info - civilno društvo


natječaj

Poziv na natječaj za organizacije civilnog društva

U suradnji s Uredom za udruge Vlade Republike Hrvatske, Veleposlanstvo Francuske Republike u Republici Hrvatskoj objavljuje prvi natječaj za organizacije civilnog društva. Prijave se primaju do 30. travnja 2019.!
 
obavijest

KLFM - Radio dan i noć

Već Treću godinu zaredom, u petak 2. prosinca 2016. community radio KLFM — Radio u zajednici kolektiv organizira program 'Radio dan i noć' kako bi približio javnosti svoj rad i koncept community radija, da bi pozvali zainteresirane nove suradnike i suradnice, a pritom se zajedno s svojim slušateljima i slušateljicama dobro zabavili.
 
predstavljanje

Predstavljanje knjige Gorana Božičevića 'Gradnja dijaloga'

Predstavljanje knjige 'Gradnja dijaloga-od podijeljene prošlosti do zajedničke budućnosti' Gorana Božičevića, održat će se u četvrtak, 20. listopada 2016. u 19h, u Pučkom otvorenom učilištu Buje. .
 
predstavljanje, predavanje, tribina

Kombinat Borovo 1988.-1991 - čitaonica i panel - Socijalizam na izmaku

U zadnjem tjednu izložbe Kome treba poduzeće? Kombinat Borovo 1988.-1991. autorski tim izložbe pripremio je tematsku čitaonicu i uvid u dio istraživačkog arhiva koju možete posjetiti u četvrtak i petak, od 16:00 do 20:00 sati. Panel pod nazivom Socijalizam na izmaku, održat će se u četvrtak od 18 sati, a gosti su: Danijela Dolenec (FPZG), Marko Grdešić (FPZG), Paul Stubbs (EIZ) i Jasna Račić (CMS).
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Heartefact Fund, Srbija

Udruga Heartefact traži partnere koji se bave kulturom, identitetom, aktivizmom i izvedbenim umjetnostima za natječaj za manje projekte suradnje u programu EU Kreativna Europa, potprogram Kultura. Radi se o projektu koji istražuje europski kulturni identitet u svjetlu promjena koje se događaju posljednjih deset godina u Europi i njezinoj neposrednoj blizini. Prijave se primaju do 1. listopada 2016.
 
predavanje, tribina

Melita H. Šunjić u Hrvatskom centru u Beču

Hrvatski centar i HKD Napredak Austrija pozivaju na Razgovor u Centru s gošćom dr. Melitom H. Šunjić, koji će se održati u srijedu, 11. svibnja 2016., u 20 sati u Hrvatskom centru u Beču, Schwindgasse 14.
 
predavanje, tribina

Razgovor 'Žena (još uvijek) Druga'

U četvrtak, 21. travnja 2016. u 18 h, na Dolcu 8, u okviru ciklusa javnih predavanja u Memorijalnom stanu Marije Jurić Zagorke održat će se razgovor Marije Ott Franolić i Gordane Bosanac na temu 'Žena (još uvijek) Druga'.
 
obljetnica, proslava

Obilježavanje Svjetskog dana Roma u Koprivničko-križevačkoj županiji

Organizacijom književnih donacija i zanimljivim okruglim stolom na temu edukacije romske djece, Knjižnica i čitaonica 'Fran Galović' Koprivnica i ove se godine pridružuje obilježavanju 8. travnja, Svjetskog dana Roma.
 
predstavljanje

Promocija časopisa Treća u Hrvatskom saboru

Centar za ženske studije objavio je novi broj časopisa Treća posvećen 20. obljetnici djelovanja Centra, koji će povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena promovirati u suorganizaciji s Odborom za ravnopravnost spolova u petak 11. ožujka u 10:30 sati u Hrvatskom saboru, ispred novinarske sobe Marije Jurić Zagorke.
 
predavanje, tribina

Poetsko-filozofsko-glazbena tribina 'Zefir' u Bogdanu Ogrizoviću

U petak, 11. ožujka 2016., u 18 sati i Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića (Preradovićeva 5, Zagreb), Centar za filozofiju medija organizirat će poetsko-filozofsko-glazbenu tribinu 'Zefir', posvećenu dekriminalizaciji izbjeglica.
 
konferencija, znanstveni skup, poziv za prijedloge

Anna Lindh Euro-mediteranski forum 2016: Interkulturalni dijalog

Fondacija Anna Lindh je objavila poziv za prijave za Anna Lindh Euro-mediteranski forum 2016, koji će se održati u Valletti, Malta, od 24. do 25. listopada 2016. Rok za prijavu je 15.3.
 
predstavljanje, predavanje, tribina

Susret uz knjigu 'Drugi spol' Simone de Beauvoir

U utorak, 8. ožujka 2016. u 18 h u Medijateci Francuskog instituta Zagreb, Preradovićeva 5, održat će se obilježavanje Međunarodnog dana žena uz razgovor o Simone de Beauvoir povodom prvog hrvatskog prijevoda njene znamenite knjige 'Drugi spol'.
 
predstavljanje

Tjedan EU fondova - poziv za sudjelovanje

'Tjedan EU fondova' održat će se od 7. do 11. ožujka 2016. u Kongresnom centru Forum Zagreb, na adresi Radnička cesta 50, u organizaciji Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije i partnerskih institucija.
 
natječaj

HNK Split raspisalo javni poziv za novi dramski tekst na temu ravnopravnosti spolova

Hrvatsko narodno kazalište Split objavilo je javni poziv za novi dramski tekst u sklopu projekta 'Prema stvarnoj ravnopravnosti muškaraca i žena: usklađivanje privatnog i obiteljskog života'. Prijaviti se mogu neobjavljivani i neizvedeni dramski tekstovi koji se bave ovom problematikom, a prijave se primaju do 15. svibnja 2016.
 
natječaj

Otvoren natječaj za Volonterskog Oskara

Volonterski centar Zagreb poziva sve neprofitne organizacije koje rade s volonterima da za nagradu Volonterski Oskar nominiraju volonterke i volontere koji su dali poseban doprinos njihovom radu, korisnicima i razvoju organizacije. Rok za podnošenje prijave za natječaj Volonterski Oskar otvoren je 35 dana od dana objave natječaja (10. prosinca), zaključno s 13. siječnjom 2016.
 
natječaj

Natječaj za dodjelu Nagrade za studentski rad na teme žena odnosno rodne problematike 2015

Centar za ženske studije i ove godine objavljuje Natječaj za dodjelu Nagrade za studentski rad na teme žena odnosno rodne problematike. Natječaj je otvoren do 1. listopada 2015. godine i namijenjen je svim studenticama i studentima preddiplomskih, diplomskih i integriranih studija sveučilišta u Republici Hrvatskoj, svih znanstvenih i umjetničkih područja.
 
obavijest

Nacionalna zaklada, regionalne mreže i Ured za udruge izdali Vodič za udruge

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva, partnerske organizacije civilnoga društva u Programu regionalnoga razvoja civilnoga društva i lokalnih zajednica te Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske priredili su i  objavili Vodič za osnivanje udruga koji na pregledan i jednostavan način daje upute za sve korake koje treba poduzeti pri osnivanju udruge.
 
natječaj

Poziv na multidisciplinarnu radionicu 'Ne/vidljiva Istra'

Udruge Metamedij iz Pule, Zona iz Poreča te Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva organiziraju radionicu 'Ne /vidljiva Istra', u sklopu međunarodnog projekta 'In/visible cities: Urban Multimedia Festival'. Na multidisciplinarnu radionicu pozivaju se stručnjaci i studenti iz područja dizajna, arhitekture, umjetnosti, povijesti, kulture i turizma, antropologije, novih tehnologija te ostalih društveno-humanističkih područja. Prijave su otvorene do 27. ožujka.
 
predstavljanje, predavanje, tribina, koncert

Instaliranje Rijeke u Karlovcu

Danas, 6.3. 2015. s početkom u 19 sati, KA-MATRIX predstavlja riječku scenu, a njeni akteri govore o problematici rada u prostorima i načinima unaprijeđenja scene kojoj pripadaju. Osim tribine očekuju vas i izložba plakata i koncert riječkih bendova.
 
predavanje, tribina

Sami Khatib u Multimedijalnom institutu

U petak, 27. veljače, s početkom u 19 sati, u Multimedijalnom institutu MaMa, održava se predavanje Sami Khatiba 'Pozitivna koncepcija barbarstva. Benjamin i konzekvence'.
 
natječaj, radionica, kolonija

Besplatna radionica asertivnosti za mlade

Besplatna radionica asertivnosti namijenjena je mladima između 15 i 30 godina, a ima za cilj educirati mlade kako se zauzeti za sebe i svoja prava, na miran i nekonfliktan način.
 
natječaj

Poziv za mlade blogere

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva raspisala je  Poziv za mlade blogere u kampanji za sprječavanje govora mržnje na internetu temeljem kojeg će odabrati do 10 mladih blogera/-ica između 18 i 30 godina. Rok za prijavu je 18. ožujka.
 
natječaj

Nacionalna zaklada raspisala dva nova natječaja u okviru Fondova EGP-a i Kraljevine Norveške

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva, akreditirana kao provedbeno tijelo odnosno Provoditelj Programa za organizacije civilnoga društva u Republici Hrvatskoj financiranog iz Fondova Europskog gospodarskog prostora i Kraljevine Norveške (EEA/NG), danas je raspisala dva nova natječaja za prijavu projekata 'Demokratizacija i ljudska prava' i 'Podrška inovativnim inicijativama za djecu i mlade u lokalnim zajednicama'. Rok za prijavu je 20. ožujka.
 
radionica, kolonija

'Uvod u Forum kazalište' – radionica u Rovinju

Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva i Grad Rovinj – Rovigno pozivaju na radionicu 'Uvod u Forum kazalište' koja će se održati u srijedu,  17. prosinca, u prostorijama Zajednice Talijana 'Pino Budicin', s početkom u 12 sati. Prijave se primaju do 16. prosinca 2014.
 
predstava

Izvedba predstave 'Biti ili imati?' u Puli

U ponedjeljak, 17. studenog, u prostoru Istarskog narodnog kazališta, s početkom u 19 sati, održat će se predstava 'Biti ili imati?' Stele Hrkač, nastala kao reakcija na činjenicu da su u današnje vrijeme mladi sa svih strana 'bombardirani' lažnim životnim vrijednostima.
 
predstava

Izvedba predstave 'A što dalje' u Puli

U ponedjeljak, 3. studenog, u prostorijama Galerije Cvajner u Puli, s početkom u 18 sati, održat će se predstava 'A što dalje' Tajane Ilić koja govori o apatiji mladih ljudi i njihovoj nezainteresiranosti za uključivanje u procese koji ih se tiču.
 
natječaj

Poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi za 2015.

Ministarstvo kulture Republike Hrvatske objavljuje Poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2015. godinu. Rok za podnošenje prijava jest od 21. srpnja do 19. rujna 2014. godine.
 
festival, najave

Najavljen prvi dio izvođača Festivala Željezara u Sisku

Prvo izdanje Festivala Željezara održat će se od 6. do 8. lipnja u Sisku, a uključit će umjetnički, aktivistički i glazbeni program. U tri festivalska dana kroz industrijsku zonu Željezare i naselja Caprag prodefilirat će niz umjetnika, aktivista i glazbenika, kreirajući proizvodnu snagu čiji će konačni produkt biti različiti vidovi kulturno-umjetničkog izričaja i društvenosti.
 
natječaj

100 za sljedećih 100 u Dunavskoj regiji – poziv

Povodom obilježavanja 100. godišnjice od početka Prvog svjetskog rata, od 4. do 8. lipnja u Sarajevu se održava Europski summit mladih lidera '100 za sljedećih 100 u Dunavskoj regiji', u organizaciji Alpbach klubova iz Hrvatske, BiH, Srbije i Crne Gore. Rok prijave istječe 20. travnja.
 
festival, najave

Željezara Sisak postaje privremeni pogon za proizvodnju kulture

Željezara Sisak, nekad industrijsko-kulturni simbol grada Siska, a danas simbol svih zapuštenih radničkih prostora, početkom lipnja privremeno će dobiti novu funkciju i postati poligon za proizvodnju kreativnog sadržaja! Festival Željezara održat će se od 6. do 8. lipnja u industrijskoj zoni Željezare i naselju Caprag, a uključit će umjetnički, aktivistički i glazbeni program.
 
natječaj

Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva

Ministarstvo socijalne politike i mladih poziva udruge koje su programski usmjerene na unapređenje i zaštitu prava djece i podrške obitelji da se prijave za financijsku podršku partnerskim projektima usmjerenih podršci obitelji i promicanju i zaštiti prava djece. Rok za prijavu je 28. travnja 2014. godine.
 
najave

Galerija Nova: Aktivističke prakse i civilno društvo

Mirovni studiji i WHW kolektiv, četvrtkom, tijekom ožujka i travnja, organiziraju seriju predavanja, diskusija te čitaonicu o aktivističkim praksama i razvoju civilnog društva - Mirovni aktivizam i malo šire: pretpostavke, konteksti, (dis)kontinuiteti. Prvo predavanje na temu 'Društveni pokreti 80-tih i preduvjeti za aktivizam u 90-tima' održava se u četvrtak, 27. ožujka, u 19 sati, u Galeriji Nova.
 
obavijest

Volontiraj i proputuj svijet

Volonterski centar Zagreb, zajedno s brojnim neprofitnim organizacijama širom svijeta, intenzivno priprema sezonu međunarodnih volonterskih kampova 2014. Sezona međunarodnih volonterskih kampova traje tijekom cijele godine, a najaktivnija je u razdoblju od travnja do listopada. Na većini kampova volonterima su pokriveni troškovi hrane i smještaja.
 
natječaj

Natječaj za Volonterski Oskar 2013

Volonterski centar Zagreb u 2013. godini raspisao je natječaj za Volonterski Oskar, zagrebačku nagradu za volontera/ku godine. Rok za podnošenje prijave otvoren je zaključno s nedjeljom, 19. siječnja 2014.
 
natječaj

Natječaj za mikro akcije civilnog društva

Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva raspisala je natječaj za mikro akcije - kratkotrajne intervencije u zajednici kojima će organizacije civilnog društva ukazati na postojanje određene potrebe, problema ili propusta te djelovati u smjeru rješavanja istih. Rok za slanje prijave je 13. prosinca 2013.
 
predstavljanje

Svjedoci ratnih i drugih trauma od 1941. do danas

Centar za suočavanje s prošlošću Documenta predstavio je projekt 'Osobna sjećanja na ratove i druge oblike političkog nasilja od 1941. do danas' koji obuhvaća oko 450 sjećanja kazivača metodom usmene predaje.
 
najave

Zagreb za Kamensko

U petak, 27. rujna, s početkom u 12 sati, u Kulturno informativnom centru (KIC), održava se manifestacija Zagreb za Kamensko. Manifestacija se simbolički održava na dan kada je, prije tri godine, tvornica Kamensko, nekadašnji div tekstilne industrije u Jugoslaviji, otišla u stečaj.
 
natječaj, radionica, kolonija

Radionica projektnog upravljanja s osnovama namicanja sredstava

Od 28. rujna do 21. listopada, u prostoru Laube održava se Radionica projektnog upravljanja s osnovama namicanja sredstava. Sudjelovanjem u radionici polaznici će proći edukaciju o planiranju projekata (Master Project Proposal – LFM), edukaciju o pripremi i pisanju projektnih prijedloga i osnove fundraisinga. Prijave su otvorene do 17. rujna ili do popunjenja mjesta.
 
natječaj

Potpora razvoja sveobuhvatnih strategija aktivnog starenja

U okviru opće uprave za zapošljavanje, socijalna pitanja i uključenost, objavljen je natječaj Europske komisije za potporu razvoja sveobuhvatnih strategija aktivnog starenja. Natječaj je otvoren do 30. rujna 2013. godine, a početak provođenja aktivnosti planiran je za siječanj 2014. godine.
 
natječaj

Natječaj za osnaživanje kapaciteta novo osnovanih zajednica kulturno umjetničkih udruga hrvatskih županija

Hrvatski sabor kulture raspisuje Natječaj za osnaživanje kapaciteta novo osnovanih zajednica kulturno umjetničkih udruga hrvatskih županija, kako bi potaknuo osnivanje zajednica i izgradnju urušene kulturne mreže amaterskih udruženja u Hrvatskoj.
 
natječaj

Kultura nova - program podrške 2013

Zaklada Kultura nova objavila je javne pozive u okviru Programa podrške 2013. Bespovratna sredstva će biti dodijeljena organizacijama civilnog društva (udrugama i umjetničkim organizacijama), koje djeluju na području suvremene kulture i umjetnosti, za provođenje projekata/programa u 2014. godini. Rok za podnošenje prijava je 10. rujna 2013. godine.
 
natječaj

Natječaj za organizacije civilnoga društva za društveno isključene skupine

Objavljen je natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava Podrška programima organizacija civilnoga društva u području zagovaranja i motivacije za društveno isključene skupine. Rok za podnošenje sažetka projektnog prijedloga je 28. lipnja 2013.
 
natječaj

Natječaj za najAktivca godine

Hrvatski Eurodesk centar, u suradnji s Odjelom za program Mladi na djelu Agencije za mobilnost i programe Europske unije, otvorio je natječaj za najAktivca godine u kojem mogu sudjelovati svi u dobi od 13 do 30 godina koji žive na području Republike Hrvatske. Prijave se primaju do 15. svibnja 2013.godine.
 
okrugli stol

Ispražnjeno u povratu - okrugli stol

Okrugli stol 'Ispražnjano u povratu' održat će se u utorak, 16. travnja, u 19 sati, u Net.kulturnom klubu Mama, na kojem će se sudionici osvrnut na rezultate kulturno-antropološkog istraživanja fenomena masovnog odumiranja uličnih poslovnih lokala šireg zagrebačkog centra.
 
natječaj

Konferencija o rodnom identitetu djece – zadnji poziv!

Europska komisija poziva sve zainteresirane u civilnom sektoru i stručnu javnost na niz konferencija koje tematiziraju prava djece u kontekstu rodnog identiteta. Za 5. međunarodnu konferenciju „Prava djece i adolescenata o njenoj/njegovoj seksualnoj orijentaciji i rodnom identitetu“ otvorena je mogućnost pokrivanja putnih troškova od strane Vijeća Europe za sudjelovanje na istoj ukoliko isto zatražite do 31. ožujka 2013. godine.
 
predavanje, tribina

Osmi mart i važnost feminističke borbe za socio-ekonomsku jednakost danas

U petak, 8. ožujka, u 17 sati, na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu (dvorana IV), održava se tribina pod nazivom 'Osmi mart i važnost feminističke borbe za socio-ekonomsku jednakost danas'. Na tribini će govoriti Jagoda Milidrag Šmid, Dora Levačić, Ankica Čakardić i Davorka Turk uz moderaciju Nikoline Rajković.
 
predavanje, tribina

Trbina posvećena Stephaneu Hesselu

Francuski Institut i Subversive Festival, pozivaju na tribinu posvećenu nedavno preminulom Stéphaneu Hesselu / Uvijek sam se protiv očaja borio nadanjem, koja se održava u subotu, 9. ožujka, u 19 sati, u Francuskoj medijateci u Zagrebu. Sudjeluju Predrag Matvejević, Igor Štiks i Srećko Horvat.
 
radionica, kolonija, predavanje, tribina

Multikulturalizam u Centru za kulturu Trešnjevka

Centar za kulturu Trešnjevka organizira projekt Multikulturalizam koji će putem tribina, predavanja i radionica predstaviti multikulturalističke ideje, politike i prakse u svijetu, utvrditi i prikazati multikulturnu stvarnost Hrvatske te raspraviti mogućnosti primjene multikulturalističkih ideja i modela u Hrvatskoj. Sudjelovanje je besplatno, a tema današnjeg susreta je 'Modeli multikulturalizma'!
 
natječaj, konferencija, znanstveni skup

Protesti kao događanja / događanja kao protesti

Jednodnevni simpozij pod nazivom 'Protesti kao događanja / događanja kao protesti', namijenjen znanstvenicima i aktivistima organizira se 12. lipnja 2013. godine u Leedsu, Velika Britanija. Prijave sažetaka primaju se do 10. ožujka.
 
natječaj

Jačanje regionalnih i lokalnih struktura za podršku razvoju civilnoga društva

Objavljen je natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava 'Jačanje regionalnih i lokalnih struktura za podršku razvoju civilnoga društva'. Rok za podnošenje sažetaka projektnih prijedloga je 18. ožujka 2013. godine.
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  Slijedeća >   Posljednja >>
Preuzmite postojeći katalog u CSV formatu.   PREUZMI


   Ispiši stranicu

 http://www.forum.tm/vijesti/cekate-animator-kulture-koji-je-odgojio-generacije-teslasa-i-koncarevaca-i-jos-uspjesnoOčito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpu