 18,30 sati, u Galeriji Antuna Augustinčića u Klanjcu, otvara se izložba Marina Cvitić – rodovi predaka, koja se realizira u okviru manifestacije Uz Mir za mir 2019., pod pokroviteljstvom Krapinsko-zagorske županije.
 
izložba

Rene Bachrach Krištofić: 01/02

Izložba ciklus 01/02 mladog umjetnika i bivšeg učenika Škole primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu Renea Bachrach Krištofića otvara se 20. rujna, u 19 sati, u ISO - Izložbenom salonu Izidor Kršnjavi.
 
predavanje, tribina

'Marko Rašica: po trnju do zvijezda i zaborava' – predavanje u Dubrovniku

Predavanje izv. prof. dr. sc. Sanje Žaja Vrbica 'Marko Rašica: po trnju do zvijezda i zaborava' održat će se u Galeriji Dulčić Masle Pulitika u petak, 20. rujna, u 20 sati.
 
obavijest

Predstavljanje monografije o Vjeri Biller u Grazu

Predstavljanje monografije Mirka Ćurića 'Vjera Biller' održat će se 23. rujna, u 18 sati, u Steiermärkische Landesbibliothek Graz. Organizatori su Panonski institut iz Pinkovca i  Steiermärkische Landesbibliothek Graz.
 
izložba

Ana Marija Kerošević: 'Crteži'

U srijedu, 18. rujna, u Galeriji Crta (Švarcova 18, 1. kat) održat će se otvorenje prve samostalne izložbe Ana Marije Kerošević - Crteži.
 
izložba

Mario Kolarić: Zapisi

U utorak, 17. rujna, u Galeriji Karas (Zvonimirova 58) otvorit će se izložba umjetnika  Maria Kolarića pod nazivom Zapisi.
 
izložba

Zrinka Barbarić propitkuje zagrobni život izložbom 'Prah si…i u prah ćeš se pretvoriti'

Splitska akademska slikarica Zrinka Barbarić otvara izložbu ambijentalnih bioloških instalacija 'Prah si i u prah ćeš se pretvoriti' u Galeriji Škola. Svečano otvaranje je u srijedu, 18. rujna, u Galeriji Škola (Fausta Vrančića 15, pokraj Umjetničke škole) u 19,30 sati, a izložba ostaje otvorena do 11. listopada 2019.
 
izložba

Izložba 'Poezija mora' Stjepka Mamića i Davora Vukovića u Rimu

U razdoblju od 19. do 26. rujna će se u prestižnom rimskom izložbenom prostoru Galleria della Biblioteca Angelica održati izložba dvojice hrvatskih suvremenih slikara, Stjepka Mamića i Davora Vukovića.
 
izložba

Stota obljetnica: Grafička zbirka NSK na izložbi u Klovićevim dvorima

Nacionalna i sveučilišna knjižnica (NSK) u Zagrebu stotu obljetnicu osnutka slavi velikom izložbom 'Trag nadahnuća, Linija ljepote – Prvih 100 godina Grafičke zbirke NSK', koja se otvara u četvrtak, 19. rujna, u Galeriji Klovićevi dvori.
 
izložba

Izložba Vlatke Škoro u osječkom MLU

U četvrtak, 19. rujna u 19:00 sati, u Muzeju likovnih umjetnosti u Osijeku otvara se izložba „Životinja“ kiparice Vlatke Škoro. 
 
obavijest

Predstavljanje knjige Grge Gamulina 'Naivni slikari Hlebinske škole'

Hrvatski muzej naivne umjetnosti poziva na predstavljanje knjige Grge Gamulina 'Naivni slikari Hlebinske škole', u utorak, 17. rujna 2019. u 13.00 sati. Na promociji će govoriti recenzenti i promotori Tonko Maroević, Petar Prelog i Marijan Špoljar, priređivač knjige Vladimir Crnković te ravnateljica HMNU-a Mira Francetić Malčić. 
 
natječaj

Arterarij - javni poziv na izlaganje

Umjetnička organizacija Arterarij raspisuje javni poziv za izlaganje radova mladih umjetnika/ica (slikar/ica, kipar/ica, grafičar/ka) koji su sudjelovali na prijamnim ispitima na Akademiji likovne umjetnosti, a nisu zadovoljili kriterij za upis u akad. god. 2019./2020.
 
natječaj

Poziv na 1. Likovnu koloniju Križ

Općina Križ i Udruga slobodnih samostalnih umjetnika – USSUS organiziraju 1. Likovnu koloniju Križ koja će se održati 12. listopada u Križu. Pozvani su slikari i udruge iz cijele Hrvatske da se prijave. Svaka udruga može prijaviti po dva člana, a rok za prijavu je 15. rujna 2019.!
 
izložba

Lara Žibret: Transkripti urbanog

Samostalna izložba Lare Žibret 'Transkripti urbanog' otvara se u petak, 13. rujna, u 20 sati, u kuli Sv. Martina, Buje. Kustos izložbe je Eugen Borkovsky.
 
izložba

Iva Šarić: 'Krugorezi'

Otvorenje samostalne izložbe akademske umjetnice Ive Šarić pod nazivom 'Krugorezi' održat će se u petak, 13. rujna, s početkom u 20 sati, u Galeriji Prica u Samoboru. Riječ je o nagradnoj izložbi s 4. trijenala autoportreta 'Pojam o sebi' na kojem se Iva Šarić predstavila s dva rada.
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>
Preuzmite postojeći katalog u CSV formatu.   PREUZMI


   Ispiši stranicu

 http://www.forum.tm/vijesti/cekate-animator-kulture-koji-je-odgojio-generacije-teslasa-i-koncarevaca-i-jos-uspjesnoOčito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpu